Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
@outlaw Da proverim oko prebacivanja sa ethermine, koristim opciju Ethereum mainnet i tu je relativno mala taksa?

ETH 871.05 Th/s, sto mu dodje nekih 15.8 miliona 5700xt grafickih karti (svaka kopa oko 55Mh/s)
ETC 45.77 Th/s, sto je oko 0.8 miliona 5700xt grafika. Svi ostali coini zajedno jos 1-2 miliona karata, ako i toliko. Dakle 16miliona naspram 2-2.5miliona. Isplativost svega ima drasticno da padne, ima potencijal za pad od 8 puta, u praksi nece toliko jer ce recimo pola karata biti rasprodato/ugaseno, sto opet dovodi do pada od 4-5x, tj. idemo do granice neisplativosti i to totalne, ni za struju, ako ne bude i u minus jedno 20-30% u prvih 2-3 meseca. Ostace sta ostaje, tezak period pred rudarima. Dzaba i sva kradja struje (sto 50% malih rudara radi i 95% velikih radi), dzaba sve gimnastike, kanal sledi. Ako cena ne isprati, a ne mora, niko ne garantuje takav ishod, posebno ne brzo posle ovog spajanja bice zaista puno karata po oglasima. Mi ostali koji smo penzionisani spremili smo kokice i gledamo rasplet.

Nisi uzeo u obzir da ima gomila ASIC-a koji sad kopaju ETH, oni će preci na ETC jer neće moći da kopaju RVN, svakako će biti veliki pad isplativosti.
Nastavice da kopaju oni koji mogu da plate struju i čuvaju novčiće, sigurno će biti puni oglasi rigova i grafičkih.
Svakako rudarenje grafičkim karticama neće izumreti već će naći novog favorita.

Poslednja izmena:
Nisi uzeo u obzir da ima gomila ASIC-a koji sad kopaju ETH, oni će preci na ETC jer neće moći da kopaju RVN, svakako će biti veliki pad isplativosti.
Nastavice da kopaju oni koji mogu da plate struju i čuvaju novčiće, sigurno će biti puni oglasi rigova i grafičkih.
Svakako rudarenje grafičkim karticama neće izumreti već će naći novog favorita.
Naravno da nece izumreti rudarenja grafikama, ali sigurno moramo racunati na jedan tezak period koji ce trajati mozda i godinu dana.

Ni Eth nije bio uvek 2000. Ja kad sam poceo kopanje bio je 4$, kako se vremenom ukljucivalo vise graficke i asic snage tako mu je i cena rasla i diff. Pa je na kraju svako od tih silnih minera imao najvecu isplativost na ETH. Tako ce biti i sa sledecim coinom na koji ce migrirati ta silna snaga graficka i asic. Jer ce i taj coin imati vecu vrednost i projekti na tom chainu koji budu dobili tu silni snagu. To je uzajamna reakcija, jedno drugo ce vuci kao i na ETH. Nije Vitalik jedini pametan na ovom svetu ko je uspeo da iskoristi potencijal toliko hardwera. Nacice se neko novi ko ce hteti da unovci svoje znanje na tom silnom hardweru i napravi chain koji ce podrzati to

Evo i BitMex poslao obavestenje vezano za Merge koje izmedju ostalog kaze:
During the Ethereum Merge:
  • We will suspend withdrawals on ETH, all ERC20 assets and USDT across all networks, as a function of our cross-network fungibility of this asset.
  • To avoid any potential loss of funds, customers should not process any ETH or ERC20 deposits during this time.
itd....

Razmisljam da povucem sav eth sa menjacnica na Exodus nisam pametan.
I ako sam dobro razumeo svako ko u momentu Merga bude imao ETH na bilo kom private walletu dobice istu kolicinu coin-a iz forka tj. nista ne mora da radi?

