Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Mora dijagnostika pedantno da se odradi, nema druge. Da bi bar bio siguran gde NIJE problem. Baci pre spavanja hard u ide mod u biosu i pusti da ga jednom provrti Hdd regenerator dok se ne probudiš. Onda kreni sa proverom mem. modula. Ili dodaj još (prvo provera sa GoldMemory), ili stavi neke iz druge ispravne mašine. Tako eliminišeš jedan po jedan potencijalni uzrok. Dalje redom, od kontakata grafa sa napajanjem, do sata kablova, koliko god "ma nije to" izgledalo. Što reče @karanovicz, po nekad najprostiji previd zna da pravi problem, a meni je lično svojevremeno običan sata data kabl pravio karambol u mašini.
Iako isprva izgleda bespotrebno smaranje ovakva provera, uvek se na kraju ispostavi da je to zapravo najbrži put, jer onda znaš šta ti je preostalo i na to ćeš da se usresrediš.
Bez obzira na gore pomenuto, što smatram obaveznim delom, ja mislim da tebe zeza raspored ili vrsta extendera. Stavljao sam 6 grafika na H81 BTC Pro i na GA-990FXA-UD3 i svaki put su se problemi slični tvojima ispoljavali dok nisam pronašao tačnu kombinaciju i tip extendera po slotovima za svaku ploču. Ne znam kakvu ti ideju imaš po tom pitanju, ali moram da ti kažem da npr. kod mene ne radi raspored koji radi kod kolege @demiosa na istoj ploči, sa istim kartama.

E, da... i olabavi karte maksimalno dok traje ovo štelovanje. Stavi neku nisku frekvenciju i daj im dovoljno đusa.

Poslednja izmena:
Promenio MEM, promenio napajanje, promenio grafike, raskacio 3 grafike, 3 ostavio, opet reset ili shutdown.
Mora da je do ploce, nema treceg, ili CPU. Sve ostalo je menjano, cak i hdd.

Ja sam kod mene svaki put mislio da je do ploče i - nisam bio u pravu! Možeš li da opišeš extendere od prvog do procesora pa na dole?

Extendere imam klasicne 19cm, zatim one dugacke od 30 cm, imam ih i 19cm sa molex-om i imam one koje najvise i volim, one sa usb kablom i svojim napajanjem. Sve sam izvrteo i ista je stvar.

Inace idu ovako od cpu na dole USB-19-19-USB-USB-USB

Stavljao, nije do toga... mesam sto stedim, taj jedan usb extender sam placao 24$

Ovako je kod mene za H81 Pro BTC (od procesora na dole): USB - široki u slotu, a na njega nastavljen uski sa molexom - USB - uski -uski - uski sa molexom.

Jedino mi tako radi kako treba. U svakoj drugoj opciji puca.

Tu gde pominjem molex, podrazumeva se da u njega ide i struja (kao što ide i u ove USB)

I najnoviji BIOS na ploči

Poslednja izmena:
Ljudi, tri strane ni o čemu.

Imam problem, nece da mi apdejtuje wallet. Krene i samo ne nekom bloku stane i tu stoji, i ne pomera se satima.

Koje je smece ovaj novcic. Samo jedan dan ne pogledas masine i one zabodu i propadne ti 24h kopanja.

Haha pa sta ima da ne pogledas 24h a da donosi zaradu?
Zar je tesko par puta dnevno pogledati da li rade sve masine.

Novcic je majka mara :) Jednom u par dana proverim na coinotronu da li je full hashrate na svim rigovima (ovaj je sa 2 grafe, i ostali su slicni), i to je to. 26 dana bez prekida, i to bi bilo barem 2 puta duze da nije bio nestanak struje na par min. Samo normalni klokovi, nista preko 1000, napon adekvatan tome i ima da gusla do besvesti.

ether.jpg

Daleko od toga da je novcic sjajan. Krsina je ali ako su rigovi dobri nemas problema. Jednom kad podesis vise nemas sta da gledas. Niko nije crkao za propalih 24h.

sa kojim kartama, meni 4x 280x + 7850 daje 99-101MHs

@cacanin tesko je kad radis od 7 do 7 i onda jos provedes sat-dva da pobrises dagove. resetujes masine i tako skoro svaki dan. Na ostalim novcicima samo pustim miner i ne razmisljam, pogledam masine kad se sjetim a na ovom svaki dan kad dodjem sa posla moram da se kacim na tw da provjerim kako rade a obicno jedna zaglavi nakon kreiranja dag fajla pa moram na ugasim miner, ponovo ga pokrenem i onda pocne da kopa.

@Stormbringer_bg meni je najduze radilo 5-6 dana a obicno mi svaki dan jedan rig zaglavi na kreiranju dag-a. Nisam bas pratio novcic ali mislim da se dag ne kreira svaki dan zato mi je to i cudno.

@Saj ma necu propasti za 24 sata ali svaki dan kad dodjem sa posla umoran moram jos da se natezem sa rigovima.

Inace rigovi su bez problema kopali na tim istim klokovima druge novcice bez problema. Cak su i razliciti drajveri u pitanju.

^^
Meni radi bez pucanja i pravi dag na ~10 dana...proveri ipak napone na kartama jer im sada možda trebaju veći nego ranije. Meni je pucao miner na starom podešavanju gde je sve bilo utegnuto, medjutim od pre ~4 nedelje sam morao da malo podignem napon i od tada nema pucanja (obično nakon pucanja pravi novi dag, bar kod mene bila takva situacija)...

edit:
baš me zanima da li svima pravi dag isti dan ili ide random...kod mene zadnja dva su od 27.11 i 08.12...

Poslednja izmena:
To mi nije palo na pamet. Probacu malo da dignem napone jer nije mi prije pravilo toliko problema koliko u zadnje vrijeme.
Hvala :)

masine samo treba podesiti i onda rade bez ikakvog problema evo vec mesecima

DAGovi se prave na svakih 6 dana, ili tačnije na svakih 30 000 blokova, tj krene da pravi kada ostane jedan blok do te okrugle cifre. Sledeća pravljenje dagova kreće na 689 999-om bloku.

Hash rate se ozbiljno smanjio u zadnjih mesec dana, ali danas mi je na istorijskom minimumu. Ima li još neko kod sebe slično zapažanje?

i kod mene isto

Meni je hash isti kao i prvog dana od kada kopam (avgust, septembar, tako nesto), ne znam sta bi i zasto bi to trebalo da se smanji? Evo rig od 4 grafe, 3x7950 i 1x280x, bio je i ostao u proseku oko 95 MH.

hash.jpg

Novcic je majka mara :) Jednom u par dana proverim na coinotronu da li je full hashrate na svim rigovima (ovaj je sa 2 grafe, i ostali su slicni), i to je to. 26 dana bez prekida, i to bi bilo barem 2 puta duze da nije bio nestanak struje na par min. Samo normalni klokovi, nista preko 1000, napon adekvatan tome i ima da gusla do besvesti.

Pogledajte prilog 186599

Moram da odgovorim sam sebi - evo moj post iz kraja avgusta, isti rig, ista podesavanja, isti hash, isti pool, ovo radim zbog toga sto su ljudi prijavljivali da im drasticno opada hash rate, samo ne razumem zbog cega.

Poslednja izmena:
Pored otvorenog prozora :)

Potvrdjujem i ja hes je drasticnio opao.
Na samom pocetku 3x280x su davale 80 pa onda 78, 75 od pre neko dan 73mh/s

Nazad
Vrh Dno