Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
nekoriscen bubreg, stajao 20 godina, neotvoren.

...otvoren samo radi slikanja :d

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Kontradiktoran si...pljujes cesmu iz koje pijes vodu svaki dan.

Sent from my MX5 using Tapatalk

to sto ja i ti pijemo vodu sa iste cesme, ne znaci da mi je mozak ispran i da cu lagat ljude i proseravat se da bi zaradio bednih 5$, ali ima raznih ljudi bez morala i sa obrazom ko opanak

To nikako nije dobra vest, ko zna sta su sve pokupili...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

A u majku im, ovo uopste nije dobro, vecina nas ga je koristila za monitoring i daljinsku kontrolu, ko zna sta sve mogu da nam proture kroz ETH, rusi su to da ne kazem nasa braca

Poslednja izmena:
Neka alternativa za TW?

Do sad je to bilo naj

u cemu je problem, onesposobite ga za "outside" konekcije i kacite se samo preko LAN-a, bezbednost kosta ...

Pozdrav svima :) Novi sam u svetu rudarenja... i za ovih mesecak dana koliko sam ja mogao da vidim, cena Eth zavisi od Difficulty-ja :/ Vezu sa BTC om ili nekom dr valutom nisam toliko povezao. Sad, ako nesto gresim, slobodno me ispravite ;)

PS: Dabogda svi kopali po danasnjoj ceni, a sutra prodavali po bar 5 puta vecoj :smash: :type: :wave:

Cist dokaz kojim putem etehreum ide:
www.coindesk.com/r3-ethereum-report-banks/

Uopste mi nije jasan napad na bitcoin, ako vec zele da udovolje bankama, stvore centralizovan sistem koje ce iste kontrolisat 100%, ispada da je ethereum samo test poligon kako bi bankama dokazali da mogu da ponude ono sto njima treba

Ja ne vidim šta je tu problem...hajp protiv BTC je da se "uvuku" bankama i da im utrape "platformu" za dobre novce....zar banke i danas nemaju 100% svoj sistem obrade, skladištenja i razmene podataka...prelazak na drugi/jeftiniji (ili sigurniji) oblik je po meni sasvim prirodna stvar...mislim da privatni blockchain ne zanima raju (osim uvida u stanje na računima :D) kao što ih ni sada ne zanima kako banke funkcionišu interno a ni eksterno...ako negde grešim ispravite me jer ne bih želeo da živim u zabludi zbog pogrešnog načina razmišljanja ;)

Poslednja izmena:
mene ne zanima kako banke funkcionisu, nervira me samo jer uzimaju mnogo velike pare na provizijama :D ni ja ne vidim sta je tu problem sto kaze zeljko, samo neka cena raste :D

@jlofromdblok :D

Najpopularniji je zato sto je najbolji, koristio sam sve moguce remote programe kako zbog posla tako i u privatne svrhe kako bih nasao dobru alternativu tv-u (a i da ne bih platio licencu :D) i nisam uspeo da nadjem. Na kraju sam platio licencu za tv.

Ja ne vidim šta je tu problem...hajp protiv BTC je da se "uvuku" bankama i da im utrape "platformu" za dobre novce....zar banke i danas nemaju 100% svoj sistem obrade, skladištenja i razmene podataka...prelazak na drugi/jeftiniji (ili sigurniji) oblik je po meni sasvim prirodna stvar...mislim da privatni blockchain ne zanima raju (osim uvida u stanje na računima :D) kao što ih ni sada ne zanima kako banke funkcionišu interno a ni eksterno...ako negde grešim ispravite me jer ne bih želeo da živim u zabludi zbog pogrešnog načina razmišljanja ;)

Ja mislim da generalni trend ide ka izbacivanju fizickog novca.I to iz vise razloga
-Predupredjivanje (e jes mi glagol,) ˝run on the banks˝ u slucaju panike
-Kontrola novcanih tokova
-apsolutna naplata poreza
-uvodjenje negativne kamate za stedise (i na taj nacin pospesivanje potrosnje)
-a zasto da ne i kontrola politickih protivnika & ne bas establismentu simpaticnih organizacija ;)

E sad, potrebno je sve to tehnicki uskladiti i organizovati a i mase pripremiti za tako nesto.Ako bih bas terao mak na konac, i taj gospodin Nakamoto ko zna da nije bas antipod Satosiju.Nesto kao doktor Jakyll & mister Hide. Odnosno, dok mi idealisticki mislimo da je BTC izraz slobodarskog duha i buntovnistva protiv sistema ,mozda je BTC zapravo ˝patka˝.Probni balon za nesto sto dolazi.

ima li neko josh utisak da klejmur klepa mnogo vishe od onih 1%?

jako chesto dobijam dnevno mejlove da mi makine ne kopaju, a kad se nakachim na njih, vidim da kopaju ali za klejmura.

drugara tek kida, njemu svi rigovi po nekoliko puta dnevno po 30-40 min cepaju za kleja.

Prilozi

• nikojanrigoff.jpg
    nikojanrigoff.jpg
    192 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
meni zadnjih 10 dana coinotron isplacuje skoro pa u dlaku po kalkulatoru, tako da i ako kopa za clay onda je to skoro pa nista

ja ne pricham o razlikama izmedju pulova, vec da klej klepa vishe i to nekoga bash bash klepa...
svi ovi spajkovi na dole su usled ovoga... kod mene nema tih spajkova, ali i meni stigne nekad mejl da mi je stala mashina,
tj u prevodu, kopala je za kleja barem 15 minuta u kontinuitetu.

Poslednja izmena:
pa ja to i govorim da mi je zarada skoro pa po kalkulatoru, ako se clay tu ugradjuje ja nemam nista protiv, a vec smo pokusavali da napravimo pool za eth pa ne ide bas najbolje iako imamo dovoljnu snagu preko 20 gh

ima li neko josh utisak da klejmur klepa mnogo vishe od onih 1%?

jako chesto dobijam dnevno mejlove da mi makine ne kopaju, a kad se nakachim na njih, vidim da kopaju ali za klejmura.

drugara tek kida, njemu svi rigovi po nekoliko puta dnevno po 30-40 min cepaju za kleja.

Da se ne kači slučajno na failover pool?
Drugar neka pogleda log fajlove, pa ako je stvarno tako neka mu okači na bitcointalk :d

reshena misterija :D
moja je greshka bila.

kad sam mu kopirao majner, ostala je moja adresa u fejloverima... vidim ja imam neke spajkove ali na gore :D :D :D
nisam se bunio :D

***..bosanac...

Nazad
Vrh Dno