Šta je novo?

ETF protiv FTN-a: studije

Stvarno ne kapiram zašto ljudi misle i tvrde da je OET toliko težak??? Šta će posle da rade kod Proke, Peje i ostalih na svim mogućim i nemogućim elektronikama, ako ne mogu da ,,svare'' najobičniji OET? Ljudi se muče sa OET-om samo zato što prvi put u životu, čast izuzetcima, dolaze u situaciju da ne mogu da polože/ dobiju dobru ocenu samo na osnovu gruvanja i bubačenja već moraju i malo rezonuju... ma čak ni toga nema mnogo. Većina zadataka, kod istog profesora sa čijeg ispita je neko već kačio rezultate prošle godine, se rade šablonski, a i iz godine u godinu se vrte potpuno isti zadaci. Pa ko ne može to da nauči i shvati neka ide da upiše Višu Poslovnu. Tamo bar ima puno devojaka :p

Generalno ETF nije toliko težak koliko ljudi tvrde, već je problem u tome što ljudi jednostavno ne rade dovoljno, a tu polazim od sebe. Ma šta vam ko pričao diploma ETF-a još uvek znači mnogo, i može mnogo da pomogne u nalaženju dobrog posla.

Ti da si realan, ti bi spomenuo ko su ta dvojica koje pominjes u postu, i rekao bi koliko su studentskih zivota unistili svojim izivljavanjem. Koliko su bezobrazni i nadmeni, neprijatni prema studentima i koliko ih terorisu sa svojim predmetima. Taj bre Djuric nece nista lepo da ti objasni kad ga pitas! Sreca da sam ih ja izbegao.

I da se razumemo, na etf-u se ljudi masovno snalaze. Tu podrazumevam sve moguce vrste prevara...a kad se takve stvari tolerisu onda to nije elitni fax. Posle ti ljudi slazu price da je fax lak..

To oko toga koliko je neki fax lak/tezak je vrlo diskutabilno i strogo subjektivno. Meni je licno elektro u NSu vrlo lagan, ali sam spremajuci pretposlednji ispit (sociologiju :S: ) definitivno potvrdio ono sto sam i ranije znao - prava, ekonomiju i slicne fakultete ne bih zavrsio ni za 100 godina...

Poslednja izmena:
@voodoo_nbgd
OET kao i sve druge ispite treba spremati tako što ćeš raditi ispitne zadatke sa prethodnih rokova. Super su zbirke, skripte i knjige i potebne su, ali ako hoćeš najlakše da spremiš neki ispit uzmi i radi rokove...
Što se tiče tog zadatka, primeniš transformaciju trougao-zvezda i eto rešenja...
voodoo_nbgd je napisao(la):
I last but not the least, šta će nekome ko nije na energetici OET2?
Praviću se da ovo nisam pročitao...

Apostol je napisao(la):
Ponekad pitanje prolasak na OET-u 2 nije pitanje znanja vec ciste srece, tj. da li ce student u datom trenutku dobiti ideju kako da uradi taj zadatak ili pitalicu.
Pa kako misliš da rešiš zadatak ili neki problem ako nemaš ideju kako ćeš to uraditi? Zar stvarno smatraš da bi ispitni zadaci trebalo da budu tipa ubaciš sve podatke u jednu dve j-ne i eto rešenja??? Pa takvim šablonskim radon ne bi naučio ama baš ništa!
Inače ja sam OET položio integralno... i nisam se mnogo namučio, što ne znači da sam ja ultra pametan već da ispit nije toliko katastrofalno težak.

Delija je napisao(la):
Kljucna stvar je definitivno to da bilo koji fax u najboljem slucaju daje osnovu, tj. neophodan nivo obrazovanja, a pravo ucenje pocinje tek po zavrsetku faxa.
Oni koji misle da ce zavrsiti sa ucenjem kada zavrse fax, bolje da ga ne upisuju...
Upravo tako!

