Pozdrav svima, novi sam sa esim-om, u stvari nisam ga nikad koristio, pa imam par pitanja. Imam Motorolu G54 Power, koja ima nano SIM +eSIM. Imam obični, fizički sim kao glavni broj, a esim bih koristio eventualno za letovanje, pošto su data planovi baš mnogo povoljniji od roming paketa. Zanima me sledeće:
1. po onom što sam pročitao, dva esima ne mogu biti aktivna istovremeno (čak i ako mogu, u mom telefonu ne mogu). Ako bih prebacio i glavni broj sa običnog na esim, a na letovanju recimo uzmem esim za Tursku (samo data plan, bez poziva) - pošto je to esim data plan bez broja, on mora biti vezan za neki broj da bi radio, u ovom slučaju za moj glavni broj, odnosno telefon mora biti upaljen (ne može biti u avio modu) da bi taj data plan radio. A ako mi je glavni broj broj na esim-u i mora biti stalno aktivan, a data plan na drugom esim-u koji ne može bez prvog, to onda znači da mi oba esima moraju biti aktivna, a to ne može. Što opet znači da glavna kartica mora biti isključivo fizička, a ne esim. Da li sam u pravu? 🙃
2. većina telefona navodno podržava skladištenje više esim planova, pri čemu samo jedan može biti aktivan, ako sam dobro shvatio. Znači, mogu kupiti i aktivirati više planova, ali ih mogu isključivati i uključivati po potrebi u zavisnosti od toga šta mi odgovara? Mali problem je što ja za ovu Motorolu ne mogu da izguglam da li uopšte može da skladišti više esim planova, bar dva. Ne zna ni AI. ☺️