Šta je novo?

epox8rda3+ + sata raid = ocaj

raxx

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2003
Poena
620
LM, pre par nedelja zamenio sam svoj maxtor 120/7k2/2mb za 2x maxtor 120/7k2/8mb SATA(uz doplatu naravno), i sve to lepo povezao na silicon image raid u striped. ;) .Naravno instalirao windozu i tu nastaju problemi :wall: .RAID u najmanju ruku ocajno radi,rezultati u sintetickim testovima su vise-manje OK (vidi sliku),ali realan rad je tuga.Transfer je u proseku 1500-3000 kb,mereno u total comanderu.Skidao sam najnovije drajvere i tada je jos gore, u principu najbolje radi sa drajverima koje sam dobio uz plocu.Imali neko ideju sta je u pitanju ili da ja :smash: ovaj raid pa koristim kao dva nezavisna diska.

Prilozi

• my raid.jpg
    my raid.jpg
    184 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Random access time ti je ocajan! meni je na 2x80 maxtor oko 13ms, ali nakon instaliranja Intel Aplication Accelerator drivera, inace je sa windows generickim 14.5

sumnjam da diskovi prave problem, pogledaj ima li nekoh setovanja u biosu raida...

za koji dan bi trebao intezivno da se zabavljam sa raznim SATA diskovima (pa i RAID-u) na dotičnoj ploči, te ću videti kako se to sve ponaša pa ću evetualno preneti utiske.

raxx je napisao(la):
LM, pre par nedelja zamenio sam svoj maxtor 120/7k2/2mb za 2x maxtor 120/7k2/8mb SATA(uz doplatu naravno), i sve to lepo povezao na silicon image raid u striped. ;) .Naravno instalirao windozu i tu nastaju problemi :wall: .RAID u najmanju ruku ocajno radi,rezultati u sintetickim testovima su vise-manje OK (vidi sliku),ali realan rad je tuga.Transfer je u proseku 1500-3000 kb,mereno u total comanderu.Skidao sam najnovije drajvere i tada je jos gore, u principu najbolje radi sa drajverima koje sam dobio uz plocu.Imali neko ideju sta je u pitanju ili da ja :smash: ovaj raid pa koristim kao dva nezavisna diska.

Ko sto rece covek SeekTime ti je tuga (na NF7-S sa istim kontrolerom mi je 12-14ms). I transfer ti je mnogo neravnomeran. Average ti je manje vise OK.

Taj SImage je malo nezgodan po pitanju BIOS-a. Probaj da pre svega promenis Silicon BIOS nekim drugim. Drajveri manje uticu nego BIOS.

Uflesuj neki drugi BIOS i stavi najsvezije drajvere. I za plocu i za SATA.
BIOS, prvo probaj sa poslednjom verzijom, ako nista ne pobojlsa, pogledaj na http://forums.amdmb.com/ tudja iskustva.

Miroslav je napisao(la):
Random access time ti je ocajan! meni je na 2x80 maxtor oko 13ms, ali nakon instaliranja Intel Aplication Accelerator drivera, inace je sa windows generickim 14.5

sumnjam da diskovi prave problem, pogledaj ima li nekoh setovanja u biosu raida...

Random Access Time mu je upravo oko 20, ukoliko mu je aktivan acoustic managment (tihi diskovi u seek rezimu)...oko 12-14 je ukoliko je acoustic managment ugasen (takodje, primjetno je da je kod nekih Maxtora non acoustic bucniji, kod nekih tisi, tako da ponekad moze doci do zabune)...

Nazad
Vrh Dno