Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Zdravo drugari. Danas sam bas razbijao glavu oko proxija za dwarf (i generalno za ostale poolove). I ostalo mi je nesto nejasno. Ali da rezimiram

1.downloadujem miner (new stratum v0.0.5)
2.editujem CONFIG file
3.kliknem EXE
4. E OVO MI JE NEJASNO. Da li je dovoljno sto sam kliknuo EXE(pokrenuo proksi) a ovaj pokupio editovano sa CONFIG. file-a ili je neophodno da nesto ukucam u CMD?
Ovo dole je config za proxy promeni samo tamo posle WALLET= upiši svoju ETH adresu i sejvuj pa pokreni eth-proxy.exe, sačekaj koju sekundu pa pokreni .bat fajl iz majnera u kojem ti je ethminer --farm-recheck 300 -G -F http://127.0.0.1:8080/rig2 --cl-global-work 16384 --cl-local-work 128 ovo http://127.0.0.1:8080 mora ovako a ostalo zavisi koje grafike imaš

# Examples of command line for miners:
#
# ethminer.exe --farm-recheck 200 -G -F http://HOST:PORT/
# ethminer.exe --farm-recheck 300 -G -F http://HOST:PORT/rig1
#
# ethminer.exe -G -F http://127.0.0.1:8080/
# ethminer.exe --farm-recheck 100 -G -F http://192.168.0.33:8080/rig1
#
# farm-recheck parameter is very individual. Just test different values.
#
# You can submit shares without workername or
# You can provide workername:
# - with url like "/rig1"
# - or use automatically numbering(integer) based on IP of miner
#
# Servers:
# EU-Server: eth-eu.dwarfpool.com (France)
# US-Server: eth-us.dwarfpool.com (EastCoast: Montreal,Canada)
# US-Server: eth-us2.dwarfpool.com (WestCoast: Las Vegas)
# RU-Server: eth-ru.dwarfpool.com (Moscow)
# HK-Server: eth-hk.dwarfpool.com (Hong-Kong)
# CN-Server: eth-cn.dwarfpool.com (Shanghai)
# SG-Server: eth-sg.dwarfpool.com (Singapore)
# AU-Server: eth-au.dwarfpool.com (Melbourne)
#
###

# Select Ethereum ETH or Expanse EXP
COIN = "ETH"

# Host and port for your workers
HOST = "127.0.0.1"
PORT = 8080

# Coin address where money goes
WALLET = "0x33e1a1ae6d566e20dc21f247126981d001b659ce"

# To donate please use wallet "0xea7263feb7d8a8ab0a11eedd8f1ce04412ab0820"

# It's useful for individually monitoring and statistic
ENABLE_WORKER_ID = True

# On DwarfPool you have option to monitor your workers via email.
# If WORKER_ID is enabled, you can monitor every worker/rig separately.
MONITORING = False
MONITORING_EMAIL = "[email protected]"

# Main pool
POOL_HOST = "eth-eu.dwarfpool.com"
POOL_PORT = 8008

# Failover pool
POOL_FAILOVER_ENABLE = True

POOL_HOST_FAILOVER1 = "eth-ru.dwarfpool.com"
POOL_PORT_FAILOVER1 = 8008

POOL_HOST_FAILOVER2 = "eth-us.dwarfpool.com"
POOL_PORT_FAILOVER2 = 8008

POOL_HOST_FAILOVER3 = "eth-hk.dwarfpool.com"
POOL_PORT_FAILOVER3 = 8008

# Logging
LOG_TO_FILE = True

# Enable debug
DEBUG = False

Poslednja izmena:
@Mare

127.0.0.1, na tom mestu treba da uneses adresu racunara na kome se nalazi proxy server, adresa tog racunara mora da bude fixna znaci ovako :

ako ti je adresa rutera 192.168.1.1 adresa racunara na kome se nalazi proxy mora da bude fixna npr. 192.168.1.2, u miner unosis tu adresu znaci 192.168.1.2 (jer se na tu lokalnu adresu konektujes) / worker name, port ostaje isti dakle 8080...

Sad sam se malo pogubio :trust: , meni je ovako već neko vreme i radi bez problema

Poslednja izmena od urednika:
Ovo se odnosilo za Hogara (moja greska), kako maretu funkcionise ne znam...

Ok, reko možda neko u međuvremenu napiše nešto pa da se zna kome pišem :)
A adresu 127.0.0.1 sam koristio i na Coinotronu a koristim je i na Dwarfu pa šljaka bez problema pa reko što komlikovati...

Inače uzeo sam četri gtx 950ke, nisu baš neki hash monster, daju tik malčice iznad 10 uz to da ceo rig vuče iz zida 395W. Nisam ništa podešavao klokove sve je još fabrički. Cena im je 155 evara.

Ljudi na kom pool-u kopati, gde su vam najbolji rezultati za 24 h i koji nacin placanja koristite?? Dwarf jeste najbolji, ali me uzasno nervira sto nema manuelne isplate, nego nam ostaje zarobljeno ako se prekine kopanje ispod 1 eth-a?? Skroz glupo da nisu ostavili korisniku opciju da isplacuje kad hoce, nego je auto na 1 eth. Nisam zadovoljan ni sa Coinmine, ni sa Coinotron, jer slabije od dwarf-a daju, iako tamo postoje opcije manuelnog placanja. Da li neko moze da mi objasni koja je razlika izmedju prop i pplns nacina isplate i koja je bolja?

