Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
ljudi kad je skocio diff od 3th na 10th bilo nam je zlo... propast pricali smo da ce jednog dana puknuti diff na 50 i onda je miningu definitivno kraj....3620 th je bio ove godine to je j...benih 3.6 petahesha pa ga i dalje kopamo evo ga sad vrti se oko 3250-3300th ko bi reko da ce biti kopanja kad mu diff ode 1200x gore ...ovih od 3 na dva nagrada sto se smanjuje je glupost totalna jer je ovde sve relativno i nista nije apsolutno ni diff ni cena ni nagrada po bloku....ajd sad da vam kazem da cete ga kopati kad mu diff ode 1200x gore sta bi mi rekli ...verovatno bi rekli lupa gluposti id ijot nije normalan al nista nije nemoguce u crypto pa ni to ...sa druge strane ko kaze da mora eth da se kopa pored ovolike shume shitova ...ako nekada nismo imali izbora sad ga bar imamo samo treba da se radi nece samo da se pali gasi dugme na napajanju kad pukne rig mora da se salta da se trazi da se testiraju drugi coini da se lovi nesto sa vecom zaradom

Poslednja izmena:
Mnogo, mnogo lakše. Često se čujem sa drugarom koji samo to radi, pa mi kaže da pustim taj i taj coin, isplativost takva i takva, pa dva dana kasnije kaže da je sad bunar i da treba kopati nešto drugo, a ja ga sa posla "gledam" i smejem se.

Nije mi jasno kako funkcionišu ovi što biraju trenutak kada šta kopaju po trenutnoj isplativosti. Da bi to imalo smisla, treba odmah i prodati po ceni za koju računaš da si kopao. A pošto treba vremena da nešto iskopaš, cena može i da se promeni do tada. Ovo, po mom sudu, ima smisla samo kad imaš ozbiljan rudnik. E, sad, gde je granica od koje ima smisla ovako kakulisati?

mnogo manje ima smisla kad imas ozbiljan rudnik jer dok sve masine prebacis zarada padne. kad imas manje masina onda je lakse i ima smisla na dnevnom dumpu.

Nije problem broj mašina. Spremiš bat fajlove unapred i samo dupli klik koliko puta treba. Imaš na YT kanal ekipe koja nudi komplet mining programa sa zajedničkim menijem za kopanje različitih koina. Podesiš svoje adrese i kad zatreba, brzo se menja novčić.

to sve mozes i preko hive-a. problem je sto ne znas na koji ces algo menjati,a vecina ne koristi ista optimalna podesavanja kartice.

Da, nije jednostavno ako ne mogu i kartice da se podese zajedno sa promenom koina. Nemam veliki rudnik, pa možda nemam pravu perspektivu, ali čini mi se da je sve to rešivo, ako se time baviš i uložiš vreme u istraživanje i podešavanje.

I to sve vazi samo za one ljude koji odma prodaju iskopano ima tu mnogo promenljivih. Sve moze ali ako sedis pored svih tih rigova da mozes da tako da ih cackas. Posao je veliki i ispadne to na nauku a pitanje je isplativosti. Sve pada u vodu ako imas redovni posao pored svega toga i ako to nesto zabode dok si na poslu taj zastoj nista ne moze da nadoknadi.

Poslednja izmena:
Cim postane toliko isplatljiv vecina predje pa za 24h opet nisi na dobitku, jedino ako sad krenes neki alt koji mislis da ce sjutra vise porasti pa da se isplati. Prelazak malo donosi ili izgubis

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Nego kad je to smanjenje rewarda, 9og ili ne?

Rekli su "u oktobru", ali nigde nisam pročitao tačan datum, tj. broj bloka, a približava se, ko zna šta oni tu mute

Nije mi jasno kako funkcionišu ovi što biraju trenutak kada šta kopaju po trenutnoj isplativosti. Da bi to imalo smisla, treba odmah i prodati po ceni za koju računaš da si kopao. A pošto treba vremena da nešto iskopaš, cena može i da se promeni do tada. Ovo, po mom sudu, ima smisla samo kad imaš ozbiljan rudnik. E, sad, gde je granica od koje ima smisla ovako kakulisati?

pa neznam koliko si u poslu ali sudeci po datumu od kad si clan bencha kopao si samo eth do sada i nisi mrdao sa njega ....najlakse je sedeti i cekati da ti neko javi e ima coin daje 3 x vise od eth.... kad bi svii cekali niko nista ne bi novo doneo svi bi mi prodali masine jos kada je ltc prestao da se kopa gpu-ima ....decembra si sigurno zaradio puno novca ako si kopao eth i prodao ali ni problizno kolko si mogao da si kopao ono najisplativije 20usd po karti pa desetak dana 9 usd pa duzi period 5usd po karti ...prosek 7.75 usd po karti za decembar

nije eth samo na ovom svetu i nece biti apokalipsa iako nga vise ne budemo kopali za koji mesec za 5-6godina promenio sam brdo algoa i na stotine coina ...ne testira se celim rudnikom nego obicno jednom masinom za pocetak ako se potvrdi dan dva prebacujes ostalo @StainlessFrenky zna da sam radio u vojsci dosta dugo i da sam vise vremena provodio u vranju na poslu nego kuci...pa sam i pored tog posla radio isto kako radim i sada kada mi je ovo full time job vec 2ipo godine

sto se tice coina sa velikom isplativoscu nekad mora da se reskira i da se kopa coin koji nema cenu i za koji posle istrazivanja uvidis da bi mogo da ima potencijala ....na samom startu se kopa lopatama i onda cekas da izadje na menjacnicu kocka isto ko i hodl etha ....
takodje jos nesto kad coin izadje na wtm za njega je vec kasno moras da ga nadjes dok se jos nije pojavio tamo dok je ispod radara ....

