Šta je novo?

Esxi na asus h61m-c

T00L

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
Da li neko ima iskustva sa instalacijom esxi na ovu plocu? Nasao sam driver VMware_bootbank_net-r8168_8.013.00-3vmw.510.0.0.799733 i ubacio ga u iso preko ESXi-Customizer-v2.7.2 i uspeo sam da instaliram ali problem je kada konfigurisem mrezu nece nista da pinguje.
Da li postoji neka pci lan kartica koja je po defaultu podrzana?

Intel PRO/1000 GT(PCI). Oko 10$ na eBay. Jedino što karta zna imati gadnih problema s IRQ-ovima na novim intelovim pločama. Konkretno: totalno uspori link, baca dumpove u Linux kernelu isl.
Ja sam na kraju uzeo "Intel Pro/1000 PT Dual Port" koja je PCIe 4x i nema tih problema. Jedino što košta 50-60$ na eBay-u.
Ploča u mom slučaju je Asrock H61M/U3S3. Sa PRO/1000 GT(PCI) sam čak trebao staviti zadnji postojeći UEFI jer mašina nije bootala sa karticom inicijalno.
Tako da gledaj Intel, to ESXi kuži nativno bez ikakvih modova. I da bude PCIe, ako je ikako moguće.

Poslednja izmena:
Na par masina sam imao Intel PRO/1000 GT PCI i to je radilo bez problema. Pre par dana sam na Gigabyte P45 plocu sa dual Realtek (integrisane) instalirao esxi 5.5 takodje pripremljeno preko ESXi-Customizer-a i to radi bez problema.
Probaj esxi 5.1, on ima u sebi realtek drajvere.

Poslednja izmena:
Poslusao sam garsona i instalirao sam verziju 5.1 ali sada imam potpuno drugi problem :(
Galopirajuce radi mreza i bukvalno nema pravila kada radi a kada ne.

Probao sam na drugoj masini da podignem verziju 5.1 i radi bez problema isto je u pitanju realtek, izgleda da je problematicna mrezna realtek 8111F.

Vrh Dno