Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Mada kontam da nece biti toliko dramaticno.

0.018-0.019 novi settle par dana, onda moguc mali bounce da se neki ponadaju. E onda tek pad ocekujem.

Nista od mojih 0.029. Ko ceka taj izgleda ne doceka...

Ja ga cekam na 0.018 i to je...ako probije do 0.015 ostaje mi jos malo za soping. Odbice se svakako samo gde i dokle :)

eror 504 poloniex :D samo nas neko hakovanje moze spasiti haha inace bunar zagarntovan :D

Bilo bi bolje da je diff otisao duplo vise nego da je cena pala duplo manje :)

Bi,za one sto imaju novcice u steku,ali takvih je uvek vise nego onih sto hoce da majnuju :)

ne treba kukati uopste,uvek ce biti nesto da se kopa sto ce biti isplativo,jedino je problem sto znam neke koji su uzimali pozajmice na kamatu,prodavali kola,uzimali bankarski krediti jer su se nadali da ce sve da otplate za 2 meseca
Da li si ozbiljan? Mislim prodavanje kola, kamatanje?

Druze ima ih koliko 'oces.

Uzima se lova od zelenasa, krediti se dizu, prodaje se cak i zemlja da se ulaze, prodaju skupa auta.

Culi da se za mesec dana otplati, pa vec iskalkulisali kako ce prvih mesec dana na vracaju dug, naredni mesec im cist profit a onda posle za iste pare prodaju opremu i u plusu su 200%. Ili da zadrze opremu i rudare 1000 eura mesecno do kraja zivota.

Medjutim cim oprema stine na kucni prag , shvate da to nije tako i da ti prodje ceo dan dok sklopis, istestiras i pustis u pogon jednu konfiguraciju. Da ne pricam o 10-20-30 koliko je nekolicina njih uzela.

E onda problemi sa strujom, topljene istalacija, izbijanje osiguraca, smrad extrendera, smrad iz napajanja jer nisu podesili napone a rekli im strucnjaci da blueberry moze da gura 3 graficke itd...

Dok to sve rese, isplativost takva da imaju za struju i svaki dan kiflu+jogurt. :)

Tako je. :)

Za 120-130E su isle r9 280X prosle godine na oglasima. Sada traze 200+E.

Moj predlog za buducnost...samo se natovariti masinama i uletati u coine sa ogromnom snagom i istresati se...tipa 40-50 masina i moze se lepo ziveti sa zaradom :)

da,uzimali su na kamatu,prodavali kola u nadi da ce da vrate ulozeno za 2-3 meseca,sad ako se nastavi ovaj trend (da pada) vidim da ce biti jeftinih kartica i ostale opreme kao i kad je ltc prestao da bude isplativ

Poslednja izmena:
sve ce one na dobos ukljucujuci i nase kad amd izbaci grafike u 14nm

Upravo to ..zato mi smesno sto ljudi kupuju 280x sad polovan za 220 eura..a 14nm u odnosu na 28nm je najmanje 4 puta manja potrosnja za iste performanse..ja sam prodao 6 kartica 280x i ostavio sam 4 i nisam se zaletao zbog ovog ETH da opet ih kupim ..cisto sam uzeo jednu 390 novu i razmisljao o jos jednoj ali odustao ..kad izadje 14nm ako bude imalo sta da se majnuje kupis odmah jer sve ove prethodne padaju u vodu i ne vrede 100 eura

Kopacemo prstom-nos :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Pa. Ko ce da ceka 14nm proces izgubice brdo para a dok te grafe dodju nasi tahiti ce da zarade jos koji auto :)

Cene 14nm karti ce biti paprene na pocetku, nije isplativo prodavati samo zbog toga, i da landaras bez grafika 6 meseci...za toliko ce da se isplate grafike koje vec sad kopaju, pa cak i vise od toga

Nazad
Vrh Dno