()->false ide u matematicku, pa ne verujem da mu matematika predstavlja problem (cak i da ima losu ocenu).
Ovde vidim vise zabluda:
- Prva je da je inteligencija urodjena i da je to sve sto ti sleduje i to je to. Prvo mozak (neuroni i sinapse) napreduju i posle toga ako se radi na tome, i moze se povecati "inteligencija" u oblasti koja ti je potrebna. Vecina stvari je dostupna za nauciti skoro svakome (postoje naravno ekstremni primeri). Razliku pravi kvalitetan rad. Na kraju, finansijski uspeh ti nije povezan sa inteligencijom nego sa time koliko i kako radis. Opet, ()->false ide u matematicku pa mislim da tu nema manjka inteligencije.
- Posao se dobija? Po meni dobar posao se zasluzuje tako da taj izraz nije dobar. Za poslove koje se dobijaju nemam komentara (ostalo iz proslosti, a gde postoji i danas ne verujem da je preterano dobar posao). Dalje, dobar posao nije to da ti mozes da puno ne radis, nego da puno radis i da uz to puno napredujes svakim danom (uz benefite).
- Dobra plata je 500-800e? Ja ne znam nikoga iz moje generacije ETFa i mladjih ko radi za manje od 1000e neto, mada ne znam ih puno.
- Stranka donosi dobar posao?? No comment. To mozda vazi za nekoga ko nije bas strucan.
- Svi koje ja znam da su hteli da idu u inostranstvo su i otisli, tako da nije tacno da je bas toliko tesko.
- Ko se od rada obogatio? Od rada su se obogatili svi bogati koje ja znam (bogati i u finansijskom, i u porodicnom smislu)
()->false koji god fakultet od ovih da upises ako se trudis i radis dobro ces proci. Moj savet bi mozda bio SI, mada znam puno njih sa drugih smerova ETF-a, MATF (opet preporuka) i RAFa koji su dobro prosli, takodje par njih sa FONa koje znam su odlicni u onome sto rade. Nijedan od njih nije pretezak i kao neko iz matematicke, ne bi trebao da imas problem. Dodatno, fakultet ti daje mnogo bolju perspektivu ako odlucis da ides u inostranstvo (cak bi mogao sada da razmislis da ides na fakultet u inostranstvo?), mozda cak i za akademsku karijeru. Dalje, za bilo kakav (meni) zanimljiv posao u ITu ti je potrebna i matematika (na pr machine learning) i fakultet (tu znanje dobijas mnogo brze pogotovu ako ga kombinujes sa prakticnim radom, jer ako ucis sam iz knjige ili kursa drugacije je i sporije, cak zna biti i nekvalitetnije ali to zavisi od profesora takodje).
Da te motivisem, iz mog odeljenja matematicke sem par njih svi zaradjuju preko 50k evra godisnje (cak i oni koji su ostali), prosek je prilicno veci

. A nismo tako stari, bar se nadam

. Tako da uz dobar rad ne moras mnogo da brines (ako posle fakulteta imas problem da nadjes posao javi se

). Pored rada, svi su imali puno slobodnog vremena za sve ostalo.
Takodje, ne zaboravi da mozes i sam da radis, a ne za nekoga (to, opet, ne mozes da "dobijes").
Nadam se da ti je ovo pomoglo, izvinjavam se ako je post malo nabacan i konfuzan.