Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Citam po vise tema i nikak oda sklopim sad sve na jedno mesto, a radi se o 6 kartica na jednoj ploci.

Koji je postupak i kako da namestim win 7 64 bit i 15.7 drajvere?

Onaj mod klasican sam probao, nije prosao, moguce da sam neki korak ubrzao ili progutao, ko je namestio nek napise u dve recenice, tako i tako...

instaliraš win, pa drajvere i nakon toga 6gpu mod i to je to...

Citam po vise tema i nikak oda sklopim sad sve na jedno mesto, a radi se o 6 kartica na jednoj ploci.

Koji je postupak i kako da namestim win 7 64 bit i 15.7 drajvere?

Onaj mod klasican sam probao, nije prosao, moguce da sam neki korak ubrzao ili progutao, ko je namestio nek napise u dve recenice, tako i tako...

ja sam namestio iz prve, znaci kad instaliras drajvere onda pokrenes onaj 6GPU mod i cekiras sva polja, pustis ga da odradi i restartujes racunar na kraju, posle toga je kod mene sve radilo kako treba i naravno svih 6 kartica je prepoznao WIN7 X 64....

Pa i ovo što sam ja napisao radi sve iz prve, ako je problem minut vremena za gpumod i jedan restart onda bolje win8

radi li eth na win 10 ?

Na koje drajvere radi taj 6xvga mod, moze na billo koje ili samo na 14.4 ili neki drugi?

Ja sam nekom peripetijom modovao inf fajlove od 15.7 drajvera i proradilo je, tj prepozna je win7 64bit svih 6 kartica, ali sa 6 nece ethminer da radi, sa bilo kojih 5 hoce.
Bac bluescreen i gresku ea.

Poslednja izmena:
Jesu ti iste grafike? Proveri extentere, zameni mesta grafikama

sad pogledam deposit na criptsyju /deposit/cofirmation kriptsy eth ledilo.png
ovaj ETH je sumanut skroz,i nanopool neprikazuje statistiku,prebacio sam se na poloniex al ni tamo nestize,
izgleda da moram na kojn

Na koje drajvere radi taj 6xvga mod, moze na billo koje ili samo na 14.4 ili neki drugi?

Ja sam nekom peripetijom modovao inf fajlove od 15.7 drajvera i proradilo je, tj prepozna je win7 64bit svih 6 kartica, ali sa 6 nece ethminer da radi, sa bilo kojih 5 hoce.
Bac bluescreen i gresku ea.

malo ti ram, meni tako radio (u stvari nije hteo da radi) dok sam u masini imao 4Gb rama, kad sam dodao jos 2Gb sve radi prefektno....

realna cena eth je na poloniexu
zaglavio sam na kriptsy=ju opet,kupio na polo i probao da se napravim pametan,
a stiglo mi posle par dana nakopano sve na gomili

I kad sam instalirao Win 8.1 64bit imam jednu grafiku od 6 koja daje error 43.

Do grafika nije, do ram memorije nije ima 8gb, menjao risere... nesto je do sistema, kog sam od 0 radio...

Evo probam jos jednom na 2 razlicite masine i ako ne uspem onda da te zvrcnem.... do sada sam stavljao po 3-4 grafike, a sad mi je tako zgodno da stavim 6 da je to milina jedna i usteda.

i treba da ima 43 code, onda pokrecesh 6gpu mod sa selektovanim svim poljima, lupish da odradi, restart kompa i to je to, mora da radi....
win 7 se buni sa preko 4 gpu-a, osmica ume da nekad vidi i 5.

Verovatno znaš da svaka reinstalacija drajvera traži ponovno instaliranje 6gpu mod, ali postoji još jedan bitan detalj: Ako dodaješ karte na već postojeći sistem (povećavaš rig sa 4 na 6 karata) obavezno prvo potpuno deinstaliraj postojeće drajvere, najbolje sa amdcleanuputility http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Clean-Uninstall-Utility.aspx , pa kad sve namestiš od hardvera instaliraj drajvere iz početka. U suprotnom možeš da se suočiš sa gomilom problema. Iako na prvi pogled deluje da je dovoljno samo "pregaziti" postojeće drajvere (vide se sve karte), nije tako, mora prvo potpuni deinstal.

