Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
:p

ma sve neki problei privatno, ne stizem, ne mogu da se naspavam ljudski

**bar nema ip adresa ea ih pohebem :p

jel se isplati sad solo? podesio sam po ovom uputstvu

Mining za noob-ve:
Skinite zadnji AMD driver 15.7.1!

Skinite ethereum latest sa:
https://build.ethdev.com/builds/Windows%20C%2B%2B%20develop%20branch/Ethereum%20%28%2B%2B%29-win64-latest.exe

Instalirajte next, next, next, finish

idite u C: program files\ethereum (++) 1.9.40\release\ startujte alethzero.exe unesite master password koji cete zapamtiti, pristanije na sve poruke.... ako vas pita za ime unesite: newbie!
Kad se otvori Alethzero Frontier nista ne cackajte vazno je samo gore padajuci meni: Network iz koga pritisnete samo Connect peer, sacekate 30 sekundi isti ce i automatcki ukljuciti Eneble network! nedirajte vise nista!, ako se negde pojavi prozor sa adresom peer-a samo potvrdite!

Nista ne cackajte, vazno je samo da vam u desnom prozoru block chain krene odbrojavanje blokova, cilj je da sacekate 10min da stigne do zadnjeg bloka , trenutno 66xxx!

Tada iz C: program files\ethereum (++) 1.9.40\release\ pokrecete ethminer.exe -G i to je to (napravite miner.bat, sa ethminer -G)!, alethzero je wallet isto sto i eth++/geth ali GUI i stabilno radi na windows 7, na 8-ci kresuje cesto!

Dok ethminer.exe radi u pozadini mora da radi althzero!, takodje mora da broji blokove! ako neradi ugasite ga i ponovo pokrenite (ne zaboravite da opet ukljucite connect peer posle svakog pokretanja!)

geth, eth++ i konzulu NISTA ne dirate (netreba vam nista!) jer cete samo sve pokvariti!, adresa vas ne interesuje, nista vise, slanje radite iz althzero klijenta pod New transaction (gore levo) pod TO gde pise "new contract" izbrisite i ubacite adresu gde saljete i selektujete ether kao i kolicinu i to je to!

Poslednja izmena:
ok hvala, stavio na pool, pokazuje mi brzinu, imam 15.5 beta drivere, da teram njih ili mora 15.7.1?

Account: 3f6ddbc103f299c6884708fa691c2b8

Current Hashrate (average over the last hour): 555.6 kH/s
Balance: 0 Wei

Poslednja izmena:
ok, pusti sam, sta ste iskopali to vam je, sad ide bunar i propast :p

@Paradigma
Ja sam opet testirao solo, i barem sad je katastrofa sa sihronizacijom, probao sam i eth (sa -x 40 i otvorenim 30303 portom i althezero) i u principu vise od 50% blokova su gubili, uhvate zadnji blok i onda krece da promase dva ili kasne 10sek... pustio sam 30min neznam da li bi se kasnije bolje usihronizovao
Ili je jedino resenje manulno ubaciti proverene nodo-ve, neznam kakvo je stanje sa geth

i kod mene json problem, ocitava mi duplo manju snagu na poolu

If you receive frequent "JSON-RPC Problem" errors try to increase your --farm-recheck value.

You should find a valid share every 1-2 minutes. If it constantly takes you longer to find a share try to lower your hashrate values (minimum is 0.1).

Ljudi, a kako i da li radi isplata sa ethpool.org?

Evidentno je da postoji problem sa poolom ali svi koji ne kopaju solo ga imaju na isti način pa je svima hashrate virtuelno manji odnosno svi mi na poolu dobijemo releativno ono što nas sleduje. Da ima više poolova i više onih koji kopaju solo onda bi mi koji smo na ovakvom poolu bili na većoj šteti.

--farm-recheck parametar ne može da pomogne. default vrednost mu je 500ms, njegovo povećanje ne rešava ništa, a oni koji pokušaju da ga smanje ispod 250ms ne dobijaju ništa jer server kešira sadržaj na svakih 250ms pa praktično ne odgovara u međuvremenu.

Ljudi problem resava Paradigma kad pusti pool u pogon, nadam se jos danas...

Ne smem da dajem olako prognoze ali bih bio presrećan ako za vikend bude nešto upotrebljivo.

Izgleda da rade nesto, ethpool ocitava punu snagu. Nego, jel neko zna za isplate, da li su krenuli?

da, pool opet radi punom parom ( 94% ;) ), isplate idu jednom dnevno upravo su krenule

na pulu nema podataka za moju adresu na koju kopam,jel ima neko slicnu situaciju

proveri da li si tacno upisao adresu , a ako si sad skoro se nakacio imas obavestenja da usled zagusenja ne primaju nove minere

"Due too the recent increase in the pool's hashrate we are forced to close the pool down for new miners in order not to risk having a hashrate close to 50% of the network.
It is still possible to mine for anyone who submitted a valid share to the pool during the last 48 hours.
We will open the pool back up for miners as soon as the hashrate drops below 40GH.
We appreciate your interrest in the pool and are happy that you are mining with us."