I ako sam dobro razumeo svako ko u momentu Merga bude imao ETH na bilo kom private walletu dobice istu kolicinu coin-a iz forka tj. nista ne mora da radi?
I ja sam tako razumeo, ali samo u slučaju da PoW nastavi da radi paralelno? To bi onda bio ETHW coin :) Probaću da nađem link gde sam to pročitao...

I ja sam tako razumeo, ali samo u slučaju da PoW nastavi da radi paralelno? To bi onda bio ETHW coin :) Probaću da nađem link gde sam to pročitao...
sta se desava sa onim sto je trenutno na ethermine-u? jel treba da se prebaci pre merge-a ili posle?

Ja neću ništa da diram dok se ne "slegne" sve, ko zna šta može potencijalno da iskoči od problema, a većina menjačnica će stopirati transakcije, evo gore Bitmex, zatim Ledger, itd.

sta se desava sa onim sto je trenutno na ethermine-u? jel treba da se prebaci pre merge-a ili posle?
Kazu da ce nakon Merge preci na withdrawal mode i da ce moci rucno (na zahtev) da prebacis to sto je preostalo. Samo mora da je unpaid balance veci od 0.001 eth

Kazu da ce nakon Merge preci na withdrawal mode i da ce moci rucno (na zahtev) da prebacis to sto je preostalo. Samo mora da je unpaid balance veci od 0.001 eth
da to kapiram ali to ce biti ETH na ethermine a kada se zavrsi merge onda ce biti ETH2 ili kako ce ga nazvati... kako onda taj ETH prebaciti u ETH2? ili ce to po automatizmu kada se prebaci da se pretvori u ETH2?

ETH ostaje ETH, a ETHW će biti novi token na starom/novom POW blokčejnu, ukoliko nastavi sa radom posle forka :)

sta treba da uradimo da bismo dobili ethw? jel dovoljno da imamo eth na exodusu na primer? ili treba da bude bas negde lociran u trenutku merge-a?

proslo vreme za edit, a ja nadjoh odgovor u tekstu koji sam citiao. bio sam zauzet pa nisam mogao tad da citam, medjutim sad videh da treba da drzis lovu na binance da bi dobio ethpow. jel se isplati prebaciti kes tamo i cekati merge da bi se dobio ovaj ethpow? mislim, ok neko ko ima 30 eth, al sta ja mucenik sa mojih 0.1 da radim? platicu vise prenos eth na binance i nazad nego sto ce da bude vrednost tog ethpow djavola koji cu da dobijem -.-

Ima i teorija da bi sad ETH trebalo da pocne da gubi vrednost kroz BTC (barem privremeno) jer mu je cena struje koju je bilo potrebno utrositi za majnovanje jednog ETHa drzala neki support u realnom svetu.

Ima i teorija da bi sad ETH trebalo da pocne da gubi vrednost kroz BTC (barem privremeno) jer mu je cena struje koju je bilo potrebno utrositi za majnovanje jednog ETHa drzala neki support u realnom svetu.
Meni je ta teorija uvek delovala bezveze. Logičnije je da se hash rate i cena u struji prilagođava ceni ETH-a, ne obrnuto.
Sada ćemo da vidimo šta je tačno od ta dva. Lično očekujem da cena raste u odnosu na BTC zbog manje inflacije

Da, gubi drugo mesto od BTC-a 🥰

Meni je ta teorija uvek delovala bezveze. Logičnije je da se hash rate i cena u struji prilagođava ceni ETH-a, ne obrnuto.
Sada ćemo da vidimo šta je tačno od ta dva. Lično očekujem da cena raste u odnosu na BTC zbog manje inflacije

To što će se manje ETH mesečno mintovati ne znaci ništa, jer su se ranije kopali sa realnim troškom, a sada je vazduh.
I koji mu je max supply, kad je već tako sjajan?

photo_2022-09-15_15-00-41.jpg

Evo za arhivu i za buduća pokolenja :)

Hoce li binance podrzavati ethw?
Da mi holderi nesto ucarimo... 🤣

Nazad
Vrh Dno