@Mare

127.0.0.1, na tom mestu treba da uneses adresu racunara na kome se nalazi proxy server, adresa tog racunara mora da bude fixna znaci ovako :

ako ti je adresa rutera 192.168.1.1 adresa racunara na kome se nalazi proxy mora da bude fixna npr. 192.168.1.2, u miner unosis tu adresu znaci 192.168.1.2 (jer se na tu lokalnu adresu konektujes) / worker name, port ostaje isti dakle 8080...
Ako ima više uredjaja na ruteru prilikom njegovog resetovanja može da se desi da rudar dobije drugu localIP i eto problema. Zato skinuti i na rudaru pokrenuti network meter (mare čisto da proveri) i uvek znaš koja ti je IP i nema greške ;)

Poslednja izmena:
pa isključiš dhcp na ruteru i postaviš fiksnu adresu na računarima... možda čak ne moraš ni dhcp da gasiš, samo zabodeš adresu na računaru i znaš koja je.
može i na svakom računaru koji kopa da radi i proxy i to je onda 127.0.0.1 uvek

127.0.0.1 je localhost adresa,prevedeno na srpski,svi koji sad citaju ovaj post na svom racunaru imaju ovu adresu :)
ako idete na poseban proxy za svaki miner stavite ovu adresu i ne razmisljate o tome vise...

koji je smisao proxija ako ga na svakom mineru imate???
ja sam presao na ethermine.org i prezadovoljan sam za sada ... NE KASLJE...

Poslednja izmena:
pa isključiš dhcp na ruteru i postaviš fiksnu adresu na računarima... možda čak ne moraš ni dhcp da gasiš, samo zabodeš adresu na računaru i znaš koja je.
može i na svakom računaru koji kopa da radi i proxy i to je onda 127.0.0.1 uvek

To i jeste slučaj kod mene, proxy radi na oba riga...

ovi novopeceni su promasili poentu proxija ocigledno...

dakle poenta je :
JEDAN PROXI I STO RIGOVA NA NJEMU!!!
-dakle fixne IP
-nema DHCP (to je za devojcice)

EDIT:

to sto vi momci radite je isto kao kad bi na jednom rigu sa 5 kartica imali pet startovanih minera, za svaku karticu po jedan....

Poslednja izmena:
Ja proxy držim da bih kopao na stratum portu coinotrona, deluje mi da lepše radi. Šta treba da zabode taj rig sa proksijem i sve da stane :D

ovi novopeceni su promasili poentu proxija ocigledno...

dakle poenta je :
JEDAN PROXI I STO RIGOVA NA NJEMU!!!
-dakle fixne IP
-nema DHCP (to je za devojcice)

EDIT:

to sto vi momci radite je isto kao kad bi na jednom rigu sa 5 kartica imali pet startovanih minera, za svaku karticu po jedan....

Bas to. Proxy startovan na jednu masinu i sve ostale masine usmerene na lokalni IP te masine sa proxy-jem. Najbolje je da to bude masina na kojoj radite a ne rig (ukoliko su vam rigovi tu u lokalu). Tako sa svog glavnog kompa mozete da prebacite sve rigove na drugi pool u 3 klika ;)

koji drugi pool? zar postoji drugi pored konjotrona? :D

To je za ove sto kukaju da ih konjotron krade, kako imaju brda i doline i sl. Ja to da im olaksam da odu. Sto pre odu, pre ce da shvate da nema nigde bolje :d

Edit: Super je i varijanta ako kopate neki drugi novcic na istom algoritnu. Za sekund se prebacite.

Poslednja izmena:
nije mi jasan ovaj konjotron,neprikazuje mi jednog workera a drugi kao radi,na masinama sve u redu..

Ne kapiram šta bi ovim mentolima sa Poloniexa da izmene onako jednostavnu i preglednu Deposits & Withdrawals stranu i zamene je ovim. Ranije je bio dovoljan jedan klik na "ETH" pa se prebaciti na grafikon i trgovanje... Sad prvo u menu na Exchange, pa skroz desno na eth... Ono, zašto jednostavno, kad može komplikovano?

meni posle par dana odlicnog rada, evo vec 2 dana na coinotronu prosek pao za oko 10 posto... nema kanjona i planina, ali mi je prosek vise od 24h dosta nizi nego pre toga....

Tvoj hrate nema veze sa diffom, samo na ovom coinu hrate pada vremenom zbog dagger algoa.

ahaa,ja sam kontao ovako...
ako je recimo diff nizak, moja karta od 20mhs ce mi dati 0.4 eth dnevno... kada je diff skocio, 20mhs ce mi daje 0.35 eth dnevno...

a ja sam mislio da i vrabci na grani znaju vec kako pulovi rade i zasto zarada varira posto se tema ponavlja svakih 3-5 strana....:d

Nazad
Vrh Dno