Šta je novo?

Epox koji?

Koju Epox-ovu plocu pa recimo KX-a :D:D:D, ali ako si bas zamrzeo Abit-a onda sta drugo nego Kt333 u Epox izvedbi.

Epox

Evo ukratko , imao sam i 8 KHA+ i trenutno radi 8K3A+ i imam samo reci hvale za Epox-a.Rade izuzetno stabilno (trenutno 10.5 x 170 zakljucan) i bas bi voleo kada bi neko istestirao ovu drugu jer ono sto citam po netu i sto sam video sam mislim da je Epox bolji od Abita u O/C.Jedina "mana" 8K3A+ je sto je malo osetljiva na mem. tj. ako hoces da teras u turbo modu ali opet meni winbond pc2700 je isao do 185 turbo sa otkljucanim proc.Najbolje ti je da sam vidis (probas negde) pa sam zakljuci.
Pozdrav

Ja bih ti preporucio 4vda+ :) ali kako si ti progledao samo na jedno oko i ostajes na AMD-u :p obavezno 8K3A+. Trebalo bi da ga ima u Necline-u, bar prema njihovom poslednjem cenovniku. Jedino sto kad mi posalju cenovnik imaju gadan obicaj da ture komponente kojih nema na lageru ctp; na koji sam se, medjutim, vec navikao hrkk

P.S. ploca je zbilja osetljiva na kvalitet memorije, nadam se da imas bilo koju iole solidniju memoriju. Pre neki dan smo sklapali konfiguraciju i nije htela da radi u kombinaciji 256MB samsung + 256 MB NCP, tj. proradila je, ali tek sa trecim modulom NCP-a. Sto je najgore ti isti moduli su meni na Asus P4S-u radili bez problema, doduse na sporim setovanjima. Deluje sasavo, ali tako je.

Ma progledao sam ja jos davno kad sam uzeo prvog Durona 600 :)
Sto se memeorije tice imam Mt-a, tako da tu nema problema. Samo mi se cini da cu ja ipak sacekati nForece2 u Epoxovoj izvedbi :)... mnogo mi se svidja ploca. A dotle cu valjda nabaviti novu memoriju.

Re: Epox

Milan je napisao(la):
Evo ukratko , imao sam i 8 KHA+ i trenutno radi 8K3A+ i imam samo reci hvale za Epox-a.Rade izuzetno stabilno (trenutno 10.5 x 170 zakljucan) i bas bi voleo kada bi neko istestirao ovu drugu jer ono sto citam po netu i sto sam video sam mislim da je Epox bolji od Abita u O/C.Jedina "mana" 8K3A+ je sto je malo osetljiva na mem. tj. ako hoces da teras u turbo modu ali opet meni winbond pc2700 je isao do 185 turbo sa otkljucanim proc.Najbolje ti je da sam vidis (probas negde) pa sam zakljuci.
Pozdrav
Epox ploce se mozda i bolje klokuju (sto je diskutabilno) od Abit-a, ali Abit zahvaljujuci ostrijim memorijskim setovanjima postize bolje rezultate na nizem kloku od Epox-a.

re:

Epox se SIGURNO bolje klokuje od Abita a i svaki sajt koji radi testove sa KT400 cipsetom poredi ih sa 8K3A+ jedino sto je kod nas malo skuplji tako da vise ljudi ide na Abita a i ne treba nista da se lemi na njemu da bi se pravile mod. pravo da kazem ne znam ni kakve ali vidim da to ljudi rade.Malo je nepovezan odgovor ali zurim type;

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ma progledao sam ja jos davno kad sam uzeo prvog Durona 600 :)
Sto se memeorije tice imam Mt-a, tako da tu nema problema. Samo mi se cini da cu ja ipak sacekati nForece2 u Epoxovoj izvedbi :)... mnogo mi se svidja ploca. A dotle cu valjda nabaviti novu memoriju.

To ce biti vrlo interesantno, ali bojim se i skupo resenje :(

Re: re:

Milan je napisao(la):
Epox se SIGURNO bolje klokuje od Abita a i svaki sajt koji radi testove sa KT400 cipsetom poredi ih sa 8K3A+ jedino sto je kod nas malo skuplji tako da vise ljudi ide na Abita a i ne treba nista da se lemi na njemu da bi se pravile mod. pravo da kazem ne znam ni kakve ali vidim da to ljudi rade.Malo je nepovezan odgovor ali zurim type;

Epox nije bolji od Abit-a, to je dokazao Aca kod nas i Mr Icee napolju, koji epox moze da dogura i 230 a kamoli ~250 Mhz-a bus-a.

Re: Re: re:

Misko je napisao(la):
Epox nije bolji od Abit-a, to je dokazao Aca kod nas i Mr Icee napolju, koji epox moze da dogura i 230 a kamoli ~250 Mhz-a bus-a.

Naravno da nije bolji, svi vrhunski overklokeri to znaju. Kupuju ga najvise zbog toga sto fabricki ima vece voltaze iz biosa za procesor i memoriju, a paceri preko to ne znaju da modifikuju, lakse im da kupe gotovo. :D :p Mene najvise zeza onaj odnos 2 za AGP iz biosa, tako da ne mogu da predjem 226Mhz-a jer puca video kartica, nemoze da izdrzi magistralu 113+ Mghz-a. ctp;

Re:

PRVO nije OK da kazes za nekog pacer jer mnogo ljudi ukljucujuci i mene niti zna niti (pre je ovo) me zanima da cackam novu stvar koja nije jeftina lemilicom kad za iste ili manje pare dobijam gotovo.Drugo ko je ovde probao da tera Epox-a na toliko jer evo ja cu doneti plocu kod koga hocete pa da probamo sa vasim "biranim" komponentama pa da onda pricamo.Ja garantujem da sa Acinom mem. proc. i ostalim stvarima moze barem ko Abit da radi tj. samo moze vise pa ako nekog zanima daj da probamo da se vise ne nagadja.Ja nisam ovde na forumu procitao 10-ak puta nesto za Epoxa jer jednostavno nije toliko zastupljen jer je skuplji(sto napolju nije) dok preko od modela 8KHA+ do 8K3A+ i sada novijih vaze za najbolj O/C ploce uostalom sve mozete da najdete i sami.Da ne duljim poziv ostaje pa koga zanima da se ne bi vise dokucavali.
Poz.

Ja sam zavoleo epox-a odavno i kada budem kupovao racunar posto sam moj prodao *skucao sam auto* bice to epox KT400. Kada budem skupio pare pojeftinice :) A da li je bolji od Abit-a ja mislim da jeste iz prostog razloga shto od svih servisiranih mashina koje sam odradio 40% zauzimaju abit-ploce (70% sluchajeva ploca je bila u pitanju) a ostalo su integrated shit-ovi, spacewalker (Shuttle ploche) i KELERABE. Long live EPOX! Od 5 ABIT BX133 RAID ploca 4 su bile izuzetno ******e a jedna je radila ko traktor. Naravno tu su i povracaji masina sa abit-ovim plocama kao shto su KR7A i imao sam gadnih bug-ova sa jednom KX7 plocom.

Combuster je napisao(la):
Ja sam zavoleo epox-a odavno i kada budem kupovao racunar posto sam moj prodao *skucao sam auto* bice to epox KT400. Kada budem skupio pare pojeftinice :) A da li je bolji od Abit-a ja mislim da jeste iz prostog razloga shto od svih servisiranih mashina koje sam odradio 40% zauzimaju abit-ploce (70% sluchajeva ploca je bila u pitanju) a ostalo su integrated shit-ovi, spacewalker (Shuttle ploche) i KELERABE. Long live EPOX! Od 5 ABIT BX133 RAID ploca 4 su bile izuzetno ******e a jedna je radila ko traktor. Naravno tu su i povracaji masina sa abit-ovim plocama kao shto su KR7A i imao sam gadnih bug-ova sa jednom KX7 plocom.

Pa naravno da su to vracali Abit-a kada su ga najvise i prodavali :) A sto se tice bx133 to je nazalost jedna od najlosijih ploca od Abit-a ikada napravljena, jer je 70% bilo skarta.

Re: Re: Re: re:

Aca je napisao(la):
Naravno da nije bolji, svi vrhunski overklokeri to znaju. Kupuju ga najvise zbog toga sto fabricki ima vece voltaze iz biosa za procesor i memoriju, a paceri preko to ne znaju da modifikuju, lakse im da kupe gotovo. :D :p Mene najvise zeza onaj odnos 2 za AGP iz biosa, tako da ne mogu da predjem 226Mhz-a jer puca video kartica, nemoze da izdrzi magistralu 113+ Mghz-a. ctp;

Tacnije ne znaju da modifikuju jedno 15-16 puta :p

Epox je najbolja stvar za AMD-a, pogotovo odskace pouzdanoscu posle odredjenog vremena u smislu da nema bojazni oko riknjavanj kulera, nema problema sa paljenjem, nema cudnih beepova i sl.

Ja lepo napisah vest o najbrzim XP-ovima danasnjice...i sta mislite na cemu radi najbrzi?.....pa na Epoxu naravno :D.

Re: Re:

Milan je napisao(la):
Ja garantujem da sa Acinom mem. proc. i ostalim stvarima moze barem ko Abit da radi tj. samo moze vise pa ako nekog zanima daj da probamo da se vise ne nagadja.

Ajde oces da se kladimo po 50 marki da ne moze na 210, a o 225 moze samo da se masta sa Epoxom (sa ovim koji se kod nas prodaje)

nesharm je napisao(la):
Ja lepo napisah vest o najbrzim XP-ovima danasnjice...i sta mislite na cemu radi najbrzi?.....pa na Epoxu naravno :D.

Jeste ali na kojoj ploci ide fsb na mahimum, a on je daleko vazniji za perfomanse, pogotovo kad je 250 ;)

Samo Epox

3 godine, sa raznim verzijama procesora, sto klokovani sto ne, cak i ovog trenutka , samo Epox.
1. Epox 8kta3+ Duron 700/1168mhz otkljucan kako treba
2. Epox 8kha Athlon 1333/1540 10x154 SDRAM
3. Epox 8k3a+ XP1600+/1750mhz neotkljucan, i
poslastica, NCP 2100 na 166,7mhz
A ima nezgodan Bios .....
ps Zaboravio sam nikad masine nisu stale, nikad nista nije lemljeno,nikad nije pukao bios, nikad nista nije ni pomislilo da crkne, a
kamoli da se pregrejalo, a ova zadnja je radila 48h neprekidno...

Da rezimiramo, Muzzy kupi Epox 8K9A2, to je prava ploca za tebe. :cool:

I ja da se ogradim, napolju ima mnooooogo dobrih Epox-a ali se to ovde ne prodaje.

Re:

Ne ovde stizu posebno pravljene lose ploce bas za nase trziste ;)
Ja sam lepo napisao ploca je tu pa koga zanima sa reci na dela.
Pozdrav

P.S.
Milose casom donesem plocu do tebe pa se uveri sam

Re: Re:

Milan je napisao(la):
Ne ovde stizu posebno pravljene lose ploce bas za nase trziste ;)

Ma jok nego nema najjacih modela kod nas, ili bar ja nez znam da ih ima.

