Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Otviro sam im na githubu probleme oko transakcije pod eth-om i sto konzola javlja gresku oko vremena... pa su zaduzili jednog da popravi
mislim da oni ovo ni ne testiraju na windows-u .... cak im je i github pukao svi novi buildovi su 0 byta i to sam im prosledio

Mining za noob-ve:
Skinite zadnji AMD driver 15.7.1!

Skinite ethereum latest sa:
https://build.ethdev.com/builds/Windows%20C%2B%2B%20develop%20branch/Ethereum%20%28%2B%2B%29-win64-latest.exe

Instalirajte next, next, next, finish

idite u C: program files\ethereum (++) 1.9.40\release\ startujte alethzero.exe unesite master password koji cete zapamtiti, pristanije na sve poruke.... ako vas pita za ime unesite: newbie!
Kad se otvori Alethzero Frontier nista ne cackajte vazno je samo gore padajuci meni: Network iz koga pritisnete samo Connect peer, sacekate 30 sekundi isti ce i automatcki ukljuciti Eneble network! nedirajte vise nista!, ako se negde pojavi prozor sa adresom peer-a samo potvrdite!

Nista ne cackajte, vazno je samo da vam u desnom prozoru block chain krene odbrojavanje blokova, cilj je da sacekate 10min da stigne do zadnjeg bloka , trenutno 66xxx!

Tada iz C: program files\ethereum (++) 1.9.40\release\ pokrecete ethminer.exe -G i to je to (napravite miner.bat, sa ethminer -G)!, alethzero je wallet isto sto i eth++/geth ali GUI i stabilno radi na windows 7, na 8-ci kresuje cesto!

Dok ethminer.exe radi u pozadini mora da radi althzero!, takodje mora da broji blokove! ako neradi ugasite ga i ponovo pokrenite (ne zaboravite da opet ukljucite connect peer posle svakog pokretanja!)

geth, eth++ i konzulu NISTA ne dirate (netreba vam nista!) jer cete samo sve pokvariti!, adresa vas ne interesuje, nista vise, slanje radite iz althzero klijenta pod New transaction (gore levo) pod TO gde pise "new contract" izbrisite i ubacite adresu gde saljete i selektujete ether kao i kolicinu i to je to!

Untitled.png ovo mi se desi kad probam da startujem alethzero.exe
a prvo mi je trazio msvs120.dll i to sam ubacio iz nekog majnera a onda ovaj problem neda dalje

Poslednja izmena:
ubaci 64 bitnu verziju to sto si ubacio je 32 bitno zato nece...

ubacio sam ovu od gore sto je sto je stavljena u post,pise da je 64bit,mozda msvsr120.dll je od 32 bit,mada neverujem

Poslednja izmena:
Sta ili ko ruski???

ima li neki calc da vidim koliko daje 1x 280x u novcicima/$

Kakva vam je brzina na pulu? Meni mnogo manja nego sto treba. Lepo je radilo do pre par sati, sad pada li pada.
edit: vidim da i Rusi imaju isti problem. Inace izgleda da su banovali sve IP adrese iz Ukrajine :D

Poslednja izmena:
Kakva vam je brzina na pulu? Meni mnogo manja nego sto treba. Lepo je radilo do pre par sati, sad pada li pada.
edit: vidim da i Rusi imaju isti problem. Inace izgleda da su banovali sve IP adrese iz Ukrajine :D

brzina je ocajna masovno kradu, stalno zariba miner pa moram ponovo da startujem, nece da radi cgwatcher trazi pool i port valjda moze li ovo nekako da se resi?
Mozda su ukrajinci pustili gomilu snage u gh i radili rotaciju adresa ko zna koliko se puta povecava zarada pa su ovi to sasekli skroz :D

Imam 140 mhs, sada je trenutna brzina na poolu 97 mhs, prethodni dan i sinoć oscilovala između 170 i 190 mhs, pa ti vidi, izgleda da im statistika u opšte ne radi

jel moze link do tog ruskog poola???? inace i kod mene pokazuje mnogo manje cak i do 30% u odnosu na snagu koju kopam, I STUCA MI POOL....

EDIT:
da se pozalim uginula mi jedna 7950 (sapphire) :S: , par meseci posle isteka garancije i ostavila za sobom kuler i ventilatore u strasno dobrom stanju...
R.I.P. 7950

Poslednja izmena:
ma nema nikakav ruski pool(za sada), nego sam citao malo onaj njihov forum...

pitanje dal se isplati da pustim sve solo na jednoj adresi, diff ide svaki dan gore pomalo ali ide....
kopam skoro 0.2btc dnevno pa se nešto i necimam dal pool radi uvek 100% ili ne ;)

Tako je to kad se loze kartice da daju jos malo ;)

nisam ja neki lozac, sve mi kartice rade godinama na 1000/1250, samo su razliciti naponi od karte do karte ali jedna je morala da bude prva to je u srvari prva karta koja je kod mene riknula od kada se bavim miningom ... :S:

pa ako je tako onda editujes bios i spustis napon i nema problema :)

Ako jedna 7950 daje 20 mhs, to znaci da se dnevno dobije oko 4.6 usd, sto je fantasticno. Ako kradu 40%, to je opet oko 2.75 usd na dan. Kao konjtelekt :) Savrseno.

Nemogu tačno da procenim koliko pool krade pošto diff stalno raste, moja neka odokativna procena je 30%, mislim da 40% nije sigurno kako neki tvrde.... Uglavnom cena je sad malo veća nego kad sam kopao za 0.02btc po bloku ;)

Imam par pitanja:
1. Da li i ovde ima problema sa ip adresama, ili se kopa kao bilo sta drugo?
2. Da li se kartice vise greju/trose u odnosu na quark koji sad kopam, i koji se pokazao dobar za ove vrucine?
3. Da li je bitnija frekvencija gpu, mem ili oba?
4. Koji drajveri su najbolji?
5. Da li kopati solo ili na poolu (i koji valja)?

Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
1. nema problema, kopaš odakle bilo sa bilo kojim netom kao svaki normalan coin
2. troše više, imam merač ali me mrzi sad da merim, uglavnom manje troši nego VNL, na eth forumu je jedan lik merio potrošnju 20 kartica i kaže da je na scrypt trošio 6kw/h a sad na eth 2.8kw/h mislim da ga je malo pretreao i da je istina negde na sredini, u svakom slučaju može da se kopa nije ništa strašno....
3. bitna je memorija pošto je ovo mešavina scrypt i sha256 algoritma....
4. najnoviji 15.7.1 mada i 14.12 rade OK (drugar kaže oko 10% sporije na r9 270 karticama, mada sam ja probao i jedne i druge drv na 7950 i nisam primetio neku razliku)...
Što više kartica miner traži više ram memorije, za 4 kartice 4gb je obavezno, za 3 kartice i 3GB može, na rigu sa 6gpu-a radi sa 4gb ali sa 14.12drv na 15.7.1 kaže mena dovoljno memorije i nemože da pokrene kopanje :(

rig sa 5 kartica isto rade sa 4 gb ram-a, a inace potrosnja jednog riga sa 5x7950 950/850 je 770w, na 950/1250 je 970w, sto ce reci malo manje nego scrypt, skoro kao vanila otprilike

Poslednja izmena:
Sve je ovo lepo al nemamo posten pool, treba neko pod hitno da napravi server i da bude posten inace ova pljacka od 40% je cist bezobrazluk....

Vrh Dno