Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ipak sam i ja sve prodao.Sutra idem na put pa dobro dodje dzeparac ;). Inace sledi korekcija 0.023 Ko voli da traduje, dobra prilika od tog nivoa

nisam strucan uopste, ali predikcije na osnovu grafikona kako se kretao nemaju nikakve veze...
analiza se radi sa XXX parametara, da je samo tako po slici, svi bismo bili bogati

Ako pogledas postove unazad (mrzi me da ih sve trazim)videces sledece predikcije.
-Dno na 0.015 (kad je ovde vladala panika & dump)
-Vrh na 0.030 (izbacio je do nekih 0.034 , ja sam prodao na 0.032 pred odlazak na put)
-Korekciju na 0.023
-Reakciju na 0.028

-Svuda sam stavio obraazlozenje kada i zasto tradujem.Naravno moje predikcije tebe ninasta ne obavezuju.Mnogi su dumpovali na 0.015, a mnogi su pametno cekali na 0.030 plus(secam se da se npr B.Ziger istovario kad i ja). It is up to you;)

Ako pogledas postove unazad (mrzi me da ih sve trazim)videces sledece predikcije.
-Dno na 0.015 (kad je ovde vladala panika & dump)
-Vrh na 0.030 (izbacio je do nekih 0.034 , ja sam prodao na 0.032 pred odlazak na put)
-Korekciju na 0.023
-Reakciju na 0.028

-Svuda sam stavio obraazlozenje kada i zasto tradujem.Naravno moje predikcije tebe ninasta ne obavezuju.Mnogi su dumpovali na 0.015, a mnogi su pametno cekali na 0.030 plus(secam se da se npr B.Ziger istovario kad i ja). It is up to you;)

stvarno ti svaka cast sto pogadjas, ali ako se gleda samo grafik, mislim da je vise sreca nego neka prava analiza.
da li pratis jos neka desavanja,parametre,vesti?

Slobodno ti piši i postavljaj grafikone jer koga to bude nerviralo i ne želi da čita ima ignore dugme koje je već odavno proveren metod...:eyebrows:

@hodor-e :D
samo ti postavljaj pa ce se javiti neko za neko vreme da te je poslusao i da si ga kostao zivaca i vazduha :D

elem mnoge stvari mogu da se predvide grafikonom, problem je sto grafikon moze ici u vise pravaca, a pump dump moze biti kad god. Jedno je sigurno, cenu odredjuju vesti i kitovi. Sto se mene tice ja volim da poslusam svakoga i na kraju da odlucim po mom misljenju :) tako da ja, a verujem i mnogi drugi ovde nemaju nista protiv raznoraznih predikcija :)

Ne pratim nikakve vesti.Bio bi mi potreban citav analiticki centar da sve vesti propratim a zatim da ih analiziram i stavim u odredjeni kontekst.Po teoriji o tehnickoj analizi, sve vesti,rumors, ect su inkorporirani u cenu.
Ja konkretno koristim znanje o odredjenim grafickim patronima, levels of interest , fibbonaci & candle paterns.
Ipak svega toga se ne drzim kao svetog slova(npr.rekao sam da cu ponovo da se istovarim na 0.028 a nisam), jer je sve to ipak dinamicka a ne staticka kategorija. Nije to neko gledanje u kuglu vec indikacija, na osnovu koje mogu da pravim svoj trading plan.
Na kraju, kao sto su meni ovde mnogi forumasi pomogli da pokrenem majner , tako i ja na neki nacin zelim da dam svoj skroman doprinos ovom forumu. Ko vidi od toga korist super, kome smeta nek me blokira.To je bar jednostavno,)

Ne pratim nikakve vesti.Bio bi mi potreban citav analiticki centar da sve vesti propratim a zatim da ih analiziram i stavim u odredjeni kontekst.Po teoriji o tehnickoj analizi, sve vesti,rumors, ect su inkorporirani u cenu.

Upravo tako. Cesto se vesti generisu kao pokrice za odredjeno kretanje cene, dole ili gore-nebitno.

Ja konkretno koristim znanje o odredjenim grafickim patronima, levels of interest , fibbonaci & candle paterns.
Ipak svega toga se ne drzim kao svetog slova(npr.rekao sam da cu ponovo da se istovarim na 0.028 a nisam), jer je sve to ipak dinamicka a ne staticka kategorija. Nije to neko gledanje u kuglu vec indikacija, na osnovu koje mogu da pravim svoj trading plan.
Na kraju, kao sto su meni ovde mnogi forumasi pomogli da pokrenem majner , tako i ja na neki nacin zelim da dam svoj skroman doprinos ovom forumu. Ko vidi od toga korist super, kome smeta nek me blokira.To je bar jednostavno,)

hvala na pomoci :) ja se drzim fundamentalnog (vesti) i do sada nisam puno masio. Cena kao i tehnicka analiza mogu biti spekulativni isto kao i vest tako da pravila nema, mozda je najbolja kombinacija toga ali je bas tesko sve pratiti. Osnovne vesti o eth su da covek uci kineski, ceka se ok coin, mislim da se treba orijentisati na takvo nesto fundamentalno, sitne dnevne vesti tu ne spadaju!

rumors, izmisljene vesti, sitne vesti i slicno - malo skakanje u ceni

znacajne vesti, nova partnerstva i slicno - veeliki pump :)

da bi sve popratio covek treba biti orjentisan samo na ovo, visiti pored kompa i buljiti u monitor bar 20h dnevno, a to pored posla i drugih zivotnih obaveza malo teze :)

i koja je poenta ovog da je tvoja 970 najbolja na svetu? Osim 750ti nijedna nvidia nije isplativa za mining eth-a jos kad se spusti napon ne trebaju ni ventovi :wall:...Msi 380 daje vise od tvoje 970 i hladnija je na istom RPM a to sto na nekim modelima 380 ne moze da se spusti napon znaci da su za izbegavanje u ovom poslu.

Evo ti sto se isplativosti 970GTX tice max potrosnja joj je 145W po nvidia specs. Verovatno oko 120-130 dok kopa Ne znam tacno koliko ali znam da mi racun za struju stize 300 dinara veci (u zelenoj sam zoni). I da ovo je sve na stock-u. Temperatura joj je malo jaca trenutno posto je u kucistu i ventilatori kucista su smanjeni na 50% posto me nervira buka dok radim. Nesto ovih dana baca vise od 20MH sto mi je cudno verovatno je neki pool luck u pitanju.
pool.jpg

Poslednja izmena:
750ti je trenutno najbolja kartica za mining sto se tice potrosnja/hash konkretno za eth trosi tri puta manje struje od 970 a daje 10mh/s na stranu to sto je nezgodna za mining etha. Neznatno vecu potrosnju od te sto navodis trosi undervoltovana 380 i pri tome se ne greje previse. 390 daje 50% veci hash od 970 i logicno je da ce se vise grejati od 970. Mozes tu 970 i da undervoltujes ustedeces jos koji wat i smanjiti zagrevanje ali i dalje mnogo zaostaje za 390 a tek kad izadje 480 obrisace patos sa 970. Nego lepo je prodaj kupi MSI 380 i ostace ti i kusur i imaces identican hash na stock frekvencijama.
Pogledajte prilog 201743

Prilozi

• MSI 380.jpg
    MSI 380.jpg
    649.7 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
750ti je trenutno najbolja kartica za mining sto se tice potrosnja/hash konkretno za eth trosi tri puta manje struje od 970 a daje 10mh/s na stranu to sto je nezgodna za mining etha. Neznatno vecu potrosnju od te sto navodis trosi undervoltovana 380 i pri tome se ne greje previse. 390 daje 50% veci hash od 970 i logicno je da ce se vise grejati od 970. Mozes tu 970 i da undervoltujes ustedeces jos koji wat i smanjiti zagrevanje ali i dalje mnogo zaostaje za 390 a tek kad izadje 480 obrisace patos sa 970. Nego lepo je prodaj kupi MSI 380 i ostace ti i kusur i imaces identican hash na stock frekvencijama.
Pogledajte prilog 201743

Zar nije 750ti neupotrebljiva za kopanje ETH? Tako barem pise u u CUDA miner threadu citiram Genoila. Da li se nesto promenilo? A koji moj da kupujem 380tku kada mi ovaj PC sluzi za rad i za igranje i u tome je superioran u svakom smislu od 380tke. Ovo mi sluzi za kopanje.
miner.jpg

Gigabyte (nema undervolt clock 1025 4ta kartica je ispod stola ne vidi se)

DSC_0004.JPG

Asus (100mv undervolt clock 1050)

DSC_0005.JPG

Poslednja izmena:
Prodao bih ove gigabyte na komad gejmerima da ih zamenim sa polarisom. Kupljene u martu madjarska garancija jos 2 godine i 9 meseci koliko biste vi kopaci trazili po kartici?

Prodao bih ove gigabyte na komad gejmerima da ih zamenim sa polarisom. Kupljene u martu madjarska garancija jos 2 godine i 9 meseci koliko biste vi kopaci trazili po kartici?

Imas poglavlje pc kompnente pa tamo postavi oglas. Ovde je zabranjena bilo kakava prodaja.

Procene na forumu su zabranjene, imaj to u vidu da ne popijes bzvz neke poene ili 7 dana hladjenja ;)

Pozdrav ljudi.Koliko je isplativo krenuti mining sa 3 x PowerColor R7 370 2GB,spreman sam da ulozim,zanima me vase misljenje.

Послато са LG-H500 уз помоћ Тапатока

Pozdrav ljudi.Koliko je isplativo krenuti mining sa 3 x PowerColor R7 370 2GB,spreman sam da ulozim,zanima me vase misljenje.

Послато са LG-H500 уз помоћ Тапатока
izracunaj koliko ce oprema da te kosta, koliko ce to da hashira i eto dobijes racunicu da li ces izvuci pare nazad pre POS-a. prijateljski savet, ne stedi na napajanju

Sta je taj POS ? Gasenje eth ? I sto mislite da ce bas tada da bude, krajem godine.

Pozdrav svima,
Koliko treba vremena da prodje da se pojave ETH u menjacnici/wallet-u?

Mislim da sam namestio optimalno 380-ku za kopanje:

Prvo okinem .bat za mining proxy:
mining_proxy.exe -o coinotron.com -p 3344

pa zatim . bat za startovanje minera:
ethminer.exe --farm-recheck 200 -G --cl-global-work 16384 --cl-local-work 256 -F http://127.0.0.1:8332/waylander.test:123

Na mineru izlazi oko 20MH/s (malo me bune ove dve nule sa kojim svaki paket krene i desi se poneka nula u nizu, ali je to verovatno normalno)
miner 20:54:22|main Mining on PoWhash #5cc92c12… : 0 H/s = 0 hashes / 0.2 s
miner 20:54:22|main Mining on PoWhash #5cc92c12… : 0 H/s = 0 hashes / 0.22 s
miner 20:54:23|main Mining on PoWhash #5cc92c12… : 38130036 H/s = 8388608 hashes / 0.22 s
miner 20:54:23|main Mining on PoWhash #5cc92c12… : 18978751 H/s = 4194304 hashes / 0.221 s
miner 20:54:23|main Mining on PoWhash #5cc92c12… : 19239926 H/s = 4194304 hashes / 0.218 s
miner 20:54:23|main Mining on PoWhash #5cc92c12… : 19152073 H/s = 4194304 hashes / 0.219 s

Sa AB je kartica undervoltovana sa -80mv, fan je na 20% (900RPM), temp kartice 64C.
Na Coinotronu hash rate pokazuje od 17-21, sa procenom od ~0.2 ETH po danu.

Mogao bi malo da ubrzaš te ventilatore.

Nazad
Vrh Dno