Tnx Suhoj, koristio sam DDU, njega preporucuju. Pravim neke pomake, cekam da rascistim nesto sa cim ima veze i onda cu objediniti rezultate.
Inace su u gri sada 4 ploce (dve h61 btc pro i dve H81 btc pro), i oko 30-tak kartica 280x, 7950 i 270... sve to radi testiranja sam doneo. inace po 6 istih kartica stavljam, istih totalno.

i treba da ima 43 code, onda pokrecesh 6gpu mod sa selektovanim svim poljima, lupish da odradi, restart kompa i to je to, mora da radi....
win 7 se buni sa preko 4 gpu-a, osmica ume da nekad vidi i 5.

Upravo tako, na win7 64 bit dve od 6 imaju err 43, na win8.1 64bit jedna od 6 ima err43

Ni na jednoj instalaciji mi nije proslo kako treba to sa moderom, sve stikliram i restartuje se za 30 sek i sve je isto i ima err43.
Probao sam i na win7 i na win8.1 i sa 14.4 i sa 15.7 drajverima. Isto. Kao da ovaj mod nista ne odradi.

nisam imao nikad taj problem... da posle 6 gpu moda neka grafa ima opet error 43... vidi jel ti updejtovan win u fulu...mooozda to zeza...

napokon je proradilo.

Uh, put je isao ovako... win7 64 bit, pa 14.4 drajveri, modovani sa ona tri inf fajla, pa je win wideo sve kartice bez err43.
Ali hashrate je bio slab i masina je random zakucavala, tj resetovala se sama od sebe u roku od 5 minuta max, bez da se ista kopa na njoj.

Pa sam onda uradio drajvere na 15.7, naravno nisu se videle dve karte tj err43.
Pa 6xvga mod (mora sa admin priv da se startuje i trazi framework 3.5 mislim), restart i vidi ih sad svih 6, i ucitava se ethminer, daje pun rezultat.
Samo se nadam da je nestalo to prokleto resetovanje masine bez razloga.

Na drugoj masini testiram 8.1, javljam i za njega putanju ka uspehu kad zavrsim.

Napomena je da radi i samo sa 4Gb rama win7 64bit i 6x270 kartice.

Poslednja izmena:
I ja imam jedan rig sa H81 btc pro i 6x 280x koji vozim na Win 8.1. Zlatno je pravilo da kad sve proradi - NE DIRAŠ VIŠE!!! Bilo je dovoljno da perfektnom rigu pokušam da zamenim hard (isti ghost image) i da sve ode bestraga, bez logičnog objašnjenja. Posle danima igranka i nemogućnost da se provali zašto više ne radi kako treba, a provereno nije do harda, jer ni vraćen stari više nije radio kako treba. Onda je išla zamena extendera, memorije, provera kontakata, reinstalacije, beskrajno smaranje. Zato ne treba čačkati kad jednom proradi. Video sam da si upoznat sa tim da 6gpu mod mora da se pokrene kao admin. To naročito važi za Osmicu. I ta banalnost me je svojevremeno koštala vremena i živaca. Što kaže kolega gore, ako zeza dodaj još rama, a nekad proradi jedino uz drugi tip modula. I naravno, raspored i vrsta extendera su ključni kada voziš 6 karata.

Radi ETH na Win 10 pro kao sat, i sto je jako interesantno, sa 15.7.1 driverima (ostale nisam ni probao) vidi 6 GPU-a bez budzenja i modovanja i ne izbacuje nikakvu gresku ;)

Lako moze da se desi i na win10 da predjem ako je potrebno.
Nocas mi se jedna masina ugasila (ne resetovala nego bas ugasila - shutdown) razlog nije poznat.
Druga radi ali zaglavljuje kao nekada i inace sto zaglavljuju.

8Gb rama sad stavljam, pa da vidimo...

Nije do toga, BS ga gasi, moram da proucim dobro sta je u pitanju.

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: a0
BCP1: 000000000000000B
BCP2: 000000017D270000
BCP3: 0000000000000003
BCP4: 00000000286A0000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0