Šta je novo?

Epox ili Abit ili...

• Začetnik teme Začetnik teme Wheels
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Wheels

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
604
Primećujem da uglavnom (uvek!) kada god treba da se preporuči matična ploča, vi preporučujete ili Epox 8rda(3)+ ili Abit NF7-(S) v2.0 !

Zašto? Mislim šta fali Microstar-ovim pločama? Na primer MSI K7N2 Delta-ILSR 400MHz SATA RAID 1394 5.1 LAN ili neka slična od istog proizvođača...

Kapiram da je Asus nešto skuplji, a ne i toliko kvalitetniji, ali MSI... Da li je samo cena u pitanju ili...? U većini slučajeva je u pitanju overklokabilnost ploča i to mogu da razumem, ali ako neki prosečan korisnik hoće stabilnu ploču da li su opet gore pomenute Epox i Abit najbolje?!

Da me ne shvatite pogrešno, ja ne favorizujem ni jednu firmu, niti kažem da je jedna bolja od druge, jer se ni ne razumem mnogo u sve to...! Samo konstatujem! Moje skromno iskustvo jeste da su MSI ili Asus najkvalitetnije, a ovamo vidim da se uglavnom savetuje Epox ili Abit - zbunjen sam!

Treba da uzmem novi komp i pitanje ploče me najviše zbunjuje... Dakle šta je vaš savet za nekog prosečnog korisnika koga ne zanima overkloking?

Hvala!

Pozdrav

:wave;

ZA masinu koja radi "na defaultu" prakticno je sve jedno koju od tih navedenih ploca uzmes (ASSUS, MSI, ABit, EPoX) jer sve odlikuje vrhunski kvalitet izrade...

Wheels je napisao(la):
Primećujem da uglavnom (uvek!) kada god treba da se preporuči matična ploča, vi preporučujete ili Epox 8rda(3)+ ili Abit NF7-(S) v2.0 !

Zašto? Mislim šta fali Microstar-ovim pločama? Na primer MSI K7N2 Delta-ILSR 400MHz SATA RAID 1394 5.1 LAN ili neka slična od istog proizvođača...

Kapiram da je Asus nešto skuplji, a ne i toliko kvalitetniji, ali MSI... Da li je samo cena u pitanju ili...? U većini slučajeva je u pitanju overklokabilnost ploča i to mogu da razumem, ali ako neki prosečan korisnik hoće stabilnu ploču da li su opet gore pomenute Epox i Abit najbolje?!

Da me ne shvatite pogrešno, ja ne favorizujem ni jednu firmu, niti kažem da je jedna bolja od druge, jer se ni ne razumem mnogo u sve to...! Samo konstatujem! Moje skromno iskustvo jeste da su MSI ili Asus najkvalitetnije, a ovamo vidim da se uglavnom savetuje Epox ili Abit - zbunjen sam!

Treba da uzmem novi komp i pitanje ploče me najviše zbunjuje... Dakle šta je vaš savet za nekog prosečnog korisnika koga ne zanima overkloking?

Hvala!

Pozdrav

Pa, posto te ne zanima OC, i hoces da je kvalitetna ploca i stabilna, sto mora NF2??? Uzmi GA-7VAX sa KT400 chisetom. O🙂

Kažete da je svejedno koju od navedenih firmi uzmem a da je sve na defaultu!? OK.

Thanks!

Pozdrav

cheers

I još jedno pitanjce:

Epox 8rda(3)+, Abit NF7-(S) v2.0, MSI K7N2 Delta-ILSR 400MHz SATA RAID 1394 5.1 LAN

Da li navedene ploče pripadaju istoj klasi?!

:boom:

Wheels je napisao(la):
I još jedno pitanjce:

Epox 8rda(3)+, Abit NF7-(S) v2.0, MSI K7N2 Delta-ILSR 400MHz SATA RAID 1394 5.1 LAN

Da li navedene ploče pripadaju istoj klasi?!

Ja mislim da da. Sve su svakako NF2 Ultra, ali sto se tice dodatne opreme, samo "S" verzija Abita, i "3+" varijanta Epoxa (valjda) imaju SATA i Soundstorm. Naravno i taj navedeni MSI.
Primećujem da nisi uzeo u obzir Soltek, koji uopšte nije loš. Kao ni Chaintech Zenith...

Ja mislim da da. Sve su svakako NF2 Ultra, ali sto se tice dodatne opreme, samo "S" verzija Abita, i "3+" varijanta Epoxa (valjda) imaju SATA i Soundstorm. Naravno i taj navedeni MSI.
Primećujem da nisi uzeo u obzir Soltek, koji uopšte nije loš. Kao ni Chaintech Zenith...

Soundstorm?! 😳 Da li ga vredi imati, šta god da je...? 😕

Ma rekao sam da se ne razumem previše u matične ploče...samo sam nabrojao one firme za koje mislima da su najkvalitetnije, što naravno ne znači da ih nema više...

😱

Izvinite na još jednoj diskusiji o Epox-ovim pločama, ali stalo mi je da odaberem pravu ploču!

Čitajući vaša mišljenja o Epox 8rda(3)+ odlučih se za tu varijantu matične ploče. Koliko sam shvatio, ona trojka u nazivu znači da ima SATA i neke mrežne konektore (obe stvari mi ne trebaju). Dakle, pretpostavljam da je bolje uzeti varijantu bez trojke u nazivu (jeftinija je)?
Obe su nForce 2?
Treba mi da radi na 400fsb-a! Koja od dve varijante radi na 400fsb i kako da je razlikujem od one koja ne radi? Negde sam pročitao da treba da piše FSB400 Ultra Edition - da li treba i treba li još nešto da piše?

Ako imate još neko specifično obeležje koje bi trebalo da ima najbolja verzija Epox 8rda(3)+ ploče, molim vas da mi je napišete!

Izvinite još jednom na smaranju i pitanjima, ali bi mi jako značilo da mi precizno odgovorite na sva pitanja.

Hvala!

Pozdrav

kupi 8rda ili 8rda+(ova ima 5.1 integrisan),idu na 190mhz FSB,za 200 FSB je uglavnom potreban odredjen zahvat koji se zove "vdd mod" (njime se povecava napon i tako se postize potrebna stabilnost za 200+ FSB, posle vdd mod-a ide i preko 220).8rda mozes naci za 78€,a 8rda+ za 87€ ,u bg-u naravno.Sve epox ploce sa "8rda" oznakom su "n-force2" najmanje

poz.

Floyd je napisao(la):
kupi 8rda ili 8rda+(ova ima 5.1 integrisan),idu na 190mhz FSB,za 200 FSB je uglavnom potreban odredjen zahvat koji se zove "vdd mod" (njime se povecava napon i tako se postize potrebna stabilnost za 200+ FSB, posle vdd mod-a ide i preko 220).8rda mozes naci za 78€,a 8rda+ za 87€ ,u bg-u naravno.Sve epox ploce sa "8rda" oznakom su "n-force2" najmanje

poz.

Da, samo sto je 8RDA3+ vec modovana 🙂 tj. mozes direktno iz BIOS-a da joj menjas napon cip-seta. Takodje na EPoX sajtu stoji da 8RDA+ i 8RDA podrzavaju samo FSB333, dok 8RDA3+ podrzava i FSB400... Postoje i EPoX 8RDA+ "400 Ultra Edition" tek da upotpune konfuziju. Sva sreca sto na nasem trzistu nema svih onih EPoX NForce2 modela, jer koliko ja videh na EPoX sajtu imaju bar 10 modela baziranih na NForce2 cip-setu...

Sve ove novije 8RDA+ imaju Ultra 400 chip, prilikom butovanja ti pise Ultra 400 support od majske verzije bios-a a jedino gde mozes da vidis da li je Ultra 400 edition (bez probe) je na zalost samo kutija na kojoj se nalazi ta nalepnica. Verzija SPP Northbridge cipa je C18D i pretpostavljam da bi se to videlo kada bi skinuo cooler ali koji prodavac bi ti to dao da uradis ?! Ploca koju sam ja kupio je imala tu nalepnicu na kutiji ali ne i verziju bios-a koja izbacuje tu poruku (aprilska verzija) tako da se i to pojavilo kada sam je flesovao sa ovom poslednjom junskom verzijom. 8RDA+ ima bolju audio podrsku od 8RDA3+ i nema "soundstorm" sertifikat samo zbog toga sto se uz plocu ne isporucuje spdif dodatak sa konektorima. Najvaznije je da ploca ima sve ono od zvuka sto nVidia i reklamira kao jednu od najbitnijih karakteristika nforce2 chipseta...

Blade Runner je napisao(la):
................Ploca koju sam ja kupio je imala tu nalepnicu na kutiji ali ne i verziju bios-a koja izbacuje tu poruku (aprilska verzija) tako da se i to pojavilo kada sam je flesovao sa ovom poslednjom junskom verzijom. ................

Izvini, a gde si je kupio? Zvao sam danas bas na nekoliko mesta da pitam i nasao sam na jednom mestu staru verziju (valjda 1.1-mada mislim da prodavac nije bio bas siguran sta ga pitam), a ostali nisu imali nijednu verziju.

Nazad
Vrh Dno