Šta je novo?

Error pri instaliranju većine programa

Troublegum

Cenjen
Učlanjen(a)
19.08.2013
Poena
151
Da li neko ima ideju koji problem može biti u ovom slučaju?
Svaki program koji pokušam da instaliram, javlja grešku i prekida instalaciju. Razni programi, recimo probao sam razne verzije Photoshop-a i Lightroom-a, nema šanse.
Mislio sam da je RAM u pitanju, s obzirom da sam uradio test sa memtest86 i uklonio sam modul kod kojeg je našao grešku.
Imao sam tri modula DDR2 i to 2x1GB GEIL PC2-6400 (400 MHz) i 1GB Apacer PC2-6400 (400 MHz) na ploči Gigabyte P35-DS3L. Uklonio sam jedan GEIL modul i sad ne javlja nikakvu grešku kod memorije, ali i dalje ne mogu da instaliram te programe. Ne verujem da je virus, jer sam pre neki dan stavio svež XP i isti problem. A sve drajvere instalira bez problema. Any idea?

A koja je greška?

Pa deluje kao da si nešto zabrljao oko Windowsa, ili ti je neko seo za komp kada nisi znao i pobrisao ti nešto slučajno a da nije ni znao.

Da li imaš sve drajvere uredno instalirane, ajde da pitam za svaki slučaj ?

Ako ništa ne pomogne možda nije loša ideja da staviš Windows 8 Pro, on je DALEKOOOO optimizovaniji sistem i uskoro ćeš ga automatski nadograditi na Windows 8.1, koji je besplatan upgrade (do kraja oktobra izlazi Windows 8.1 finalna verzija). Velika većina igara i programa rade bez problema, a one koje ne rade staviš pod Compatibility Mod za Windows 7.

Nije greška do windowsa, imao sam zadnjih godina win 7 i na njemu je sve počelo, pa sam ga reinstalirao i opet isto. Svi drajveri su instalirani na neta, poslednje verzije, sve je to ok oko sistema. Sad sam probao XP i sve isto. Nema šanse da je softver, bar ja mislim.

Yooyo, evo iskopirao sam deo izveštaja o grešci kod instalacije CS6, pa baci pogled. Probao sam nekoliko različitih instalacija CS6, tako da nije greška u tim fajlovima.

-------------------------------------- Summary --------------------------------------

- 8 fatal error(s), 31 error(s), 1 warning(s)

WARNING: DW024: The payload: {9124DF4E-617D-486B-A970-8FA632244F24} Adobe Photoshop CS6 Core 13.0.0.0 requires a UI parent with following specification:
Family: Photoshop
ProductName: Adobe Photoshop CS6 Core_x64
This parent relationship is not satisfied, because this payload is not present in this session.

----------- Payload: {B8ADDCBD-30D9-4366-AE25-089CEF76C8E1} Suite Shared Configuration CS6 3.0.0.0 -----------

FATAL: DS003: Cannot extract 'D:\DOWNLOAD\Programz\2013\Adobe Photoshop CS6 Extended\SOFTWARE\payloads\AdobeSuiteSharedConfiguration3-mul\Assets2_1.zip' to 'G:\Program Files\Common Files\Adobe\Installers\adobeTemp\{B8ADDCBD-30D9-4366-AE25-089CEF76C8E1}'. Error: Error 2 The system cannot find the file specified.

----------- Payload: {CFA46C39-C539-4BE9-9364-495003C714AD} Adobe SwitchBoard 2.0 2.0.0.0 -----------

FATAL: DS003: Cannot extract 'D:\DOWNLOAD\Programz\2013\Adobe Photoshop CS6 Extended\SOFTWARE\payloads\SwitchBoard2.0All\Assets2_1.zip' to 'G:\Program Files\Common Files\Adobe\Installers\adobeTemp\{CFA46C39-C539-4BE9-9364-495003C714AD}'. Error: Error 2 The system cannot find the file specified.

