Šta je novo?

eSIM standard

Zar vam se isplati cimanje dodatnim karticama za par dana, kad ste na odmoru? Nista roming dodatci?
 
  • Like
Reagovanja: mnt
eSIM je zgodan pogotovo zbog EU rominga za razgovore. Jeste da u eri interneta većina ima neki IM VoIP, ali za poslovne prilike nije to ta situacija i bolje je da se ima neki broj za regularne pozive.
 
Uzimao sam Yetel roming dodatak ranije ali ga brzo potrosim. Tako da cu sada da probam eSIM.
 
Nego jos nesto. Interesuje me da li postoji mogucnost da kada neko kupi eSIM i ne iskoristi sve GB da onda nekako taj eSIM prosledi drugoj osobi (na drugi telefon)? Ili je vezan samo za taj telefon posle skeniranja QR coda?
Sada sam uporedjivao slican paket Airalo sa MobiMatter ispade da MB jeftiniji.
 
Poslednja izmena:
Sve zavisi, neki operateri daju jednokratne eSim-ove, neki daju eSim-ove koji mogu da se aktiviraju više puta.
 
Nego jos nesto. Interesuje me da li postoji mogucnost da kada neko kupi eSIM i ne iskoristi sve GB da onda nekako taj eSIM prosledi drugoj osobi (na drugi telefon)? Ili je vezan samo za taj telefon posle skeniranja QR coda?
Sada sam uporedjivao slican paket Airalo sa MobiMatter ispade da MB jeftiniji.
Pročitaj tamo uslove na Airalo, jer mislim da je instalacija jednokratna i na jednom uređaju ako se ne varam.
 
Koliko vidim uglavnom su jednokratni. A kao sto napisah Airlo za 10 GB 30 dana (39 zemalja) je 37$ a MobiMatter 10 GB za 30 dana (36 zemalja) je 13$. U oba slicaja samo internet bez poziva (eventualno preko WA ili Vibera).
 
Lepa razlika. Ja sam uzimao 3 ili 5GB za 13$ i to mi je ok bilo.
 
Ja uzeo 20 GB kad je bal nek je maskenbal. Mislim da mi je 10 bilo sasvim ok. Ovo mi je probno za u ubuduće.
 
Vratih se u ponedeljak. Jos na granici iskljucih eSIM i vratih se na SIM karticu sa domacim brojem na telefonu. Kada sam pokusao da zovem taxi a kasnije druge iz imenika uvek sam dobijao odgovor mobilni broj nije u funkciji pozovite operatera. Jedino sam dobijao onoga koga sam hteo kada sam rucno ukucavao broj. Prvo su mi u jednoj Yettel poslovnici rekli da uklonim istoriju zvanja. Medjutim to mi nije pomoglo vec sam danas morao u poslovnici da zamenim SIM karticu drugom. Nije mi jasno sta je problem da nisam mozda pogresio u settingsu kada sam aktivirao eSIM? Pa da je to nesto prouzrokovalo ovakve probleme. Da li je jos neko to imao da bih znao da ubuduce kada uzimam eSIM ne napravim istu gresku.
@Antara Sledeci put za ovakvo putovanje dosta mi je i 10 GB ali problem sa ovim eSIM sto se desavalo da na pojedinim mestima nisam uspeo da se zakacim ili je bio los signal operatera. Pogotovo se to odnosi na delove gde je radio Vodafone u Italiji.
 
Moguće, zavisi na koju mrežu se kači Airalo.
 
Nisam koristio Airlo vec sam kupio onaj MobiMatter eSIM. Mene vise brine sto sam verovatno zeznuo stvar sa podesavanjima pa ovde nisam mogao nikoga da pozovem iz imenika ili istorije poziva. Pa sam morao da zamenim SIM karticu.
 
Pozdrav,

Može li neko preporučiti esim karticu na području Srbije koja se može kupiti online. Naime putujem iz Hrvatske u Srbiju te bi mi dobro došlo da imam pristup internetu na području Srbije, a ne vidim drugi način osim korištenje esim kartice.

Hvala svima unaprijed na savjetima i prijedlozima!
 
Samo se Globaltel esim može kupiti online. Ali to i nije problem imaju okej prepaid. https://globaltel.rs
 
Noob pitanje, kako se prebacuje esim matične mreže (Yettel) sa starog na novi telefon?
 
Izbrišeš eSim sa starog, uzmeš vaučer sa QR kodom i skeniraš ga novim.

Edit: Isto kaže i Yettel sajt:
1706345850173.png
 
Nazad
Vrh Dno