petkods je napisao(la):
Ti da si realan, ti bi spomenuo ko su ta dvojica koje pominjes u postu, i rekao bi koliko su studentskih zivota unistili svojim izivljavanjem. Koliko su bezobrazni i nadmeni, neprijatni prema studentima i koliko ih terorisu sa svojim predmetima. Taj bre Djuric nece nista lepo da ti objasni kad ga pitas! Sreca da sam ih ja izbegao.
Kažeš da si ih izbegao. Pa kako onda znaš kakvi su? Jesi li slušao nešto kod njih?
Kod Prokina sam slušao osnove analogne elektronike, a kod Pejovića analognu elektroniku... Po meni oba su izuzetni predavači. Ne sećam se da mi nekada nešto nije bilo jasno kod njih na predavanjima ili da se desilo da ne odgovore na postavljeno pitanje. Ljudi imaju određenu ,,visinu'', izraženije je kod Prokina, ali iskreno, čovek koji završi ETF za 3.5 god. ima dosta prava na to. Ali nadmeni i neprijatni prema studentima nisu... pa čak ni prema likovima koji znaju da dave sa debilnim pitanjima.

Delija je napisao(la):
To oko toga koliko je neki fax lak/tezak je vrlo diskutabilno i strogo subjektivno. Meni je licno elektro u NSu vrlo lagan, ali sam spremajuci pretposlednji ispit (sociologiju ) definitivno potvrdio ono sto sam i ranije znao - prava, ekonomiju i slicne fakultete ne bih zavrsio ni za 100 godina...
Meni najteži ispit do sada bila sociologija, a trebalo da se nauči 20tak strana :d

Ljudi navode neke statistike, a ne razumeju sustinu. Poenta je u sledecem.

1. ETF upisuje 600 studenata. Od toga je 200 OK, a 400 je krs. Krs je u smislu da su sa vrlo losim znanjem, ili dolaze iz vrlo losih skola, ili su neradni, ili jednostavno ta struka nije za njih.

2. E sad, dodje prvi ispitni rok (JUN). Od 600 novoupisanih studenata polozi njih 160 (a tih 160 je iz one grupe od 200 koja je u startu OK). To je vise od 1/4 novoupisane generacije i to je od onog dela koja vredi. Znaci ostane ih 440.

3. Onda dodje drugi ispitni rok (SEPTEMBAR), na njega izlazi tih 440 koji su sada imali malo vise vremena da nauce (od juna do septembra) i od njih polozi mozda 140. To su pre svega oni koji za malo da poloze u prvom roku i oni koji su imali lose predznanje ali su vredni, pa su se potrudili i naucili.

4. E sada ih ostane 300 i to je talog. Oni su krs iz svih gornjih razloda. Izlaze na sledeci rok (OKTOBAR) i na sve naredne rokove, a konstantno nemaju pojma jer i ne mogu mnogo da se promene i da nadoknade svoje neznanje za kratko vreme izmedju septembra i oktobra, gde ima samo 2 nedelje vremena. Od njih 300 u sledecim rokovima polozi u proseku po 10-tak. To je ono iz attachmenta s pocetka gde je polozilo 6 od 250 i to je sasvim normalno.

5. Taj preostali talog se dalje razvlaci u svim mogucim rokovima i on se prenosi u sledecu godinu! Dobar deo njih prakticno nema sanse nikada da polozi, ali to shvate tek posle par godina, a za sve to vreme izlaze na ispite, i dalje kao talog, i kvare statistiku prolaza.

To je to. Znaci, ako vec pominjete statistiku, treba da kazete iz kog je ispitnog roka. Normalno je da ce od krsa koji ostane za treci rok vrlo mali broj poloziti. Bitno je koliko njih (od novoupisanih, a ne novoupisani + talog od prethodne godine koji je i dalje krs) polozi u prvom, ili drugom roku, a ta statistika je oko 25-30%, zavisno od generacije.

Danas i taj "talog" prolazi mnogo lakse nego ranije.
Raspitaj se koliko njih je preslo sada iz 1. u 2. godinu...

@voodoo_nbgd
Pa kako misliš da rešiš zadatak ili neki problem ako nemaš ideju kako ćeš to uraditi? Zar stvarno smatraš da bi ispitni zadaci trebalo da budu tipa ubaciš sve podatke u jednu dve j-ne i eto rešenja??? Pa takvim šablonskim radon ne bi naučio ama baš ništa!
Inače ja sam OET položio integralno... i nisam se mnogo namučio, što ne znači da sam ja ultra pametan već da ispit nije toliko katastrofalno težak.

