Šta je novo?

Eset DUMB Security 4

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Vec duze vreme koristim Nod32 bez nekih vecih problema, medjutim u poslednje vreme mi se sa njim desavaju bas cudne stvari. Naime, poslednjih metar i kusur dana ga nisam update-ovao ali je pritom bio ukljucen sve vreme. Rezultat je bilo urusavanje windowsa i online scan (sa eset sajta) koji je nasao 1 6 2 0 virusa!
E posto sam ponovo digao sistem, instalirao sam gore pomenuti eset "smart" security..i problem je sledeci: glupavi firewall je odjednom poceo da mi blokira google i torrente, kao i da mi drasticno usporava surf. Osecam se kao da sam na dialup-u ponovo 😀
Torrente sam odglavio, ali google nikako..help! 🙂

Jel business nod 4? Mislim da moras da stavis interactive mode u nod firewallu (ako se secam dok sam imao taj AV). I onda podesavas tj stavljas sta hoces da blokiras a sta da odblokiras.

Tako sam i mislio. Evo bas sam pre 2 min i stavio interactive. Hvala na savetu svejedno.pozz

p.s. Ne koristis ga vise? Sta sad koristis?

Pandu! Za razliku od noda 32 4 pronadje virus pre nego sto instaliras fajl sa virusom. Dok na nodu tek kad instaliras nadje virus, a takav anti virus mi ne treba.

Pandu! aaaaaaaaa ja od toga bezim ko djavo od krsta🙂
Srusio mi ceo sistem........ Ne znam mozda su te nove verzije ok ali to na moj komp nikada nece vise biti instalirano

*** svako ima drugacije misljenje, meni je npr nod 32 (koji je velikoj vecini vrh av meni je zivo s.ranje) sjebao sistem, tj virus koji nije bio u stanju da ocisti. Isto tako i bitdefender, pa dr web, pa avg. Za sad je za ,mene najbolji Panda 2009 anti virus

Pandu! Za razliku od noda 32 4 pronadje virus pre nego sto instaliras fajl sa virusom. Dok na nodu tek kad instaliras nadje virus, a takav anti virus mi ne treba.

Ovo znaci da ti drnda fajlova i kopa po sistemu u njegovo slobodno vreme. Hvala tebi lepo na TAKVOM anti virusu 🙂 Imas u NOD-u opciju da ga integrises u shell pa lepo desni klikic na fajlcic i "scan" pre nego sto ga pokrenes/raspakujes itd. 😉

Da, odradis 3x scan istog fajla i reci ce ti da NEMA VIRUSA, i kad instaliras fajl samo kazes cao sistem. Nema na cemu. Predji jos bolje na AVG

pa ok, meni se to do sada jos nije desilo, retko kad i skeniram fajlove. Bitnije je da ih preuzimas iz pouzdanijih izvora. Ja samo kazem da je opcija tu, a ako postoji taj virus u bazi od antivirusa naci ce ga. Ako ne postoji - nece ga naci ni ovako ni onako. Panda je inferioran AV, ako panda nesto prepoznaje - prepoznaje i nod 32 100% (osim ako se ne radi o onim fake potentionally dangerous appz, za to niko nema leka).
Sa druge strane, svi ozbiljniji virusi su dektektovani od strane vecina AV programa, a jednom mesecno odradis preko IE bitdefender on-line scan za svaki slucaj i sve ok. Imamo u firmi preko 200 racunara i nema virusa. Po koji worm se provuce ali to se brzo istrebi. Zastita za mrezu je svuda nod32 naravno.
:wave:

Ne znam. Ja nisam imao lepo iskustvo sa nodom bas zato sto mi je pustio zesci virus u komp, posle bitdefender (koji je #1 na nekim sajtovima) i on nije pomogao. A kad sam video kako panda funkcionise bas zbog tog unapred predinstalacionog skeniranja....super mi je.

Nazad
Vrh Dno