Šta je novo?

Epox ploce

Hate

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Zanima me koja je od ovih EPOX Socket A NForce2 ploca najbolja : 8RDA3I; 8RDA3IPRO; 8RDA3+; 8RDA3+ PRO; 8RDA+ PRO. Koja je najbolja za overclock i koje su uopste razlike izmedju ova 5 modela? Hvala unapred ;)

8RDA3I rev. 3.3 sam imao ja. To je ako se ne varam i najslabija od navedenih. Nema SATA, samo dvije naponske zavojnice, iako nisam imao probleme sa votažama (ploča je overvoltala malo ako je vjerovati senzorima, Chieftec 420W), nije se baš slagala sa Kingmax SR modulima (samo po SPD-u je bilo stabilno). Nije baš za OC, svaki put kad bih je stavio preko 200Mhz FSB-a sam primjetio probleme sa zvukom (SB Lve!) u obliku povremenog štekanja. Starije revizije (2.x) su bile bolje ... tako kažu ;)

Poslednja izmena:
Hate je napisao(la):
Zanima me koja je od ovih EPOX Socket A NForce2 ploca najbolja : 8RDA3I; 8RDA3IPRO; 8RDA3+; 8RDA3+ PRO; 8RDA+ PRO. Koja je najbolja za overclock i koje su uopste razlike izmedju ova 5 modela?

Na prvo mesto bih stavio 8RDA3+, Pro verziju nisam probao, mada ne vidim kako bi mogla biti losija...

Sto se tice OC-a, manje vise isto kod svih EPoX nF2 modela, razlika je u primercima...

A sto se tice razlike u samim plocama, samo je oprema u pitanju, tj. SATA kontroler, FireWire...

U svakom slucaju, ako planiras da kupis, neces pogresiti koju god da izaberes.

Imam 8rda3+ vec vise od godinu dana i radi ko sat.Maltretirao sam je maksimalno sa overklokom i sve je izdrzala.Dobro radi sa SATA diskovima ima FireWire,RAID itd.Da bi izvukao maksimum treba ti kvalitetna memorija.Moja preporuka svakako.

dok je napisao(la):
Imam 8rda3+ vec vise od godinu dana i radi ko sat.Maltretirao sam je maksimalno sa overklokom i sve je izdrzala.Dobro radi sa SATA diskovima ima FireWire,RAID itd.Da bi izvukao maksimum treba ti kvalitetna memorija.Moja preporuka svakako.
Samo 'oće da rikne od preteranog OC (ja je lično ubio :D ) Šalu na stranu, solidna NF2 ploča, radila je kao švajcarac, nemoj samo da dižeš FSB sa 100 na 240 MHz odjednom, da na bi prošao kao ja. Ima nekih glupih tripova da se ponekad ne inicijalizuje HDD na Sil 31.12, ali nikada u toku rada, već samo pri startu (probao sam nekoliko biosa, isti k...c). Ova dva HDD iz signature-a su radila bez ikakvih problema na RDA3+ u RAID 0 modu, pa sam ih posle preselio na sadašnju ploču na Sil 31.14 uz repair windows, i sve radi. Ako je nađeš za neku OK cenu od proverenog čoveka, znači da je ploča 100% ispravna i da ne *****ava - uzimlji.
Mogu da ti pošaljem na e-mail modovani bios od Merlina, možda ti imaš više sreće ;)

Poslednja izmena:
8rda3ipro sljaka ko sat zadnjih godinu dana(al su je malo srozali sa kvalitetom u odnosu na 8rd3+...definitivno legenda) ali imas juznjak koji ima sata raid kontroler iz nf3 cipseta koji sljaka kao lud..... a i naponska sekcija je uradjena sa mosfetima novije generacije(3phaze)... 8rd3i ima samo 2phaze napajanje imao i nju (oerklokovani barton na 2.4Ghz)radi ko sat i dan danas posle skoro dve godine.... jedina mana je sto kad se memorija optereti zavojnie pocnu da pevaju kao slavuji....(radio sam kao serviser i proslo mi je sigrno jedno 200 ovakvih kroz ruke) jedno cele 2 reklamacije na doticne....

otogrunt je napisao(la):
Muka mi je od epox ploča posle svega što sam pročitao po forumima i video kod nekih prijatelja i na svom radnom stolu. A tako su ih nekad hvalili...

A to je, sta?

Na osnovu konstatacije kontam da si barem 50-60 komada "proturio" kroz ruke i radni sto, pa kazi sta nije valjalo?

otogrunt je napisao(la):
Muka mi je od epox ploča posle svega što sam pročitao po forumima i video kod nekih prijatelja i na svom radnom stolu. A tako su ih nekad hvalili...
Da li je bar jedna ispustila dušu u tvom zagrljaju?? Meni je crko Epox 8RDA3+ pa sam opet uzeo KDA3+ i extra sam zadovoljan. Da kvalitet varira-to je tačno, ali pogledaj samo Asusa ili Abita :smoke: , mislim šta reći, sve je podložno riknjavanju!

EpoX radi sasvim konkretno ali bi ga ja ipak stavio ispod abit-a
sto se tice nF2 ploca.Abit NF7(-S) konkretno je ipak po meni
najbolja nF2 ploca koju sam ja licno probao.
EpoX 8RDA serija kada pocne da pravi probleme, onda moze
samo da boli glava.
U poredjenju sa 8RDA serije i NF7 serije slobodno mogu da kazem
da kada ubadas bilo koju DDR memoriju ona sigurno hoce lepo
da radi na Abit-ima dok na EpoX-ima postoji sansa da hoce i da zeza.
I jos jedno malo zapazanje
Do sada mi je doslo nekoliko EpoX-a 8RDA ploca kojima su poceli
da riknjavaju kondenzatori.To, ploci visoke klase kakva je bila kada
se pojavila ne bi smelo da se dogadja, barem ne jos vec mozda tek za
koju godinu kada AMD XP bude bio kao sto je sada npr. Celeron 433.
Pozdrav

Ma daj, to boli glava od Epoxa je budlashtina, crko je jednom choeku i o'ma losha plocha, uostalom to je jedina polcha na kojoj se od 3 modula pravi dual ch.

Zar ti zaista mislis da ja ne volim epox ploce zato sto je "peri crkla jedna ploca" ?
Rekao sam "EpoX kada radi, solidna je ploca ali kada pocne da pravi probleme onda boli glava"
U ostalom licno sam promenio nekoliko EpoX nF2 ploca i na kraju sve sam
prosledio dalje......meni licno se epox ne svidja.
Pozdrav

Meni lichno se svidja i mozda je to subjektivno, nego nijesam mislio uopshte da quote-ujem bilo kome, nego da dignem glas na larmu koja se digla na Epox uopshte, koji igrom sluchaja vrlo dobro pozanajem i koji iz mog iskustva gledano nikog nije razocharao.

Pozz

milan!

milanv je napisao(la):
Ma daj, to boli glava od Epoxa je budlashtina, crko je jednom choeku i o'ma losha plocha, uostalom to je jedina polcha na kojoj se od 3 modula pravi dual ch.

Radi to i na drugim plocama.

Posle MSI nf2 ploca ni pakao mi nece tesko pasti... da ne napominjem njihovu nekompatibilnost sa genius optickim misevima i odvratni core sell... bezi sto alje od toga... btw dok sam radio kao serviser proturio sam i 100tinjak asusa od kojih su se vratila jedno 6 komada...toliko otome...

Sve su krs

Imao sam ABIT NF7S i ugradio 10-ak komada prijateljima. Super stabilna - krs su im ventilatori na chipsetu. Nijedan nije izdrzao preko 6 meseci.
Kod ortaka sam ugradio 8RDA+ - otisli elektroliti (9 komada) posle 1,5 god. pa sam morao d se latim lemilice. Trenutno u masini 8RDA3+PRO vec jedno 7-8 meseci (nemam zelju da otvaram kuciste da ne bih ugledao nesto sto mi se ne svidja).

Generalno, rade ko sat 'ali ovakve gluposti me nerviraju do besvesti. I ABIT je imao jednu seriju ploca poznatu po krs elektrolitima, a da ne pricam o MSI.

Nazad
Vrh Dno