Šta je novo?

EPUB format knjige

Andrija 2

Cenjen
Učlanjen(a)
17.03.2014
Poena
151
Koju aplikaciju da koristim za knjige u EPUB formatu , koristim Calibre i sumatra PDF , ali me interesuje ima li koji bolji program za dektop racunare windows 7 operativni sistem , ne mogu ni da konvertujem u PDF u calibre , ispadne ruzno - nesredjeno sa velikim fontom i puno strana , hvala unapred .

epub je zipovani html + jos nesto. pdf je prepakovani postscript. nema mnogo veze jedno sa drugim.

ako se pdf sastoji od skenova, prvi sledeci korak je ocr recimo abbyy fine readerom, pa eksport u html, pa u epub.

ako je pdf tekstualni, verovatno je najbolje da se proba eksport u word format pa tek onda u html, pa u epub.

Ja bi najradije sve u pdf , Adobe acrobat je najbolji na mom desktop racunaru u windows 7 , samo kada konvertujem ne ispadne dobro , mada ako ima neki dobar program koji prikazuje ostale formate kao Adobe acrobat uzeo bi ga , calibre i sumatra PDF nemaju neke dobe opcije i prikaz

vecina knjiga u epub,azw,mobi formatu je nastala iz pdf formata.
tako da , uz malo truda, verovatno ces pronaci i pdf izdanje.
ocr/docx --- pdf ---- epub,mobi,azw

Ja uglavnom nalazim knjige na Scribdu , a4sharerd i ako tamo nesto nije dostupno odem na torrent ne znam gde jos mogu naci knjige u pdf formatu

Probaj Adobe Digital Editions za citanje epub knjiga.

Probao sam ranije slican je kao sumatra PDf , u redu ako nema nista drugo hvala jos jednom svima koji su postovali i pokusali da mi pomognu

Konvertovanje knjiga (pdf sa skenovima) u epub nije tako jednostavno.
Treba i znanja i vremena (pročitati komplet svaku obradjenu knjigu da bi se uklonile sve greške do kojih mora da dodje jer automatika nije svemoguća).
Ako te to zanima da naučiš poslaću ti linkove ka zajednici koja se bavi time.

Ako te zanima isključivo čitanje epuba na windows 7 probaj Icecream Ebook Reader.
Za windows 8.1 postoji još nekoliko aplikacija.

Ali je najbolje da nabaviš tablet i Moon reader pro aplikaciju.
Tek tu ćeš imati komfor i sva moguća podešavanja.

Ne mogu da prebacujem sve iz PDf u epub , velika mi je biblioteka , uglavnom su knjige u PDf formatu ,
Icecream Ebook reader nije los probao sam ga ,
tablet ne bih uzimao mali je , meni je monitor 32 inca ja volim veliki ekran ,
kada izadje novi windows mozda bude bolja aplikacija za epub format za sada ne bih prelazio na windows 8.1

ipad nije los u situaciji kad pdf ne moze da se zameni epub/mobi formatom.

cak i kad se radi o dzaba epub knjigama sa gutenberga i slicnih sajtova, jednostavnije je prebaciti epub na dropbox, pa skinuti i citati u marvinu na ipadu, nego konvertovati i preko usb kabla prebacivati u kindle.

imam knjigu za skolu u pdf formatu, nije skenirano vec prava knjiga u pdf. hteo bih da je citam na kindle 8. problem je sto je los format, slova su mala za kindle. a tekst koji je highlited se ni ne prikazuje. u koji format da konvertujem i kako? pokusao sam mnogo nacina i programa/servisa. obicno ne prikazuje dobro grafike i ilustracije. uspem dobro da konvertujem u docx, ali kindle ne moze to da cita, iako tvrde da moze

Ja za konverziju iz PDF u EPUB koristim program Epubator, za Android. Nekih 70-80 % knjiga sasvim korektno odradi konverziju.I brzo. Na windows tabletu (win10) koristim cool reader a na Android telefonu Moon reader, placenu verziju.

Probaj Calibre za PC.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

najcesce sam pokusavao sa kalibre. kindle nece da cita epub? a kazu da hoce. zasto? kopirao sam fajl u documents na kindle. zar to nije dovoljno? skoro sam kupio kindle i ne znam

Ja sam prebacivao sa calibreom za kindle pre 2-3 godine i radilo je.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Probaj da napravis azw format. Meni sve knjige "rade" u ovom formatu.

Ja sve to prebacujem u pdf format za mene najbolji format.

Nazad
Vrh Dno