Šta je novo?

Error-checking na XP-u

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Kada ga uradim vise mi ne izbacuje podatke tipa da li se na hardu nalaze bad sectori i koliko je zauzeto i sl.
Nego kada se zavrsi check izbaci poruku tipa:"NTFS file is not bootabile" - nesto u tom fazonu.
Kada sam prvi put instalirao XP izbacivao je tu poruku sa bad sector obavestenjem, a sada sam drugi put instalirao XP i izbacuje ovu:"NTFS is not..." .Da li postoji neko setovanje za to ili se jednostavno izbagovao?

Amon_Ra je napisao(la):
Kada ga uradim vise mi ne izbacuje podatke tipa da li se na hardu nalaze bad sectori i koliko je zauzeto i sl.
Nego kada se zavrsi check izbaci poruku tipa:"NTFS file is not bootabile" - nesto u tom fazonu.
Kada sam prvi put instalirao XP izbacivao je tu poruku sa bad sector obavestenjem, a sada sam drugi put instalirao XP i izbacuje ovu:"NTFS is not..." .Da li postoji neko setovanje za to ili se jednostavno izbagovao?

Sta ovaj prica ovde? Ajd ako neko moze da mi pojasni?

ps. :D :D :D

Lekso ti nisi ni posle sat vremena pricanja na chatu razumeo problem tako da ne morash ni da se trdish dalje - da ti mozak ne pregori ionako imash glupi AMD i mislim da ti je toplote preko glave...;)

Amon_Ra je napisao(la):
Lekso ti nisi ni posle sat vremena pricanja na chatu razumeo problem tako da ne morash ni da se trdish dalje - da ti mozak ne pregori ionako imash glupi AMD i mislim da ti je toplote preko glave...;)

E, ovo su vec teske reci

Gladiac ne przi se ;) , ja i Leksa se znamo, ovo je sve shala...

Amon_Ra je napisao(la):

Hahaha, pa sta hoces sad, jesam ti rekao sinoc sta da radis? Uzgred, nesto ne vidim da ti jos neko odgovara, mozda slabo razumeju pitanje? :D
Covek zapeo da mu se pojavi informacija o bad sectorima posle skeniranja pa to ti je... :D :D

Ajde kada si poceo...
Problem je u tome sto ti NE citash pazljivo, evo:"...da li se na hardu nalaze bad sectori ...".Znaci napisao sam DA LI, uvek je posle skeniranja pisalo:"bad sectors 0" i josh neki podatci o zauzetosti harda.A pre dva dana mi posle zavrsetka error checka izbaci poruku:" NTFS boot up secotr is not writable".Znaci sada ne mogu da vidim ima li bad sectora na hardu.To mi je bilo [i ostalo] bitno jer mislim da imam te glupave bad sectore.Cudno je da sam taj podatak mogao da iscitam kada sam prvi put instalirao XP, a evo posle drugog[na formatiran hard] NE mogu.Pa se najnormalnije pitam ZASTO?
A to sto ljudi ne odgovaraju na ovaj post jeste zato sto im se to nije dogodilo...tako da lekso ne mudruj ;)

Amone sto ga ne odneses kod nekog ortaka (HDD) i prikljucis ga kao slave pa scandisk pa vidis, e jel si i ti na FON-u?

Rekao sam da mi Nortonov Disk Doctor prijavljuje bad sectore, dok Maxtorov utility NE?!Ma napravicu backup ovih 7GB podataka, lepo preko Partitiona formatirati hard[ Josh da mi neko kaze kako :D ] i onda cu lepo sve ispocetka ALI sa FAT32 file systemom i videcu onda.Saznacete;) .Misko hvala ti na predlogu, ali mi je cimanje da ga vadim iz kompa i sve...Da i ja sam na FON-u!

Amon_Ra je napisao(la):
lepo preko Partitiona formatirati hard[ Josh da mi neko kaze kako :D ]

Zezas il ozbiljno ne znas? Po mom bolje radi sa formatom iz dos-a.

Ma zezao sam se kolega :D , morao sam preko Partitionove dve diskete, jer pod NTFS-om ne vidi C i ne mogu da formatiram, ali ovako ga je Partition odradio za par sekundi!

Vrh Dno