Mislim na to, da ne treba da resavas integral po liniji koju si smislio da lici na Mikija Mausa, da bi mogao da resis zadatak. Slazem se da ne treba da budu samo dve jednacine i to je to. A nemoj da mi pricas takve stvari. OET 1, racunajuci i izlaske na integralni ispit iz OET-a, sam dao, na zalost i ne hvalim se time, iz DESETOG puta. A svaki put sam ga ozbiljno spremao. A znas sta sam dobio? 10! Sta, prethodnih 9 puta nisam nista znao i onda sam odjednom sve naucio? Tesko... Nego ljudi uglavnom polazu OET tako sto spremaju ispit, vecina ljudi to radi ozbiljno, i onda ga poloze kada im legne rok, tj. kada prepoznaju slicne zadatke koje su radili bilo u ispitnim zbirkama, bilo u onoj plavoj Gradinoj zbirci.
A sta cu ovako da naucim, leba ti? Kako da budem uporan do imbecilnosti?

@Delija Slazem se. Od kada je uveden novi sistem, na koji sam se prebacio, pa znam o cemu pricam, mnogo je lakse. Najvise zato sto su jednosemestralni ispiti. A i nema vise tri miliona elektronika, sem na smeru za elektorniku, gde i treba da se izucavaju.

A mislim da smo se malo udaljili od teme. Na ETF-u ce svako ko je spreman da zrtvuje dosta vremena samo na ucenje, i ko ima celicne zivce, jako dobro proci. Ruku na srce, vec u trecoj godini, nema vise toliko ljudi, tako da nema vise ni toliko pritiska od strane profesora. Sa diplomom ETF-a ce moci da radi sta hoce. Priznata je i napolju, tako da ko je spreman da ulozi dosta rada, nece imati nikakvih vecih problema.

Poslednja izmena:
...Jedino, racunaj da ce kod nas u 99% slucajeva solidan pravnik, menadzer, ekonomista... imati vecu platu od elektro inzenjera...

...Jedino, racunaj da ce kod nas u 99% slucajeva solidan pravnik, menadzer, ekonomista... imati vecu platu od elektro inzenjera...

ono "kod nas" može slobodno da se izbaci iz rečenice ;)

Дискутабилно. Почетна инжењерска плата за електроничаре иде од 500 до 1000 евра, претпостављам да је тако и за студенте са РТИ. Почетна плата за мена(ж/џ)ерију сигурно није виша од тога.
Већу плату од инжењера можда имају менаџери са вишегодишњим искуством. А ти после пет година инжењерске праксе сигурно можеш да пређеш на неки менаџерски посао, и сигурно ћеш га радити боље од неког ко је завршио тамо неки БК.

Власник једне велике мешетарске фирме, нећу је помињати, долазио је пре неколико месеци на ЕТФ на коме је одржао презентацију фирме и тражио раднике. Каже човек да људи са ЕТФ-а познају аналитички начин размишљања и поседују далеко виши степен апстракције од неких других. Зато му се више исплати да ЕТФ-овца учи економији 6 месеци, него да просечног БК-овца учи да апстрактно размишља +inf времена.

Да се и ја убацим коментаром из дугогодишњег студентског искуства на факултетима техничког типа иако није конкретно горе наведеени ЕТФ и ФТН (конкретно ТФ Нови Сад).

1. да, то јесу најбоље године и ако се млад човек добро снађе са организацијом свог времена, нема зиме за 6-7 година готово, ко хоће у року, мора да има велико интересовање и јаку самодисциплину што је везано за јаку жељу за знањем, што свакако није особина свих нас.(имао сам прилике радити на факсу са колегама, њиховим пројетима, који су факс завршили за 3 године Ix семестара и сада су у белом свету већ доктори из својих области у 30-тој години, углавном жене)

2. проблеми при студирању бар у мом случају, за просечне у амбицијама, су углавном везани (испочетка 1-2 година) на изузетно много времена које је потребно провести на факсу (предавања, рачунске вежбе, практичне вежбе) понекада и више од 10 сати дневно, касније 3-4-5 година недостатак литературе како теоријских учбеника тако и адекватних збирки за спремање испита, па се спремање испита своди на чепркање по огрмном броју скриптица и свески и "препоручене" литературе што изискује много времена и труда.
3. радна перспектива је увек боља и већа, са завршеном економијом, правом и чистија. Први дан на посао правник иде у оделу и акт ташном а инжењер (у мом случају) у радном мантилу, па ко воли...
4. ФТН Нови Сад је свакако добар избор, факс јако добро организован у сваком смислу, за разлику од факса који сам ја апсолвирао, никако да задам коначан ударац:wall: а мало је потребно.(на пр. пробајте само погледати сајтове)
поздрав и пуно среће младим студентима и то је потребно.

@Apostol:
Kakvi ,,Miki Maus'' integrali??? Pa ja sam OET položio pre matematičke analize (Mata 2), a tada sam od integrala znao da rešavam samo tablične, bukvalno! I još jedna stvar: nisam uopšte radio magnetizam (nije mi se dalo da se zezam sa tim, hteo sam da uštedim na vremenu, ali sada ću morati...) i opušteno sam dobio 8, a falila su mi, mislim, 2 boda za 9. Pazi osmica pri čemu nisam ni pogledao 1/4 ukupnog gradiva, niti sam znao da rešavam integrale komplikovanije od tabličnih!!! I da, bio je jedan uvaljen zadatak, koji sam dok sam vežbao kod kuće preskakao, ali na ispitu sam umesto da se smorim i odustanem pokušavao što-šta dok nisam shvatio šta treba uraditi... I ponavljam, to nije zato što sam ja nešto preterano pametan, već OET može da se nauči.

Advokati i ekonomisti su svugde plaćeniji (ne račujnajući baš elektrotehničke genije) ali šta ćeš... Time ne bih mogao da se bavim pa da znam da ću biti bogatiji od Gejtsa.
Ja sam slušao da se početna plata inženjera kreće oko 300E što mi deluje malo, ali otkud znam...

@3MaJ:
Sve je to lepo, ali ja ne ostavljam dušu na ETF-u da bih se posle bavio ekonomijom...

Savet svima koji su u dilemi: Ako imate sklonost ka prirodnim naukama i dobre radne navike upišite ETF i nećete se pokajati.

Poslednja izmena:
Izgleda da si ti davno položio OET, s obzirom da je Analiza još od 2003. Matematika 1, a drugo, prirodno je da su tad bili normalni zadaci kad ste imali 4 oblasti pa ti daju manje-više tipske zadatke. Sad iz OET-a 2 imaš 6 pitanja (3 za uslov gledanja zadataka) i 3 zadatka, gde bude ili da pitanja odradiš lepo a dođu dva zadatka da se prekrstiš, ili zadaci budu relativno normalni a zavuku pitanja.

@Apostol:
Kakvi ,,Miki Maus'' integrali??? Pa ja sam OET položio pre matematičke analize (Mata 2), a tada sam od integrala znao da rešavam samo tablične, bukvalno! I još jedna stvar: nisam uopšte radio magnetizam (nije mi se dalo da se zezam sa tim, hteo sam da uštedim na vremenu, ali sada ću morati...) i opušteno sam dobio 8, a falila su mi, mislim, 2 boda za 9. Pazi osmica pri čemu nisam ni pogledao 1/4 ukupnog gradiva, niti sam znao da rešavam integrale komplikovanije od tabličnih!!! I da, bio je jedan uvaljen zadatak, koji sam dok sam vežbao kod kuće preskakao, ali na ispitu sam umesto da se smorim i odustanem pokušavao što-šta dok nisam shvatio šta treba uraditi... I ponavljam, to nije zato što sam ja nešto preterano pametan, već OET može da se nauči.

E, danas OET 2 ne moze da se da bez magnetizma.I taj OET2 je ono sto kolje ljude. Miki Maus integrali, zato sto su ljudi rekli, koji su polagali u junu ili sada u oktobru, nije bitno, OET2( zanimalo me, iako sam vec dao to), da si trebao da nacrts neku dabogsacuva krivu i po njoj da resis magnetizam. Eto... Po starom sistemu, ako si dobro spremio struje i elektrostatiku, i znas malo naizmenicne i magnetizam ,mogao si da prodjes. Svaka ti cast ako si uspeo da ubodes 8 a da ne pogledas ni 1/4 gradiva. Ti si onda stvarno fenomen. Mi, niza bica, ti se klanjamo :Klanjanje .

Svaka ti cast ako si uspeo da ubodes 8 a da ne pogledas ni 1/4 gradiva. Ti si onda stvarno fenomen. Mi, niza bica, ti se klanjamo :Klanjanje .
Hvala, hvala :d :d :d
Rekao sam da nisam pogledao 1/4 gradiva, a ne da sam položio učeći samo 1/4 gradiva.

Izgleda da ću ipak upišem ETF. Jeste da ima podosta cimanja, ali šta je tu je...