064/202-7771 donesi a posle svi zajedno idemo kod Ace da se poigramo igre kako Abit izuva iz gilja Epoxa, ako mi puknemo vodimo te na veceru, a ako ti puknes ti nas vodis, mislim da Aca nece imati nista protiv, zvao bih te ja kod mene ali imam KR-a.

ha! poshto vidim da se spominjem EPOX moram i ja da se umesham. Kao prvo ploche su odlicnog kvaliteta. Izrada, shtampa, kondezatori bla,bla, bla. Estetichki :D:D:D su prijatnog izgleda, zelene boje (mozete reci da sam staromodan). Sa nekim modifikacijama koje sam uradio na njoj mogu procesor mogu da teram i na 2.1 V :D, sto nisam nikada radio (max 2.05 i prilicno se proc. grejao sa TT 7+). Maximalan FSB koji sam uspeo da drzim sa turbo setovanjima (1t, cas2, 4way) za memoriju je 200, jer na zalost oVaj BETA modifikovan BIOS je odlican, ali ima manu da ne moze preko 200 Mhz. Na tom FSB nikada mi nije puko vindouz :D, usled exxt. OC. Nazalost ovde kod nas se mogu naci samo u NEC *** gde sam je i uzeo i dobio reviziju koja podrzi 1/6 delilac i koje su jedno vreme bile bolje ploce za OC od Abita KR7.

Re: Re: Re:

Misko je napisao(la):
Ma jok nego nema najjacih modela kod nas, ili bar ja nez znam da ih ima.

064/202-7771 donesi a posle svi zajedno idemo kod Ace da se poigramo igre kako Abit izuva iz gilja Epoxa, ako mi puknemo vodimo te na veceru, a ako ti puknes ti nas vodis, mislim da Aca nece imati nista protiv, zvao bih te ja kod mene ali imam KR-a.
Neneee,prijatelju.Zasto bas kod Ace??Vodi ga na bilo koje drugo mesto da poredi sa KX-om.Navedi mi 5 vlasnika KX-a sa magistralom preko 200??? ;)

Bravo Simpsone

Upravo tako Bojane ali sve jedno pristajem da ih oprobamo pa makar i sa Acinim (frankenstajnom) jedino da nema neku foru da fiksira AGP , sve drugo dolazi u obzir i ako bude bolji samim tim i stabilniji na tim brzinama u nekim igrama ne zamo u Sandri pa reset pa u bios prelazim na Abita OK?
P.S.
Takodje i iste komponente da budu.
Poz.

ej milane, navrati do mene da vidis sto mi ge force radi na 260 core :D ali je i 65 temperatura :) dal' da teram vise pa uzmi mog da se krljas sa miskom? nesto mi je slab on sa svojom zverinom ;)

Re: Re: Re: Re:

simpson H je napisao(la):
Neneee,prijatelju.Zasto bas kod Ace??Vodi ga na bilo koje drugo mesto da poredi sa KX-om.Navedi mi 5 vlasnika KX-a sa magistralom preko 200??? ;)
Moze li jedan vlasnik KR-a koji je (bar privremeno) zastao na 208? :D

Raspisaste se vi, a ja uzeo GA :D
Ploca je bonbonica, nema sta nema... plus ima asinhroni delioc nanize kao piglu KR7a! Plus mi memorija radi mnogo vise nego na ABIT-u, a performanse iste. No, ovo je samo prelazno resenje dok nestigne MSI ili Epox nForce2. VIA-u, prakticno vise nikad necu staviti u komp.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Raspisaste se vi, a ja uzeo GA :D
Ploca je bonbonica, nema sta nema... plus ima asinhroni delioc nanize kao piglu KR7a! Plus mi memorija radi mnogo vise nego na ABIT-u, a performanse iste. No, ovo je samo prelazno resenje dok nestigne MSI ili Epox nForce2. VIA-u, prakticno vise nikad necu staviti u komp.
Vrlo interesantno.Skoro da sam siguran da je student postovao link ka uporednom testu KT400 ploca,koji je na volseban nacin nestao iz ove sobe.Na tom testu je GA bio odlican 5 od 10:D :D .Svaka cast,ja se ne bih usudio da sebi uzmem plocu koja je tako katastrofalno prosla na bilo kom testu ;)

Nazad
Vrh Dno