Šta je novo?

Epson Stylus Photo P50 + CISS

IkaDaka

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2008
Poena
320
Pozdrav, u mogucnosti sam da nabavim ovaj stampac, nov, sa CISS, po nekoj primamljivoj ceni pa me interesuju Vasa iskustva, ukoliko ga neko ima. Pre svega me zanima da li ima nekih problema sa njim, ili mogu da ga pustim da stampa npr. 30 stranica i da odem a da budem siguran da ce odstampati, kakav je za fotografije, kako se pokazao za odrzavanje i koje boje kasnije koristiti za dopunu a mogu kod nas da se nabave. Znam da koristi 6 kanistera za boje i koliko je to prednost ili mana. Posto sam cuo hvalospeve od coveka koji ga nudi da cujem i prava iskustva od Vas. Unapred hvala!

Ja imam P50 sa CISS-om i radi dobro. Nisam probao da ga ostavim da odstampa 30 stranica. Stampa na obicnom papiru i nije neki kvalitet ali na foto papiru fotografije stampa fenomenalno, naravno i u zavisnosti od kvaliteta foto papira.
Koristi dye mastila i cena im je od 10-20 eura za 600 ml. zavisno od proizvodjaca i kvaliteta mastila.

Koja je to primamljivga cena , stampac kosta oko 8500 i cis 45 eura + boje . sve zajedno 12-13 hiljada (bez boje) . Boje ? zavisi sta hoces imas temu refil injekt stampaca pa malo prostidiraj . Inace ja sutra dobijam OCP boje za njega punim ga i peglanje . Vec posedujem i Canon Pixmu IP 4700 isto sa CISSom . Inace po komentarima odlican stampac i nema razloga da ne odstampa 30 listova . Mislim da je prvenstveno namenjen za stampu fotografija ima 4 osnovne boje i dve foto . Ako i stampas neke tekstove u punom koloru bolje je po meni raditi na nekom 110 gr papiru (malo je deblji od ovog obicnog . Za boje se opredeli za jednog proizvopdjaca i nemoj posle mesati u CISS-u . Moja preporuka OCP jesu skuplje ali uvek postoji ono ali i zbog cega je skuplje . Pozdrav !

Poslednja izmena:
Cena po kojoj dobijam stampac, ciss i boje je 14000. Kad sam napisao da li moze da odstampa 30 strana mislio sam da ne zaglavljuje papir i slicni problemi, kao i da prva i poslednja budu istog kvaliteta. Za papir kao sto kazes treba koristiti onaj vece gramaze, ima tema o tome na forumu koju sam pratio. Danas sam video kod drugara neke fotografije i tekstove odstampane na ovom stampacu i mogu reci da izgledaju dobro i zadovoljavaju moje potrebe tako da cu ga kupiti. Jedino sto me jos zanima to je gde nabaviti boje?

Poslednja izmena:
@deks007
Hvala za link. Inace danas sam dobio istu preporuku kao od tebe od coveka koji se bavi fotografijom i profesionalno ( na poslu ) i amaterski, tako da je i to reseno.

Koji sam baksuz da nepoverujes ?CISS nisam otvarao od dana kada sam ga kupio (ono ovlas pogledao ) , juce 08. 05 brat iz BG doneo OCP boje , uspem zutu i onda posto sam imao neprijatno iskustvo sa CISS-om za Canona (jednostavno bila mikro pukotina na mestu ulaska creva u kanister sto sam ustanovio sa covekom koji mi je doneo CISS ) zapusim kanistre i okrenem kad ono od crne boje crevo slobodnoi ? -odlomila se pipa na ulasku u kanister . Nemogu da verujem da sam ja to slomio dali je crevo bilo zamotano posto je to fakticki nemoguce ili vec sta nemam pojma . Uglavnom cekam ponedeljak da vidim dali ce mi ljudi gde sam uzeo CISS to priznati . Tako da nista od pustanja u pogon . Pozdrav !

Zatvorio si kanister i okrenuo si naopako da proveris da li curi i onda primetio? Pa, ako su korektni trebalo bi da zamene, valjda ima garancija za CISS ili nema? Jedino ako se ne vade na fizicko ostecenje. Bas si maler i sa prvim CISS i sa ovim sada.
Meni stize stampac u ponedeljak pa cemo da vidimo. Nego imam neki foto papir koji je los ali za probu ce posluziti. Javicu utiske sredinom nedelje kad ga budem instalirao i nabavio neki kvalitetniji papir. Nadam se da ces resiti problem sa CISS-om. Pozdrav!

Ljudi iz firme gde sm uzeo CISS zamenuli mi pipu , dosao kuci napunio sve kanistre kad zuti ketridz negde flisuje ? Da popi ........is , nije se videlo odmah prvi dan jer ja sam napunio pola kanistra zute i kada sam video defekt sa pipom stavio u kesu i ketridz bio iznad kanistra pa nije ni moglo da se sliva u njega ( kolko je dozvolio vakum dok ga nisam zapusio ). Sada mi je kasno rade do 16 h sutra opet pa cu videti sta ce biti . Ala me oce . Pozdrav !

Poslednja izmena:
Oce i mene, ne samo tebe. Danas stigao stampac, stigao i CISS ... ali prazan!! Morace i cena zbog toga da ide dole. Mozda je i bolje tako.
Sad sam trazio po netu da vidim sta i kako koristi ovaj stampac od boja i kaze se da koristi tehnologiju MicroPiezo™/ Claria Photographik Ink™, 6 (Dye-based Black and C/CL/Y/M/ML inks) i naravno odlucio sam se za OCP boje posto ih svi preporucuju. Znam da su papreno skupe ali nadam se da ce se isplatiti.

Bolje jer sad sipas boje kjoje hoces ali evo posle razumevanja ljudi iz firme u Novom Sadu a nalaze se na Rumenackom put zamenjen zuti ketridz i infuzija krenula . Hvala im za razumevanje i poslovnost . Pozdrav!

Jos uvek ima normalnih firmi koje imaju razumevanja, hvala Bogu.
Nego ja sam dobio CISS i moram da kazem da je uputstvo za instalaciju koje dolazi sa njim napisano totalno smuseno i da ga je pisao neko ko prvi put vidi CISS bolje bi ga napisao, zato za sve one koji se odluce da kupe ovaj stampac sa CISS-om evo link na kome je sve lepo objasnjeno :
http://www.youtube.com/watch?v=l0WKxEE2oCE
Narucio i boje samo ne pitaj koliko kostaju...

Bice, znaci, zezanja oko ovih silikonskih creva i ipak mogu da se taru o stampac i pocepaju ako se ne nameste kako treba. Pre nego sto montiram trazicu jos po netu iskustva korisnika pa da vidimo da li je bolje ispod ili iznad one precke u sredini stampaca. Verovatno to zavisi i od onih drzaca za creva koje dolaze uz CISS jer koliko sam shvatio ima ih razlicitih u zavisnosti gde se nabavlja CISS.
Hvala za link.

Ako stavljas ispod (kazu da je bolje) nemoj jako zategnuti creva neka imaju materijala da prosto kao malo padaju da kada glava krene nalevo neostanu gore i zaglave se izmedu ketridza i plastike . Ovako cim glava krene ona padaju i nema problema . Pozdrav !

Kapiram sta hoces da kazes. Svojom tezinom treba da vuku na dole iza kertridza i samim tim ne mogu da zaglave izmedju. Nego cekam boju pa pustam u pogon.

A jel ima neki stampac da je ostavljeno mesto da moze normalno da se zatvori posle ugradnje ovog ciss sistema?! Gledao sam neke slike posle ugradnje na mp630 (kakav ja imam) i stampac radi sa polu dignutim poklopcem :( Ja bih radije izbusio plastiku negde sa strane ako je moguce nego tako vizualno skrnavio! I koliko otprilike izadje taj ciss sa bojama..meni 5 kertridza novih za canon izadje 5500din otprilike a potrosi se za smesno vreme kad radim fakture i ostalo (ne daj boze jos i neku sliku da odstampam)!

P50 se lepo zatvori jer je sirok poklopac i levi kraj gde je taj kontakt lepo legne a pod desni kraj podmetnes nesto za debljinu creva da ih ne pritiska . Pozdrav !

Nazad
Vrh Dno