Znaci ko nije bacio share, nigde ne pise po IP-u ili verovatno adresi corak.............

Pre bi rekao da su sa ovim blokirali ove sto rade ddos...

Poslednja izmena:
**** ih ddos,juce sam oko 10 namestio da kopa i otiso kad sam se vratio oko 6 da proverim prave se mutavi da adresa nepostoji,33 puta prekontolisao to je ta sa poloniexa,vratio sam na quark dok se nepromeni nesto

Sve te dečije bolesti oko pool-a će proći, a i nerazumem ljude koji sa 6Ghs kopaju na pool, nevidim tu nikakvu poentu....

Kad slušam ovog dečkića https://www.youtube.com/watch?v=cahj4WJtp20 zamislim se da bi ovo mogla da bude sledeća velika stvar u kripto svetu, uostalom volumen od preko 11000BTC-a na poloni me uverava da nema razloga za žurbom kod prodaje....

bas tako, vec ga zovu bitcoin 2.0, spominju se IBM i Samsung, ali ne znam mnogo lici na riple,

Fora kod ovog novčića je što može da se potroši, tj da se iskoristi za nešto i onda ti novčići zauvek nestaju. Kako kada sipate gorivo u auto, u ovom slučaju gorivo je ETH. Tako da ovaj infinite supply ustvari i nije infinite.

Poslednja izmena:
To onda jedino devovi da imaju nesto da daju za uzvrat, posto ne vidim ekonomsku logiku da kupis nesto od nekoga, i taj dobije novcice koji 'nestanu, potrose se', sta god.

**** ih ddos,juce sam oko 10 namestio da kopa i otiso kad sam se vratio oko 6 da proverim prave se mutavi da adresa nepostoji,33 puta prekontolisao to je ta sa poloniexa,vratio sam na quark dok se nepromeni nesto

Neki driveri ne bacaju sharevo.... ja sam imao problema da 14.4 ne rade, zato sma napisao da se stave 15.7.1

Sto se tice svrhe i da je ovo BTC 2.0 sve je to cist FUD, ja iskreno ni nerazumem za sta se ovo pametno a da donosi $$$ moze koristiti!, 95% je u vlasnistvi dev-va PREMINE!
Kopanje POW ide danas samo da se masa NAVUCE, pricao sam sa njima kao prelazak na POS se mora desit uskoro jer je nemoguce duze kopa, ma sta im to znacilo, zasto je nemoguce i zasto mora, tada CELU mrezu kontrolisu ONI

Ova cena sad je zlatna, iskreno neznam koliko su novcica prodali u IPO fazi i da li neko moze da dumpuje, mineri su sitni! ja ovaj coin po ovoj ceni ni u ludosti ne bi kupovao

Inace neki ovde jos ne razumeju ovo nije novcic za trgovinu vec da se na mrezi vrte neki projekti i aplikacije, ni ja ne kontam vrednost toga.... verujem da ce imat neku svrhu ali da li ta svrha vredo 100 Milki $???

Poslednja izmena:
Fora kod ovog novčića je što može da se potroši, tj da se iskoristi za nešto i onda ti novčići zauvek nestaju. Kako kada sipate gorivo u auto, u ovom slučaju gorivo je ETH. Tako da ovaj infinite supply ustvari i nije infinite.

Ovo bas i nisam razumeo. Ko ce da ih brise? ti meni platis, na moj wallet a ja ti dam robu! onda prebacis devu i kazes devu, e matori evo ti novcici i daj mi moje dolare nazad, a on ih nece vratiti u opticaj nego ce ih brisati? lol kako ce da spava a zna da recimo ima milionce izbrisano

1*41l6PYNmRbGmi69566X5Mg.png

Jos da je istina... kakav crna decentralizacija kad dev-vi drze 90% ETH-a, coin potvrdjeno uskoro ide na POS znaci mreza je njihova... takodje sa ovom cenom prenos takve poruke ne bi bio jeftin... sve to stoji da je ovo nova tehnologija ali..........
Za BTC i ostale alt-ve sve je ipak jasno, valuta za trgovinu, koja je koliko toliko fer iskopana, ovde DEV drzi ETH 100% pod kontrolom iako svugde pevaju da mineri i ostali sve kontrolisu, sto je NOTORNA laz
Takodje naravno da je IBM ukljucen oni su ukljuceni u svakom novom projektu koji radi nesto novo ma sta bilo

Reci jednog od dev-a:
<@azariah> currently price of a plain Ether tx is 0.001 Ether, about 0.2 cents on the $. I suspect the defaults will stick for some time unless Ether goes up a lot more in price and we get full blocks

Poslednja izmena:
pade 10%...

edit:
ja prodado sve sto je ostalo od prve prodaje na 0.0812

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno