Šta je novo?

Epson L800

Printer021

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2013
Poruke
1
Poena
151
Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim stampacem?? Kako sam citao na internetu , govori se da je dobar.

Meni treba znaci neki stampac koji minimalno trosi a daje dobar kvalitet slike , treba mi pre svega za izradu slika za svadbe...

Da li neko moze da mi preporuci neki solidan , isplativ a da nije skup stampac ? :)

Hvala unapred.
 
Za profesionalnu i poluprofesionalnu upotrebu, Epson Stylos P50 + CISS.
 
Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim stampacem?? Kako sam citao na internetu , govori se da je dobar.

Meni treba znaci neki stampac koji minimalno trosi a daje dobar kvalitet slike , treba mi pre svega za izradu slika za svadbe...

Da li neko moze da mi preporuci neki solidan , isplativ a da nije skup stampac ? :)

Hvala unapred.

Posle dužeg razmuišljanja, u martu ove godine, kupio sam (foto) štampač Epson L800. Napominjem da imam iskustva s nekoliko štampača (Canon MP-640 s CISS-om, Canon MP-150, Epson SX400 sa samoresetujućim kertridžima). Štampam pored dokumenata i dosta fotografija. Na skupo plaćenom Canon MP-640 s CISS-om je vrlo brzo otišla glava za štampanje a nije potrošio ni jedan CISS (da li zbog lošeg mastila ili CISS-a) mada je korektno štampao dok glava nije otkazala. Canon mp-150 mi još radi korektno i kod njega dopunjujem njegove originalne kertridže stim da pazim da se ne isprazne do kraja. Sa Epsonom SX sa samoresetujućim kertridđima nisam zadovoljan jer mi prikaže da su kertridđi prazni i ako nisu potrošeni do pola, a onda kad ih dopunim i resetujem on puni glave, troši mastilo i uništava papir itd..Sa Epsonom L800 sam veoma zadovoljan. On ima fabrički ugrađen CISS koji je veoma kvalitetan, a i mastila su mu kvalitetna i vodootporna (proverio sam). Štampao sam dosta fotografija na 130 gramskom fotopapiru MEDIARANGE (koji je veoma jeftin) i nisam primetio razlike u odnosu na originalni Epsonov fotopapir, ali to već nema veze sa štampačem. Ne mogu reći konaćno o potrošnji ali po mojoj proceni verujem da su navodi proizvođača dosta realni, a to znači da je štampa jeftina tako da mi ne pada na pamet da koristim mastila drugih proizvođača osim njegovih. Podsećam da ovaj štampač nema skener (ja koristi Canon MP-640 kome je otkazala glava kao skener). Ovaj štampač je namenjen za visoko kvalitetno štampanje fotografija, a ako to nije neophodno, preporućio bi Epson L200 koji radi s 4 boje ima skener i jeftiniji je. Za sada sve pohvale i preporuke za Epson L800.
 
Da dopunim moj odgovor od juće. Zaboravio sam da spomenem da imam i štampač HP Photosmart C 5280 (mislim da je takva oznaka). On je u funkciji ali je težak za refilovanje, a nisam zadovoljan s kvalitetom štampe. Od svih štampača jedino se koristi Canon MP-150 (ustvari njega je kupio i koristi moj sin). Za njega pohvala, kertridže treba puniti pre nego što se potpuno isprazne, ne prikazuje nivo mastila ali štampa. Canon MP-640 s CISS-om je lepo radio, sam se resetuje i štampa bez prekida dok ne isprazni CISS, međutim, kratko je radio (dok nije ispraznio CISS). Epson, izgledami radi tako što broji odštampane karaktere pa prekine štampanje, a kertridži nisu potrošeni ni do pola...vidi moju temu "Epson PX 730WD +CISS. Moje "lutanje" dok nisam kupio Epson L800 je koštalo oko 55 hiljada. Premnogo! Moja preporuka, za jeftinije štampanje, je kupovina štampača Epson L200 (L210)-4boje+skener ili L800-6boja za fotokvalitet ali bez skenera. Prvi je oko 22, a drugi oko 28 hiljada dinara. Na oko su skupi ali imaju fabrički ugrađen CISS sa po 70 ml boje (kod nas ne možete kupiti kvalitetan CISS) pa kad se sve sagleda ispada da i nisu tako skupi. Na internetu se navodi podatak da su troškovi kolor štampe formata 10x15 cm ispod 5 din i verujem da su ti podaci tačni. Želim da iskoristite moje iskustvo i da ne prođete tako skupo kao ja
 
Prvi je oko 22, a drugi oko 28 hiljada dinara

hmm, za nekoliko meseci cena l800 otisla sa 28k na 36iljada, inflacija je cudo.

oprostite sto dizem temu, razmisljam I ja o l800 ( da je 28k kupio bi ga odma ) pa me interesuje da li ima jos nekih utisaka o radu doticnog stampaca.
naime I ja sam se ispekao I pukao dzabe za neispravan kineski ciss koji sam pazario od smileink-a koji su me posle ladno iskulirali a racun mi naravno nisu poslali preko post expresa ( pretrazi forum za detalje ) I farbe u vrednosti od vise hiljada dinara + stampac HP, pa sam nekako postao alergican na kupovinu pljuckavaca.
zeleo bih da stampam izmedju ostalog I fotke - nista profesionalno pa mi mozda ovi epsoni sa fabrickim ciss-om deluju primamljivo.

za svaku preporuku ili utisak bih bio zahvalan, jos kada bi se tu naslo I bezicno povezivanje bilo bi ekstra.
 
Mene isto zanima ovaj stampac. Gledao sam danas prezentaciju u t.c. usce i mogu da kazem da sam zadovoljan. Prvenstveno stampac moze da se nadje za 35.000. Mene zanima da li moze lako da se nabave boje za ovaj stampac i koliko je dobra podrska same firme. Imam dosta loseg iskustva sa epsonom. Imam jedan laser stampac koji je placen 2000e kod nas je kupljen i mogu da kazem da nigne nisam nasao boje za taj stampac a sto je najgore epson nikada nije objavio drajvere za win 64 i tako stoji i hvata prasinu. Nasao sam neke firme koje mogu da napune to ali preskupo, a za drajvere moram da molim win da ga sam nekako aktivira i to je sve. Imam jedan hp c930 star skoro 15 god i mogu da kazem da stampac i dan danas radi lepo, boje mogu da pazarim gde god pozelim, a drajveri funkcionisu i na win 8.1 jednostavno win ih sam instalira. Posto radim kao graficki dizajner i fotograf rado bi uzeo neki dobar hteo sam espon A3+ ali skoro da retko gde ga ima a i tamo gde ga ima cene su bolesne. Canon koji sam pogledao kod nas se ne prodaje, na zapadu ga ima ali opet canon podrska je i tamo losa tako da najvise me to plasi.
 
A ja u ovom trenutku L800 i R2000 za koje sam bio zainteresovan pre mesece dana ne mogu da pronadjem ni na jednom sajtu nasih vecih prodavnica.
Nadam se da ce doci zamenski modeli po pribliznim cenama kao sto su ova dva bila.
P.S-Ko je Epson distributor za SRB i gde im je sajt?
 
mene za r2000 ili r3000 plasi samo podrska. Koliko ce biti sigurno da cu naci boje za te stampce i da li ce sam epson da ih u buducnosti podrzava. Imao sam jako lose iskustvo sa njima. L800 mozes naci skoro u svakoj radnji kostaju oko 34000 din.
 
L800 CIS se vratio u ponudu pod imenom L800 ITS kod nasih vodecih prodavaca po ceni od ~37k dinara, ako znas gde moze da se nabavi R2000 ili jos bolje R3000, molim te da mi posaljes link od prodavnice u privatnoj poruci, posto nisam siguran koliko se to kosi sa pravilima foruma oko reklamiranja ako bi link ostavio u temi.

Zahvalan unapred.

EDIT: Nasao sam odgovor na moje pitanje, ima tema na Bench-u.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?262619-Epson-zastupnik-za-srbiju
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno