Šta je novo?

Error loading operating system (XP)

• Začetnik teme Začetnik teme rev
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rev

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
620
daklem situacija sledetja. zamenio sam bartona i nf7 za winchestera 3000+ i MSI K8N NEO-fsr. kad sam prikljuchio plochu i proc upalio sam komp i win xp je izbacivao ovaj error shto mi je donekle i bilo logichno pa se nisam mnogo zabrinuo. uzeo sam win xp cd i zapocheo instalaciju. setup je lepo video sve particije na oba hdd-a, ja sam odabrao primarni hard, uradio full format i setup je nastavio sa kopiranjem potrebnih fajlova. posle prvog restarta pustio sam komp da bootuje sa harda i opet mi je izbacilo Error loading operating system. pokushao sam istu stvar par puta, chachkao po IDE i SATA setovanjima u biosu ali dzabe.
zna li neko zbog chega se ovo dogadja ? i plocha i procesor su ispravni tj radili su juche, hardovi su ATA takodje potpuno ispravni, kablovi izmenjani i jednostavno ne znam shta bi josh moglo da bude. svaka pomotj dobrodoshla.

ReV je napisao(la):
daklem situacija sledetja. zamenio sam bartona i nf7 za winchestera 3000+ i MSI K8N NEO-fsr. kad sam prikljuchio plochu i proc upalio sam komp i win xp je izbacivao ovaj error shto mi je donekle i bilo logichno pa se nisam mnogo zabrinuo. uzeo sam win xp cd i zapocheo instalaciju. setup je lepo video sve particije na oba hdd-a, ja sam odabrao primarni hard, uradio full format i setup je nastavio sa kopiranjem potrebnih fajlova. posle prvog restarta pustio sam komp da bootuje sa harda i opet mi je izbacilo Error loading operating system. pokushao sam istu stvar par puta, chachkao po IDE i SATA setovanjima u biosu ali dzabe.
zna li neko zbog chega se ovo dogadja ? i plocha i procesor su ispravni tj radili su juche, hardovi su ATA takodje potpuno ispravni, kablovi izmenjani i jednostavno ne znam shta bi josh moglo da bude. svaka pomotj dobrodoshla.

Kako li si samo nabudzio S939 procesor da radi na S754 ploci? 😉))

Nego ono u sta ja sumnjam je memorija. Pokusaj da malo olabavis tajminge, cak idi i ispod nominalnih (npr. probaj delilac 166, tj. DDR333 umesto DDR400).

Takodje, cisto da budes siguran, proveri voltmetrom +12V i +5V na molex konektoru dok racunar radi. Ovo stoga, ukoliko je napajanje neko matoro, ili pak lose, obicno +12V padne dosta nisko, cak i ispod 11V, a moralo bi biti preko 11.5V.

lapsus, newcastle 🙂 gledao sam cene nekih winchestera pa mi ostalo u glavi 😀 napajanje je chieftec 360w i perfektno je radilo do sad tako da ne verujem da je do njega, memorija mi je isto radila na ddr400 ali pokushatju.

edit: proverio sam napajanje svi naponi su vishe nego dobri i spustio memoriju na 166mhz ali sve se isto deshava. sad sam se bacio na testiranje lba i large modova za hdd, potrajatje poshto moram da reformatiram hdd ponovo pa javljam shta je bilo.

Poslednja izmena:
probaj u BIOSu umesto autodetekcije za HDD da stavis LBA ili Large, kako vec daje bios pa format celog hdd-a i setup wina opet

Poslednja izmena:
operacija uspela, zahvaljujemo se djiju na svesrdnoj podrshci 😀

Ji 4Tze je napisao(la):
probaj u BIOSu umesto autodetekcije za HDD da stavis LBA ili Large, kako vec daje bios pa format celog hdd-a i setup wina opet
iskusno iskusno
pretekao me 😉
imali smo identican problem sa MSI NF2 i 120GB hdd

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno