Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
I ja tako mislim jer cisto sumnjam da ve vise od 10-15 % hashrata da prebace ukupno na ostale coine. I to u najboljem slucaju.
E sad mozda gresim 🤷‍♂️

Ta igranka pocinje danas u 16:45 po nasem vremenu i traje 24h pa cemo videti sta se desava

Moguće je ali ne treba trošiti reči, stičem utisak da ni oni nemaju pojma šta će kad da se desi i da se previše ležerno ponašaju. Slušao sam prošli dev sastanak i nisam oduševljen.

Niko ne spominje fork?
Znam da nije verovatno, ali nije ni nemoguće.
Na koji fork mislis?

Fork Ropsren test network je potvrdjen danas za 08.06.2022. Ukupno ima 4 test neta i ako sve bude po planu svake 2 medelje ide fork i sve tako do 03.08.2022
Dve nedelje nakon tog datuma ide Merge na produkciji. Naravno ovo je plan ako sve bude kako treba.

Demobtiranje bombe niko danas nije pominjao.

Sentiment vecine Youtubera koji obradjuju POW koine je da nece zuriti sa odlaganjem bombe sem ukoliko blok time ne bude preveliki (po njima je to 20-25 sekundi)

Ovako sam ja razumeo trenutnu pricu oko toga

To ce onda biti u sustini ETC-2.

Sta planirate da radite sa akumuliranim ETH-om pre Merga ?
Prodajete sve, menjate u BTC ili nesto drugo, cuvate ETH u nadi da ce vredeti vise?

E to je pitanje od milion dolara 🙂
Licno nemam pojma. Sve zavisi kakva situacija bude na trzistu u tom trenutku.
Svakako ne verujem da cu prodati sav ETH kako god.

Ja naginjem ka tome da 2/3 prebacim u BTC a 1/3 ostavim u ETH, ali takodje nisam 100% prelomio, zato me i zanima kako drugi razmisljaju :)

Uff dobro pitanje, ja se samo bojim da kad se predje na POW da cena ne ode u kontra smera od onog kako su vecina predvidjala, ako bude cena pre POW-a blizu ATH omda bi mozda i prodao sve a ako bude mala kao sto je sada onda cu verovatno ostaviti i cekati bolje sutra

Zavisi od toga kolko bude ili ne bude problema prilikom prelaska na POS, ako bude sve ok, moze samo na gore jer je dosta niska cena trenutno.

Da li je mozda "EIP-4345 difficulty bomb" aktivirano?
Jer negde sam nasao da ce aktivacija biti : "Ethereum difficulty bomb (14,700,000 blocks)".

Poprilicno opala zarada, videcemo dokle ce ovako ici jos ako bude manje izgleda da cemo raditi samo za struju koja ce poskupeti do zime sigurno oko 30%.

Highest Avg Difficulty of 14,701.800 TH was recorded on Saturday, May 21, 2022

Nekako ocekivano

Dobro i za rudare i za sve ostale. Da ih nema morali bi da ih izmisle. Ipak smo u bear-u 🐻
Jos samo da razmontiraju ovu bombu i da nastavimo sa kopanjem ko ljudi 😎

Ako neko bude imao još neke informacije neka okači.

Trebaće im vremena da otklone grešku plus da puste test ponovo ispočetka što se verovatno neće brzo dogoditi...

Koliko sam puta samo do sada napisao, iako su neki ljudi bili ubjeđeni da je drugacije, nema od POS-a nista to je prica za uptrend, a kad dođe bear tu se prica zavrsava, sve isto kao i raniji ciklusa ko ne vjeruje ni sad, vjerovat ce za 3-4 godine,

Jel slušao neko sastanak danas? Izgleda da će se diff bomba odložiti za avgust... 😂

I ja sam razumeo da ce pomeriti za 2-4 meseca
Mada nisam slusao ceo call, mnogo mi idu na ganglije 😇

Možda sam glup, može li neko da mi objasni čemu služi diff bomba bez merge-a?

Sluzi da natera programere da se ubrzaju i isporuce ono sto je dogovoreno (sta god to bilo, a u ovom konkretnom slucaju pricamo o merge).

Na primer, ako je planirano da merge bude live 01.06.2022 oni su jos pre 6 meseci (primera radi) podesili bombu da se aktivira negde oko 01.06.2022 i da vestacki krene da povrcava tezinu (nevezano za hashrate) sto za posledicu ima da za svaki eth blok treba vise vremena da se generise sto opet za posledicu ima da je kompletna mreza sporija.

Ukratko.

Kakva je vaša strategija za dalje? Jel dokupljujete gpu ili ih polako prodajte?

Kakva su vaša očekivanja za dalje? diff raste, vreme trajanja bloka se povećava samim tim postepeno će količina iskopanog biti manja.

Trenutno sam u dilemi, ne znam da li da polako prodajem opremu i da za te pare kupujem eth ili da nastavim da kopam. Pa me zato interesuje vaše razmišljanje.

Ja ću da prodam rigove kada cene malo skoče, rudarenje nije više isplativo kao ranije.
I držim se toga da treba povratiti uloženo pa posle kako bude...

Ja cu da dokupim graficke jer ocekujem da jos padnu, posto sam naravno do sada u plusu, neka kopaju. Nesto cuvam eth, nesto pretvorim u altove tokom ovog bear perioda i cekamo.

Ja ću da prodam rigove kada cene malo skoče, rudarenje nije više isplativo kao ranije.
I držim se toga da treba povratiti uloženo pa posle kako bude...
Zasto mislis da ce cijene skociti ako rudarenje nije isplativo, a kakvo je trenutno stanje u kriptu tesko da se moze ocekivati neki bum, po meni samo cemo da tonemo sve dublje i dublje narednih nekoliko mjeseci...

Zasto mislis da ce cijene skociti ako rudarenje nije isplativo, a kakvo je trenutno stanje u kriptu tesko da se moze ocekivati neki bum, po meni samo cemo da tonemo sve dublje i dublje narednih nekoliko mjeseci...
Ne mislim da će skoro da se desi oporavak ali svakako mislim da će još jedan skok da bude i da probije prethodni pik.

Ne planiram da dokupljujem više ništa (barem trenutno), a sigurno neću ništa ni prodavati, kopam ETH do samog kraja, a posle ćemo da vidimo...

Završiće "u penziji" na Nicehashu kopajući šta god i koliko god mesečno :ROFLMAO:

Nazad
Vrh Dno