Šta je novo?

eSnips kao storage server

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Studentski forum na kojem sam jedan od moderatora se odvojio od fakulteta i samim tim izgubio prostor na file serveru. Do sada smo se dovijali na razne nacine, koristili rapidshare za kacenje skripti (za koji ne moram da objasnjavam zasto nije zadovoljio), pa onda neke besplatne servere koji su u medjuvremenu prestali sa radom itd.
Ortak mi je javio za eSnips, da daju 5GB besplatnog prostora sto bi nam bilo sasvim ok privremeno resenje. E sad, u cemu je zec, da nije kao rapid ili je isto privremenog karaktera kao n ostalih?

U cemu kacite te skripte?
Kako 5GB?
Verujem da podaci za celo skolovanje ( tekstualni ) ne prelaze 2GB.
Kad jedna knjiga od 1000 strana stane na 5mb .ppf.

Esnips je extra. Koristim ga dosta dugo i nisam imao značajnijih problema.. Preporuka!

U cemu kacite te skripte?
Kako 5GB?
Verujem da podaci za celo skolovanje ( tekstualni ) ne prelaze 2GB.
Kad jedna knjiga od 1000 strana stane na 5mb .ppf.
Pa pazi kod nas na faksu postoji 7 razlicitih smerova, a na svakom bar po 30 jedinstvenih predmeta. Nisu u pitanju samo skripte, vec i projektni zadaci, slike itd. Verovatno bi nam i 2 giga bilo dovoljno, ali eSnips ima takvu ponudu, mene jednostavno zanima koliko su pouzdani, tj da ne bude za mesec dana "ok, zezali smo se, to je bio promotivni period, a ko hoce jos mora da plati". Ili jos gore, da se kao masa sajtova koje smo koristili jednostavno ugasi zbog nerentabilnosti, dakle koliko je jak (popularan) servis?

Poslednja izmena:
:\ Pa ne znam sta da ti kazem.
Da li ima neki siteuptime izvestaj o njima ili tako nesto slicno da bi bio sigurniji. U sustini morao bi da Googlas neke strane forume i proveris.

Ovo je samo file storage server, ne mozete da pokrenete nikakav sajt ( forum included ) a bas bi Vam neki wiki dobro legao, opet morali bi ste za to da kupite hosting i domen. :\

offtopic
A zasto je se g. Moderator odvojio od fakulteta?
/offtopic

Ja imam ideju.
Kupite domen i hosting, za toliko mozete da se skrpite za prvih mesec dana ( host na mesec dana + domen na godinu ).
Zatim krenete sa reklamom, tj. propagandom po faklutetu u vezi sajta.
Svako ko zeli da se registruje na sajt mora da plati LIFE TIME clanarinu 50 dinara.

Sad ti uzmi izracunaj koliko studenata, koliko ovo koliko ono...

off:
Iz vise razloga, ali je cenzura najbitniji.

O zakupu hostinga i naplati clanarine nema govora jer je ovo free forum koji sluzi za saradnju i ispomoc studenata, broj registrovanih clanova u slucaju da se placa clanarina bi mogao da se izbroji na prste jedne ruke. Ne pokusavamo da zaradimo na ovaj nacin, forum je prosto potreba i studentska inicijativa.
File server je ono sto nam treba u ovom trenutku, mislim da ce eSnips da zavrsava posao bar privremeno.

Koliko je ova mogucnost cuvanja podataka sigurna tj da li je moguce izgubiti podatke na neki nacin?

Nazad
Vrh Dno