Šta je novo?

Epson r200 paper jam - problem

pecinko

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2008
Poena
301
Pozdrav
U pitanju je epson stylus photo r200 ink jet stampac.Do pre deset dana stampao je normalno, glava nije zapusena, ciss prepoznaje bez greske. Onda mi je poceo javljati gresku PAPER JAM kada stampam u normalnom i foto modu (u draft modu je radio). Kada ga iskljucim i ponovo ukljucim javi mi GENERAL ERROR (lampice od masila i papira trepcu, a lampica power je iskljucena). Kada ga iskljucim iz struje i iskljucim usb kabal neko vreme i upalim ga onda ne javlja general error ali opet stampa samo u draft modu , u ostalim modovima nece. Kada ga ponovo ugasim i upalim ista prica. Resetovao sam waste ink counter ali nije ni to. Papir nigde nije zaglavljen. Testiranje dizni i ciscenje glave radi.
U cemu bi mogao biti problem i mozete li mi preporuciti neki servis gde da ga odnesem, ne kupuje mi se novi zato sto za ovaj imam ciss i gomilu mastila.
Stampac je star 1.5 godina.
Hvala

iako radi ciss zar ne treba da ga s vremena na vreme resetujes uz pomoc onog programcica uf ime mu zaboravih. To je program koji zamrzava postojece stanje punjivosti i resetuje nivoe na nekim modelima.

Mislim da ne treba posto CISS ima samoresetujuce chipove

@pecinko

Mislim da grešiš. Samoresetujući čipovi se samo zovu tako. Ali generalno treba izvesti neku operaciju da bi se isti resetovali. Kod mene na HP K550 se resetuju tako što se podigne poklopac štampača dok je isti uključen. I samo je jedan čip inteligentan ostali su dummy. Ili ti samo čipo za crnu boju mora da stoji na mestu za crni kertridž a ostali čipovi kako hoćeš tj. svi su isti.

Poslednja izmena:
Probao sam i sa njegovim originalnim ketridzima i sve se isto desava, tako da verujem da nije do CISS-a

Sa ortiginalnim novim otpakovanim ili si vratio stare. Prica sa novim je u tome shto ne mogu da se resetuju.

Vrh Dno