Šta je novo?

Error u testu RAM memorije

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Testirao sam memoriju sa malim programcicem MemTest i dobijo sam sledecu poruku:

Ram error.jpg

Da li je ovo ozbiljan problem? Ram memorija ne bi smela nikakav problem da ima. Mozda mi je u Biosu podignuta neka vrednost pa bi vas zamolio da mi kazete sta tacno da pogledam.

2x 512MB NCP, 400Mhz.

Ostatak konfiguracije mozete videtu u linku...

A zashto testirash udok ti je podignut Win? Testiraj sa memtest86+ ili sa goldmemory, ali dok butuje komp ubacish disketu (ili butabilni CD, ne secam se tachno) pa testirash. Ovako si testirao samo preostali slobodan prostor, pa je neki program mogao da izazove konflikt sa testiranjem (pokushaj upisa na testirani deo). Mozda lupam, ali je testiranje u Windows modu neozbiljno.

Nabavi Hirens Boot CD,pa pojedinacno istestiraj savaki modul sa GoldMemory i MemTest-om ( nezavisno od Viste )...

Ok, ako tako kazete. Imam Hiren 8.0, videcu da skinem noviju ver. pa da testiram. Javicu vam rezultate.

Ako opet dobijesh neke poruke o greshci, izvadi memoriju i obichnom gumicom za brisanje ochisti kontakte, pa je vrati. Mozesh i da probash da popustish latencije ili da podignesh napon za 0,1V, mozda ti plocha undervoltuje na DIMM.

Testirao sam sa GoldMemory. Ostavio sam ga bio, testirao je 5-6h. P ne znam... Kako treba da izgleda poruka za error jer nije nista prijavio... Presao je 6x po 100%

Za običan neklokovan računar sasvim je dovoljan 1 prolaz, da ima grešaka na modulu pojavio bi se crveni red sa read & write greškom, znači modul je skroz OK. Ne valja ti win program za testiranje, mada me to čudi, pošto bi razlika izmedju dos i win test programa trebala da bude samo u ne testiranju zauzete memorije u win varijanti. Probaj za svaki slučaj i u MemTest-u, mada je po meni Gold nešto zahtevniji.

Sa leve strane je kolicina RAM memorije i kojom se brzinom ucitava a sa desne pise crvenim slovima Read/Write (ako se dobro secam). Dok se krece grafikom srce se smenjuje u crveno-zelenu boju. Mada ja mislim da ovo oznacava kako ce izledati prijava ako ima greska...

Na ovom linku ima dve sličice, ispravan RAM i sa greškom, crveno i zeleno srce označava da je test u toku.

Hvala puno na linku.
Ok mi je memorija i nije bilo gresaka tokom testiranja. A ovu gresku sto je prijavio MemTest ispadne da je lazna tj moguca varijanta ovo sto je jozza napisao u drugoj poruco

i meni se slicna stvar desila resio sam to davno gumicom ocistio kontakte, da ne poverujes

Ali meni je win program prijavio error a zatim u dos programu nema nista. Mozda je doslo do nekog konfilkta...

A možda memorija na grafičkoj ne čita pravilno upis? Davno mi se desio sličan problem, mislim da je još bio win ME i da se radilo o nekoj igrici, posle instalacije patcha proradilo kako treba.

Ne znam da li ovo isto ima veze sa time...

error.jpg

Kada hocu da izadjem iz ACDsee-ja ili kada hocu da prebacim na 'Photo Manager' ili na 'Full Viewer' izbaci mi to. Mada je mozda greska do programo zbog... :D

Poslednja izmena:
heheeh :D. Ovo je moguce da je problem do ne oficijalnog patcha :D :D. Ok, znaci sve mi je ok sa memorijom. Za par meseci cu menjati tako da mi je sve jedno, nek samo sljaka.

Koristio sam Piccaso, ali sam se prosto navikao na ACDSee. Mada koristim samo za gledanje fotki, resize i crop... hmm sada kada napisah ovo skontao da imam program od 50MB i da ga za nista posebno ne koristim... lool

Nazad
Vrh Dno