Pazi ovako:
Sto se znanja, tj. obrazovanja tice - svejedno ti je. Vidi koji ti se grad vise svidja, gde imas bolje drustvo i to je to. ETF u BGu je sada mnogo laksi nego sto je bio, tako da ni sa te strane nemas mnogo dilema.

Ono sto je na strani NSa je to sto ima manje ljudi i moze da se ostvari prisniji odnos sa profesorima i asistentima sto moze MNOGO da znaci kasnije kod zaposlenja...

Speeder je napisao(la):
Kažeš da si ih izbegao. Pa kako onda znaš kakvi su? Jesi li slušao nešto kod njih?
Kod Prokina sam slušao osnove analogne elektronike, a kod Pejovića analognu elektroniku... Po meni oba su izuzetni predavači. Ne sećam se da mi nekada nešto nije bilo jasno kod njih na predavanjima ili da se desilo da ne odgovore na postavljeno pitanje. Ljudi imaju određenu ,,visinu'', izraženije je kod Prokina, ali iskreno, čovek koji završi ETF za 3.5 god. ima dosta prava na to. Ali nadmeni i neprijatni prema studentima nisu... pa čak ni prema likovima koji znaju da dave sa debilnim pitanjima.

Kakva bre visina? Kako sme bilo koji profesor da bude nadmen i prepotentan? Sta me boli uvo za koliko je Prokin zavrsio faks? Ima bre da objasni kako treba i da odgovara za rezulate ispita, i on i onaj njegov pajtos, a ne ko na divljem zapadu da rade sta im se hoce i da im niko nista ne moze! Ma kad bih nabrajao kakvim se sve podlostima sluze...:mad:

Taj "baja" Prokin predaje elektroniku, najtezi ispit na faxu. Da ne bude zabune, ja sebe smatram dobrim studentom, davao sam sve u roku uvek i ni sa jednim ispitom se nisam mucio-nikada. Plus sam odradio fantasticnu kombinaciju za prelazak na bolonju iako sam imao pun uslov za 4. godinu i tako izbegao elektronike..Ucio sam uvek taman koliko treba, i zato su mi ocene relativno lose, i znam da mi ne bi bilo dobro da sam uvek ucio za 10. I necu da dozvolim da se prica o etf-u kao o opustenom faksu, jer on to jednostavno nije!

Znam puno ljudi koji su psihicki prsli od stresa i pritiska. Znam mnoge iz matematicke gimnazije koji su propali studenti etf-a. Ovde se radi o jako zeznutoj stvari, jer mozete sebi unistiti zivot! Ovaj fax trazi puno odricanja, i meni je muka dok ovo pisem kad samo pomislim sta sam sve morao da istrpim, koje bezobrazluke i izivljavanja!!

Ne upisujte etf ako niste 200% sigurni da ste spremni da prodjete kroz sve to, da idete na fax ujutru na predavanja po 5 sati i onda posle gajbi na ucenje, i to ne za ispit vec za neke raspale laboratorijske vezbe koje nemaju veze sa ispitom. I tako, sa 1000 ljudi u maloj sugavoj ucionici, vi ukapirate da gradivo koje dolazi na ispit biva ispredavano u zadnje 3 nedelje predavanja, a vi ste ko majmun isli redovno na casove i ucili...

Ne bih upisao etf ponovo ni u ludilu. Ma ni da mi seku prste, jer cu dati jos ovih 5-6 ispita i necu da ga vidim u zivotu vise! Isto je najgore, ljudi sebi kazu, ma nije etf strasan, to pricaju losi studenti...a kad ga upisu tek onda ukapiraju koliko su se za**bali i ne bude im dobro :)

To je nesto kao i kupovina zastave, svi kazu da je auto krsh ali ljudi i dalje kupuju ko blesavi...

Znas kako, mozda su ti likovi koji su "prsli" od ETF-a jednostavno precenili sebe (ili ne daj boze roditelji - najgora moguca varijanta!). To je, nazalost, jako cesta pojava...

Znam puno ljudi koji su psihicki prsli od stresa i pritiska. Znam mnoge iz matematicke gimnazije koji su propali studenti etf-a

Znas kako, mozda su ti likovi koji su "prsli" od ETF-a jednostavno precenili sebe (ili ne daj boze roditelji - najgora moguca varijanta!). To je, nazalost, jako cesta pojava...

