Šta je novo?

error signature on xp?

casper

Čuven
Učlanjen(a)
03.09.2002
Poena
604
imam jako lud problem sa nisam siguran cim a glasi ovako:
XP mi puca posle Boot-a i nema mu povratka jedino instalacija sa
butabilnog CD-a i tako radi jedno vreme i opet ukljucim masinu i na moje izninadjenje za sekund plavi ekran sa porukom memory dump opet se restartuje. u koliko instaliram XP preko starog nakon dizanja sistema dobijam ERROR SIGNATURE poruku
iobrazlozenje mini***.dmp u windows\minidump
znam da je ram ok i procesor,hdd no ploca ? soltek 75-kav flesovao sam bios prvo jer nisam mogao da instaliram XP pa je sve posle bilo lepo i sada ovo ponovo fles biosa najnoviji i nista inace ukoliku se sistem digne nema problema mozda dva gasenja recunara ...

PA AKO NEKO NESTO IMA DA KAZE KORISNO ZAIME BIGA .....

!!!!!!

Easy cd platinum 5 je problem OTKRIH FX

Da ,ECDC Platinum pravi gadne probleme pod XP-om. Nisam nikako uspeo da ga nateram da radi pod XPom, ni sa updateovima. Basic verzija radi bez problema (nije lose skinuti update koja update-uje na 5.3). S tim sto sam imao problem kada sam ga potpuno deinstalirao, jer mi se vise nije video rezac (teac w540e). XP ga prepozna ali prijavi problem. Pomoglo je vracanje na prethodni chekpoint sa System Restore. Posle toga sam proveravao koja je razlika, i video da medju drajverima koji su u spisku koje koristi rezac, ima i onih koji pripadaju ECDC (a falili su kada sam deinstalirao platinum 5icu). Nije se rezac video iako je Nero 5.5.8.2 bio instaliran, aspi bio OK..., samo je ecdc bio deinstaliran (??#@!!!dmujbmtr#&!!!... sva sreca da postoji system restore)

Takodje, cini mi se i da u nekom od readme fajlova pise da moze dolaziti do problema kod instalacije ECDC, i kod primenjivanja update-ova. Kolko se secam nesto je bilo reci da nako instalacije/update-a treba otici u safe mode...
Hocu da kazem da kod ovog paketa bas treba biti pazljiv i procitati dokumentaciju.

Novi update za Basic i Platinum 5.31 SP4 (11MB i 18MB)

Pogledah sad Roxio-v sajt i vidim da su izbacili u septembru noviji patch za EasyCDC Basic i Platinum 5x, na v 5.31. SP4 (spisak fixova u zipu). Inace zanimljivo je da je na istom linku spisak fixeva i za basic i za platinum (i nije naznaceno da neki fix resava samo jednu od verzija), iako se razlikuju po velicini (updateovi za basic i platinum teski 11MB i 18MB, respektivno.).

Ja sam imao probleme sa ECDC Platinum 5x i updateom na 5.1 [rezac teac 24x], i nisam uspeo da ga korektno instaliram.
Nadam se da sada nece biti vecih problema oko instalacije (ume da bude prilicno kabasta kada se primenjuju update-ovi).

Roxio je opisao probleme sa instalacijom svoga software-a:

Note: If after the installation of Easy CD Creator in Windows 2000 or Windows XP you receive a "Blue Screen" on reboot, boot into "Safe Mode" and install the update to Easy CD Creator 5.3.1 SP4

Note: In Windows XP or Windows 2000, if you have modified the installation of Easy CD Creator and are having trouble booting, boot to "Last Known Good" and uninstall the software. Reboot and Reinstall Easy CD Creator, do a custom install to add the specific applications that you want (without Take Two), and before rebooting run the 5.3.1 SP4 update then reboot.

Microsoft je takodje opisao ova s**nja:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q310628
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q315350

Eh da, za one manje iskusne:
Ako imate neki od novijih (24x i noviji) rezaca, a ECDC ga ne prepoznaje, postoji manji patch (~200KB) koji takodje treba skinuti ( i koji se primenjuje nakon instalacije paketa) sa Roxiovog sajta. Takodje, na njihovom sajtu postoji pristojna knowledge base, gde (izmedju ostalog) mozete da proverite od koje verzije softvera je podrzan vas rezac.

NEW SH%%%%

ECD vis nisam instalirao pa sam presao na nero iako mi je
EasyCD prirastao za srce ali pravi S#@$a.
NO nije tu kraj mojoj muci iako je 3 nedelje izgledalo kao da jeste dok
nisam slucajno hteo da instaliram neki fire wall i file korumpiran
dobro ... kad ono i Angel pOtion isto i sutra ustanem iupalim racunar
kad ono plavi ekrad kernel32.dll korumpiran i nista od XP-a novo instaliranje i ajde da azuriramo antivirus
kasperski!! nema sem korumpiranih fajlova nista ,
probam sa najnovijim nortonom nista. i od jednom jedan fajl mi je velik 1Pb da 1 PETABAJT sumnjam u HDD Quantum 40Gb ata100 5400 ako je neko prepoznao problem izjasnite se .

Nazad
Vrh Dno