Šta je novo?

Error cmaudio.sys

Dragan1985

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Posle dužeg slušanja muzike pojavi mi se plavi ekran sa porukom da nešto nije uredu sa cmaudio.sys. Shvatio sam da je neki problem sa drajverima na zvučnoj, ali nijedni drajveri ne rešavaju problem. Zna li neko šta mogu da pokušam? Inače, zvučna je Genius Maker Value 5.1. Slično se dešava i sa integrisanim zvukom na K7N2 Delta-L, samo se u tom slučaju PC zamrzne i samo miša mogu da pomeram. Sada sam isključio integrisan zvuk iz BIOS-a, misleći da je u tome problem, ali nije.

Pa ako nije u tome,onda je u necem drugom,OS ili hardver,pa idi redom,isproveravaj operativni sistem,isproveravaj hardver,na kraju reinstaliraj OS ako treba i eto resenja samo da se upre..

Formatirao sam ja ceo disk i opet isti problem. Plašim se da bezveze kupujem novu zvučnu, ako će se isto dešavati. Da je normalno sa int. zvučnom sigurno bih odmah kupio drugu zvučnu, ovako ne znam šta da radim!?

Pa ako ti je isto i sa sveze instaliranim OS-om,bar si nesto saznao,kvar je hardverski,pa krenei redom,nesto mi je cudno da je isti problem i na integrisanoj i na zvucnoj kartici,ne vuce mi na to da bi ti nova resila problem,A da ipak ti probas tu zvucnu kod nekog,a?

Meni bi bilo cudno da je hardverski kvar, jer se to desava posle duzeg slusanja muzike (6h-8h). Čak iako samo pokrenem neki program za pustanje muzike, pustim neku pesmu i odmah izadjem, posle jedno 6h pojavi se plavi ekran. Ako ne pustam muziku sve savrseno radi!

Onda ne znam sta da ti kazem,novi bug u OS...

Kada sam probao sa integrisanom, izvadio sam zvučnu, onda formatirao disk, i sve lepo instalirao (nadajući se da je greška u zvučnoj), ali onda nastaje ono što sam napisao, samo se zamrzne ceo računar, a miša mogu da pomeram (ovo mi je baš čudno)!

Meni miriše da je do ploče. Čim ne radi sa integrisanom. Pustio neki dobar test memorije kao GoldMemory 5, ako prođe onda probaj sa drugom pločom.

Nazad
Vrh Dno