Ne verujem da su likovi iz Matematicke pogresili sto su upisali ETF, tj. da su precenili sebe... ;)

Tu dolazimo do druge strane price...

Mnogi iz matematicke su "prsli" i pre nego sto su upisali gimnaziju, a ne fax...

Isao sam malo po republickim i saveznim takmicenjima i u osnovnoj i u srednjoj skoli i JAKO DOBRO znam o cemu pricam! ;)

Poslednja izmena:
Tu dolazimo do druge strane price...

Mnogi iz matematicke su "prsli" i pre nego sto su upisali gimnaziju, a ne fax...

Isao sam malo po republickim i saveznim takmicenjima i u osnovnoj i u srednjoj skoli i JAKO DOBRO znam o cemu pricam! ;)

Jel to znaci da ne znaju ili sta?

Meni se ni jedno od ta 2 ni malo ne svidja, uopste skolski sistem u nasoj zemlji je za otpad, a posebno ti recidivni socijalisticki fakulteti [aka bilo sta drzavno].

Realno ETF ima jedan dobar smer koji se zove Softversko inzenjerstvo i to je jednio sto na papiru lici na ono sto bih ja voleo da studiram.

Kazem na papiru jer isto je tako i FON lepo delovao na papiru a ono cist makrsizam, sad su malo promenili predmete ali meni je to uzelo dragocneo vreme... koja gomila gluposti na jednom mestu to je neverovatno.

Moj savet svakom je upistite bilo koji fax i sami se specijalizujte u oblasti koja vas zanima uz naravno sertifikaciju ako je moguce, niko vas na faxu nece nista korisno nauciti... tj. na faxu je svega 5% stvari u najboljem slucaju iz realnog sveta ostalo su limunade, pricam ti pricu, ili kako je moja baba mislila da treba da se studira informatika...

Nade naravno ima dosta prvatnih fakulteta sada prepisuje strane programe i za promenu ti i ima sta da se korisno nauci.... uz uslov da to ima ko kvalitetno da ispredaje...

Nisi u pravu evo ja privodim kraju FON smer menadzment, tako da sam upucen, ja sam se otkinuo od matematike 1 i 2, kome to treba to za menadzment, onda sam ucio pascal otkinuo sam se i za to, kome to treba za menadzment, onda ucio sam ekologiju i takve neke nebuloze Toliko o FON-u kao dobro izvaganom fax-u, i to je FON najjaci mogu da zamislim kako je na drugim faxevima pri menadzmentu u stvari znam katastrofa. Ucio sam iz rukovodjenja lupam top 150menadzera svih vremena i pogodi niko ali ni jedan nije studirao nesto vezano za management (ako je studirao nesto uopste), za menadzera samo treba da se rodis to najbitnije da se tu pogodis posle sve dolazi samo.
FON je sve samo ne dobar fax kada je u pitanju strucno znanje. Ja sam studirao po starom programu (98-xxxx) i mogu slobodno da kazem da one 2 godine tamo nisam nista zivo naucio sem teorije x, y maslov i ostale kad je moj pradeda bio mlad tako se ucio menadzment teorije.

Vidim da su se sad reorganizovali ali po recima sadasnjih studenata izgleda da je samo rename mnogih stvari u pitanju i proci ce jos mnogo godina pre nego se u onom katakomba amfiteatru ispod zemlje bude nesto pametno radilo.

Vrhunac cinizma je kad smo 2000 ucili COBOL ako nekom od nas zatreba da ispravi Y2K bug.

Jel to znaci da ne znaju ili sta?

To znaci da ima previse njih koji su psihicki totalno nestabilni, iskompleksirani i fali im koja daska...

Mrzi me da pisem, al' sam se svakakvih stvari nagledao...

Mare, od 2002. nema Cobol-a na FONu, od 2004. se radi Java umesto Paskala itd itd

ja znam zasto sam upisao odredjeni fax (naravno da nije u pitanju vojska, nje sam oslobodjen) ali znaju li svi oni koji upisu?

Mare, od 2002. nema Cobol-a na FONu, od 2004. se radi Java umesto Paskala itd itd

ja znam zasto sam upisao odredjeni fax (naravno da nije u pitanju vojska, nje sam oslobodjen) ali znaju li svi oni koji upisu?
Ma super je to, znam i ja da smo mi bili poslednja generacija koja je imala to, ali smo i zato generacija koja je prsla skroz i ima najmanje ljudi koji su zavrsili studije (ja sam recimo digo ruke posle 2. obnavljanja 2. godine, tj. 4 godine studija, promenio fax i samo mi je zao sto to nisam radnije uradio), a pomenuti cobol je samo jedna od gluposti.

Opet kad citam postove po forumu i dalje postoji extra mnogo gluposti tako da se situcaija tek delimicno popravila

niste vi bili poslednja generacija vec '00 (tj oni koji su prvi put upisali drugu 2001.)

kad kazes forum mislis na FONforum?
tuzno je sto su na faxu, barem sto se smera IS tice, najtezi ispiti investicije i pravni osnovi (sad, ne znam kako je po novom planu, ovi sto studiraju po njemu su sreeeeeeecni)

al dobro, da se vratimo na temu :) nastavite/mo dalje o ETFu i FTNu

niste vi bili poslednja generacija vec '00 (tj oni koji su prvi put upisali drugu 2001.)

kad kazes forum mislis na FONforum?
tuzno je sto su na faxu, barem sto se smera IS tice, najtezi ispiti investicije i pravni osnovi (sad, ne znam kako je po novom planu, ovi sto studiraju po njemu su sreeeeeeecni)

al dobro, da se vratimo na temu :) nastavite/mo dalje o ETFu i FTNu
Hm moguce, ja sam 2. 1. put upisao jos davne 99, onda obnovio jos 2x i digo ruke, da fon forum, na to sam mislio, ljudi i dalje kukaju i kako citam njihove postove tako mi se vracaju slike istih ili slicnih scne iz moje 4. godine studija... sve je isto samo se malo drugacije zove... isti mentalitet ljudi to je najgore...

To znaci da ima previse njih koji su psihicki totalno nestabilni, iskompleksirani i fali im koja daska...

Mrzi me da pisem, al' sam se svakakvih stvari nagledao...

I u takvom okruzenju rizikujes da prsnes i sam. osim ako ne prestanes da ides na fax ili ne nadjes neke normalne ljude da blejis sa njima na faxu. veruj mi, znam i "normalne" koji su odlepili.

Kontaj situaciju, ti baja ucis 2 meseca ispit, recimo elektroniku, i on ti dodje sa nekim rokom da ti ne bude dobro koliko je tezak. Mislim, ako si zombi i mozes da blejis po ceo dan gajbi i ucis onda mozes da upises slobodno etf, zavrsavas u roku sigurno!!

Ali, za normalnog coveka, koji ima drustvo, devojcicu, izlazi u grad svako vece/svako drugo vece, etf trazi previse zrtve! Iskreno, stvarno iskreno, zivot ce vam biti mnogo lepsi bez tog faxa zaista...

Znas kako sam ja uspeo da stignem dovde? Znaci u prvoj godini sam ucio ko zmaj. I onda kad je dosla druga godina, video sam kako sve moze da se olaksa ispit. I to sam radio, imao sam 5 ljudi oko sebe sa kojima sam ucio zajedno i oni su mi fakticki pomagali da sto brze naucim! Tacno sam znao sta treba da se uci i sta ne, sta je sablon i moze na puskice a sta ne. Ti na celom faxu moras samo 5 ispita da naucis ko zmaj. SVE ostalo je neki sablon, i moze da se polozi. Ali mora da se snalazi, a to je rizicno puno...

Reci da ucis matematiku, sve one teorije? Mislim, moze to, ali ja znam da bi odlepio da sam to i cinio :) Treba ljudi da znaju pre nego sto upisuju u sta se upustaju. Nije to nesto tipa lako cemo...

Ma ne znam, evo od ortakinje sestra upisala etf. I nije joj dobro, odlepila je vec od onih ljudi tamo! Od onih likova sto kad ih pogledas uhvati te depresija, ne daj boze da pricas sa njima. A ribe? Kriminal...

Smorio me je ovaj topic. Smorio me je jer svake godine isto, ljudi koji upisuju ne shvataju u sta ulaze! Ne shvataju sta treba sve uraditi da se taj fax zavrsi, kad skontaju vec bude kasno. I onda neko kaze, ma to je lak fax, nije tezak!

Svodi se na to, ko hoce da uziva u zivotu: neki laksi fax i cepaj, razliku u keshu neces ni osetiti, a u zdravlju svakako hoces. Znam samo da jedva cekam da se resim bede koja se zove etf.

Nazad
Vrh Dno