Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Koji ti je ove miner?
Kolika ti je temperatura prsotorije dok si slikao ovo?

Inace jako dobre temperature i hash. Primjera radi ja ne mogu sa nitro preko 81MH/s i nema sanse ove temperature imati taman da je minus u prostoriji :d

Meni nije problematična temperatura samog procesora (62) na kartici, ali jeste neka Power temperatura koja ide i na 80. Radi se o Asus Strix 380 karticama.

Pokušavam da nateram 6 380ki na Asrock H97 i win10 i nikako ne uspevam. Do 4 različite karte mogu da se startuju i miner se dosta vuče u početku u poređenju sa jednom. Probao win7, probao genethos i sve preko 4 karte zakucava komp, nezavisno od napona. Probao sam i genoil sa dva dag direktorijuma i ništa. Kada se startuje druga instanca minera servis 'system and compresed memory' pojede ceo jedan core i samo uguši komp. Ima li neko slično iskustvo? Sumnjam na ploču ali bih voleo da čujem slična iskustva. Da li je u pitanju shared memory?

Ja sam poterao 5x380X sve iste na B85 Anniversary -Win10 prepozna Win iz prve miner radi iz prve ali ali komp je nestabilan, nikako nisam uspeo da provalim zasto puca,prvo mi je pucao ETH miner onda posle samo puca drajver a sve to radi nego pukne tipa posle dan ili posle dva dana nema pravila. Pokušavao sam sve Virtualnu memoriju dizao dodavao fizičku Ram memoriju.Drajvere snimao opet,spuštao klokove na grafama GPU/MEM. Jedino jedino nisam pokušao a tad sam već popizdeo da proverim dal se greje ploča tipa i dal bi dodavanje kulera na south bridge (north) pomoglo. Do tad sam isključio jednu grafu i Rig radi sa 4 grafe perfektno. Ali i dalje me kopka da probam da namesetim 5xgrafi na jednu ploču mada može 6x kad bi radilo.

Da u Win10 miner se startuje kao baba - duplo sporije nego WIN 7 dodavanje ram memorije ubrzava proces ali je opet sporo jednostavno tako radi.

Poslednja izmena:
meni brdo rigova radi sa 5 grafika i iz prve sve proradi,a imam i par rigova sa 6 ali je zezanje sa spajanjem na napajanje pa sam to batalio

Poslednja izmena:
Pa ja imam dva napajanja i to fercera, uz ova EVGA napajanja dolazi nastavak za prespajanje pina pa se drugo napajanje stalno vrti. Win prepozna sve kartice, ethminer izlista svih 6. Pojedinačno mogu svaku da gađam, po dve ili tri takođe. Ne mogu svake 4 da se upare a 5 i 6 nikako. Probaću još riserima da se igram pa ako ne uspe, ostaje rig na 4 kom. Imam dve vrste risera i jednu kartu u 16x slotu. Kopka me to što mi deluje da ima neke veze sa memorijom a širio sam paging na 32GB, zabadao 16GB u Ram i ništa. Inače duvaju 4 dvanaestice non stop i temperatura ovih u mirovanju je 25 a ovih koje rade do 55 stepeni a i ploča mi deluje ladna.

Poslednja izmena:
Pokušavam da nateram 6 380ki na Asrock H97 i win10 i nikako ne uspevam. Do 4 različite karte mogu da se startuju i miner se dosta vuče u početku u poređenju sa jednom. Probao win7, probao genethos i sve preko 4 karte zakucava komp, nezavisno od napona. Probao sam i genoil sa dva dag direktorijuma i ništa. Kada se startuje druga instanca minera servis 'system and compresed memory' pojede ceo jedan core i samo uguši komp. Ima li neko slično iskustvo? Sumnjam na ploču ali bih voleo da čujem slična iskustva. Da li je u pitanju shared memory?

pokusavas da kopas na 2 razlicita mesta pa startujes 2 minera za kopanje, ako sam razumeo?

soba prazna prozor otvoren znaci danasnja temp napolju oko 15 c ja mislim.
ethminer-cuda-0.9.41-new2 preko cointrona

Prirodan položaj karti. ,)

pokusavas da kopas na 2 razlicita mesta pa startujes 2 minera za kopanje, ako sam razumeo?
To je bio pokušaj prevazilaženja problema. Dakle isti pool, ista adresa, samo sa dve instance. U suštini šljaka ali ne sa mojih 6 karti :). Prvo sam sa klasičnim ethminerom i uz pomoć hex editora napravio dve instance sa različitim dagovima ali ethminer ne može selektivno da gađa više od jedne kartice. Zbog toga sam isto pokušao sa genoilom jer kod njega ne mora čovek da se igra sa hex editorom već može lepo da se odabere više kartica i da se komandom odredi gde je dag kako ne bi bilo konflikta. Pojede istu količinu RAMa dva puta ali teoretski funkcioniše.

A flasa sa vodom u slucaju da nesto krene po zlu ???

Citam i mogu da kaxem da h-rate/potrosnja/cena nije ni priblizno zadovoljavajuca jednom asic uredjaju... Sta vise npr. meni za 200mh treba oko 1kw/h sto zbaci da je ovaj asic samo mslo preko duplo manji potrosac struje...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Plus sa grafikama kopas sta hoces, plus ih posle lakse prodas, neisplativo.

Stade mi miner sinoc u 2 na ctron... sad pogledam, radi i dalje, samo pise 0 hashrate, to mi se nije desavalo do sad.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Citam i mogu da kaxem da h-rate/potrosnja/cena nije ni priblizno zadovoljavajuca jednom asic uredjaju... Sta vise npr. meni za 200mh treba oko 1kw/h sto zbaci da je ovaj asic samo mslo preko duplo manji potrosac struje...

poslato sa HUAWEI Ascend P6
A ako dođe do promjene algoritma od ASIC-a imaš baš lijep privjesak ;)

Sad dal su fake ili je fake ova stranica što prodaje to ne znam. Ali cena ne opravda kupovinu jel za isto imaš tolko grafičkih.Ali da neko ima farmu Asica koji kopaju ETH ovog momenta sigruan sam da ima.

svaki asic koij se kupi je velika verovatnoca da je u fabrici bio "upregnut" do momenta isporuke....ja kad sam uzeo neki asic pre 2 godine ljubazno sam dobio obavestenje uz veliki smajli od prodavca da asic nije bas 100% nov :D
ja bih pre postavio pitanje da li mozda nasa veleprodaja u srbiji za grafe ne funkcionise mozda na istom principu :p samo sto ovi ne kazu nista

meni brdo rigova radi sa 5 grafika i iz prve sve proradi,a imam i par rigova sa 6 ali je zezanje sa spajanjem na napajanje pa sam to batalio

Koju MB koristiš?
A post dole da je PSU 850w dosta za 4x380 jeste dosta mozda za ETH ali ako krenes da kopas nesto drugo moze da bude malo.

Diff
32.71 TH jel i dalje nema tih Asica :p

Poslednja izmena:
Koju MB koristiš?
A post dole da je PSU 850w dosta za 4x380 jeste dosta mozda za ETH ali ako krenes da kopas nesto drugo moze da bude malo.

Diff
32.71 TH jel i dalje nema tih Asica :p

970 ds3...dosta je 850w za sve coine koje sam kopao od vnl,xpm,dgb,eter+dcr(od claya miner),naravno pricam o tome kako ja uvek sve coine namestam,na 1v pa koliki takt iz tog izvucem i uvek skidam memoriju kada ona ne utice na kopanje

Vrh Dno