----------- Payload: {E8B1DAAA-0B6B-44E6-A2D3-8E418EA0EA85} AdobeCMaps CS6 4.0.0.0 -----------

FATAL: DS003: Cannot extract 'D:\DOWNLOAD\Programz\2013\Adobe Photoshop CS6 Extended\SOFTWARE\payloads\AdobeCMaps4-mul\Assets2_1.zip' to 'G:\Program Files\Common Files\Adobe\Installers\adobeTemp\{E8B1DAAA-0B6B-44E6-A2D3-8E418EA0EA85}'. Error: Error 2 The system cannot find the file specified.
itd...

Po ovome do sada navedenome prava stvar za tebe je sledeće (naravno ako si u mogućnosti trenutno to da isprobaš)
Bekap svih tvojih podataka na drugi hard, bekap disk odspajaš sa računara i ostavljaš samo ovaj koji si i koristio.
Format particije/particija na njemu i instalacija windowsa (nemodifikovanoga naravno) i ničega drugoga. Probaš onda instalaciju nečega.
Posle toga ćeš imati polaznu tačku za dalje u zavisnosti od rezultata .

poolmaker, to sam i odradio.Narezao sam važnije podatke, sve ostalo ću sam pobrisao. Stavio sam XP i instalirao drajvere. I onda pokušaj instalacije jednog običnog winrara, ali neće. Error.
Još sam sa Hirensom istestirao bukvalno sve što sam mogao i nigde ni jedne jedine greške. Nema bad sectora na hardu, sve čisto. Da poludiš...

Ako si to već uradio (na način kako sam opisao) meni padaju na um samo još tri scenarija.
Prvi manje verovatan instalacioni diskovi (xp i 7-ca) da nisu untouched.
Drugi da je hardver u pitanju, ponovo testiranje svega, a ram prvo i to sa goldmemory. Samo jedanput ali desilo mi se da je memorija prošla memtest86 ali pala na goldmemory i ispostavilo se da jeste ona bila problem.
Treći naravno je da si ti napravio neki previd u testovima, dešavaju se i takve stvari. Zato ponovno testiranje SVEGA ako nije do softverske strane problem.
I naravno gremlins kao četvrti :)
Ali tako nešto se jako retko sreće, ja do sada sam naletio samo na dve situacije koje bih tako opisao.

Hvala kolezi, nije mi palo na pamet da probam sa još nekim testom za memoriju. Probaću.
Inače, XP je budžen samo tako, ali je 7-ica bila čista k'o suza.
Not familiar with gremlins:)

Svaki program ti pravi te probleme ili samo razne verzije PS-a i LR-a? Samo si te Adobe programe naveo.

Iskljucio u biosu, u cpu podesavanjima, "Execute Disable Bit"?
pozz

Nece to ici sa tom 8500GT,verovatno pokusavas da instaliras najnovije verzije Adobe Photoshop CS6.
Tvoja graficka nije podrzana,prva koja moze je 8600GT,cak nece ni sa 8600GS.

Naveo sam Adobe programe jer su najzahtevniji od onih što ih ja koristim, ali nece ni Nero, ni ACDSee itd.
Inace, sve te programe sam godinama koristio (samo CS6 sam instalirao ko zna koliko puta), tako da nije do graficke.
Poenta je da apsolutno ništa nije menjano na kompu, ni softver ni hardver, samo odjedanput poče da brljavi.

Pre neki dan sam imao takvo nesto, lik je cirilicom napisao ime user-a.

Hahahaj koji car cirilicom :) to mi ne bi palo na pamet (;
Proveri memoriju i hdd.
Tipujem na memoriju da naidjes na neki los sektor pri koriscenju i tu se zakuca racunar. Ako imas vise modula, sistem eliminacije upotrebi tj vasi jednu po jednu.

To sa ćirilicom je stara fora. Firefox na srpskom je (dok to OS nije pravio u startu) pravio folder Преузимања i odatle je bilo nemoguće pokrenuti većinu skinutih instalacija.

Zaboravih da napišem do čega sam došao, ako nekog zanima. Bio je u pitanju jedan modul Geil memorije. Dva puta sam jedan po jedan modul testirao i tek drugi put je našao grešku. Izbacio sam ga i sad brže radi sa 2GB RAM-a, nego ranije sa 3. Hvala svima, sistem eliminacije sa memtest86 je uspeo.

Nazad
Vrh Dno