kad prodje dosta vremena od kad si poceo ako si bio vredan i delio informacije o novim coinima sa ljudima stices mrezu ljudi koji ce isto tako podeliti info za nesto isplativije u znak zahvalnosti pa ti onda sam poso bude laksi

Ja nisam u ovome full time. Pored redovnog posla, nisam mnogo istraživao, pa se jesam držao etha, uz par kraćih izleta. Kad prođe fork i padne reward za trećinu, moraću malo da se angažujem ili da gasim. Čini mi se da je zadnjih godinu-dve eth u kontinuitetu bio najbolji za mining. Drugi koini su samo povremeno iskakali

Eth-u pada reward za 33% uskoro, ali nije nemoguce i da mu cena skoci isto toliko, jer sta je za njega da se uskoro vrti oko 300$.
Samo pozitivno razmisljanje.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ja odavno ne kopam eth sa amd, samo CN, 20% ako nista jeftinija struja a dobit uvijek malo veca od eth.

bravo ....eto domaci zadatak ....ima brdo varijacija cn algoa sada npr potrosnja mnogo manja u odnosu eth i to sa nasviranim klokvima i voltazom dovoljno je da nadjes isplativost koja je egal sa eth vec si na dobitku jer ti je amortizacija daleko manja

situacija je slicna kao za vreme onog posnog perioda 2014 samo sto su tada svi jurili startove coina jurili kucice zeke macke konje pande prasice ...bilo zanimljivo nekako bilo druzenja nemam pojma al cini mi se da su se mineri ulenjili nacisto ...ajd mogu i da razumem one koji su se nafatirali sa lovom nabili par stotina kartica pa im je i u losem periodu ok al nerazumem one koji su usli zadnjih godinu dve to se sve predalo jbm li ga neozbiljno se shvata mining u zadnje vreme

Poslednja izmena:
Problem je što ta gomila koja je ušla u poslednje vreme ne zna ni Claymore da apdejtuje, a ne o drugom algoritmu da razmišlja. Seti se koliko te je ljudi zvalo kad je stao Clay nakon ne znam kog daga, sad nedavno. Bar je tako bilo kod mene: e, stala mašina, šta joj je. Znači, niko ni da proba da pročita nešto, nego odmah panika.

Ta gomila ljudi ne posećuje ni ovaj forum. Oni koji prate ovo su, verovatno, u stanju da sami iskonfigurišu računar, apdejtuju softver, podese bat fajl i slično. Inače, tačno je da su se u mining uključili i kompjuterima ne baš vični, ali su odvojili neke pare i uz nečiju manju ili veću pomoć - funkcionišu.

Saltovanje sht koina izgubis vise nego da samo kopas monero ili ETH ...neki sht coin trenutno skoci i automatski skoci mu isplativost ..ti dok iskopas nesto i kad dodjes da prodas njemu cena otisla u bunar i samo si na gubitku...onda predjes na sledeci sht coin kome trenutno skocila cena i sve ukrug i na kraju imas manje nego da si kopao sam monero ili ETH a iscima si se debelo.

Saltovanje sht koina izgubis vise nego da samo kopas monero ili ETH ...neki sht coin trenutno skoci i automatski skoci mu isplativost ..ti dok iskopas nesto i kad dodjes da prodas njemu cena otisla u bunar i samo si na gubitku...onda predjes na sledeci sht coin kome trenutno skocila cena i sve ukrug i na kraju imas manje nego da si kopao sam monero ili ETH a iscima si se debelo.
Pa normalno,zato nikad ne kopas onaj kome skoci jedan dan i ocekujes i ti da uhvatis tu razliku, odmah je i hash i sve skocilo i neisplativ je, plus sto cijena padne veoma brzo.
Ja ove koje kopam na CN sasvim su ok, cijena vrlo malo oscilira, a kopam evo od marta ili aprila njega.

onda sedi na eth i zaradjuj kolko zaradjujes sta da ti kazem ...garantujem ti da uvek imas 0.6-0.8-0 usd po karti coine dok je eth u rangu 0.4-0.5 sa konstantnim gubitkom ako ga holdujes a shit istovaras bez emocija i uzimas profit ogromna je razlika i ko kaze da se svi shitovi kopaju dan dva tri govoris o coinima koje vidis na wtm a tamo nemozes da se usrecis veruj mi evo shone neka ti kaze koliko je ove godine dana proveo na eth kao i ja isto i garantujem ti zaradio sam 50 posto ako ne i duplo u odnosu na one koji su prdeli na eth sve vreme

Tako i ja računam ;)

A kako će to u praksi izgledati kada smanje reward, da li je potrebna neka akcija sa naše strane, ili samo ustajemo ujutru a ono na poolu umesto 1 mesečno piše 0,66? [emoji1787]

Bice akcija, gasenje rudnika

Hoce kao i u Avgustu 2012 pa 2014...

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno