Šta je novo?

Epox-8RDAE

• Začetnik teme Začetnik teme demios
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Hocem da qpim gore pomenutu plochu.
Zanima me kakva je za o/c,tj da li ima menjanje vdd-a?

Bolje uzmi rda+ a ako nje nema onda ili
rda3+, rda3g ili rda3i pa tek onda rdae.

Imas karakterisitke na
http//www.epox.nl/english/products/motherboard/a.htm

Pozdrav,
Sasha

demios je napisao(la):
Hocem da qpim gore pomenutu plochu.
Zanima me kakva je za o/c,tj da li ima menjanje vdd-a?
Imam 8RDA3I i ima sve moguce opcije za OC.
Cena je oko 65 eura!

Evo upravo je na 210 i idem da vidim da li moze vise. Javicu ti!
Pozdrav!

Na 223Mhz Prime prijavljuje gresku posle 3 minuta, a na 222Mhz radi otprilike 20-ak minuta ali javicu da li je u potpunosti stabilno posto na osnovu ovoga ne mogu da potvrdim.
Naravno nisam siguran opet da li ploca moze vise ili procesor zeza (T-bread B 2200+). Ipak mu je default 133Mhz tako da...

Ne zeza procesor sigurno :beat: Osim ako nisi stavio množilac 12 :d
To je to, max je 220ak MHz... Sasvim dosta, ako mene pitaš 🙂

Mnozilac je 8 i jos uvek radi Prime. Da napomenem da nisam dizao napon chipset-a, tako da je maksimum verovatno veci.
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Mnozilac je 8 i jos uvek radi Prime. Da napomenem da nisam dizao napon chipset-a, tako da je maksimum verovatno veci.
Pozdrav!

Dizi taj napon 🙂

shone190 je napisao(la):
...
Do koliko da dignem, posto ne bih da ga spalim? Mislim da je preko 1,8V riskantno.
Pozdrav!
Ako su ti ovi iz fabrike dali do 2V u biosu, onda teraj toliko! :beat:

8RDAE sam terao na cini mi se 245 MHz sa Kingston HyperX-om. Ima tamo u Digital-u tacna cifra mrzi me sada da trazim...

Iz fabrike su mi dali i 2,3V za procesor, ali sumnjam da bi bilo koji to izdrzao. Takodje imam pasivno hladjenje na chipset-u i to mi takodje ne ide u prilog.

delimir je napisao(la):
8RDAE sam terao na cini mi se 245 MHz sa Kingston HyperX-om. Ima tamo u Digital-u tacna cifra mrzi me sada da trazim...
U pitanju je 8RDA3I, mada ne znam ima li neke znacajne razlike.
Pozdrav!

Ma 1.8V je sasvim dovoljno, ako na defaultu ide na 220... Ionako se sa 2.85V za memoriju nećeš usrećiti...

Vojkan je napisao(la):
Ma 1.8V je sasvim dovoljno, ako na defaultu ide na 220... Ionako se sa 2.85V za memoriju nećeš usrećiti...
Sta si mislio sa ovim 2.85 za memoriju nije mi jasno posto pricamo o FSB-u a ne o memoriji? Mislis da sa 1,8V i pasivnim hladjenjem necu spaliti chipset?
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
...

U pitanju je 8RDA3I, mada ne znam ima li neke znacajne razlike.
Pozdrav!

Thread je o 8RDAE ploci koliko ja vidim. Ta ploca (8RDAE) je single tj. NF2 400 cipset. Ima VDD do 2.V, mem do 2.9. Na 1.8V za VDD (napon cipseta) isla je do ~245 MHz.

delimir je napisao(la):
...

Thread je o 8RDAE ploci koliko ja vidim. Ta ploca (8RDAE) je single tj. NF2 400 cipset. Ima VDD do 2.V, mem do 2.9. Na 1.8V za VDD (napon cipseta) isla je do ~245 MHz.
Jeste, ali sam ja pomenuo da imam 8RDA3I, pa me covek pitao do koliko ide i onda se thread sveo na nju.
Pozdrav!

Kako da znam da li procesor moze da izgura recimo 245Mhz, tj. da saznam da li je u pitanju ploca ili procesor?

shone190 je napisao(la):
Sta si mislio sa ovim 2.85 za memoriju nije mi jasno posto pricamo o FSB-u a ne o memoriji?
Pa nadam se da teraš sinhrono memoriju i FSB? 2.85V je realno gledano malo za neke besne magistrale koje bi dobio sa 2.0V vdd, zato ti je 1.8V sasvim dovoljno.

shone190 je napisao(la):
Mislis da sa 1,8V i pasivnim hladjenjem necu spaliti chipset?
Pa nije epox valjda lud da na ploču ugradi ploču za njeno samouništenje 🙂

shone190 je napisao(la):
Kako da znam da li procesor moze da izgura recimo 245Mhz, tj. da saznam da li je u pitanju ploca ili procesor?
Procesor može da izgura i 300MHz s obzirom da je otključan...

poz

shone190 je napisao(la):
Iz fabrike su mi dali i 2,3V za procesor, ali sumnjam da bi bilo koji to izdrzao. Takodje imam pasivno hladjenje na chipset-u i to mi takodje ne ide u prilog.
Mislim, ako sam ja sa 1.7V (po unimeru 1.74V) Vdd-a na NF7-S sa onim bangavim "aktivnim" hladnjakom (koji, zivota mi, nije nista bolji od tvog pasivnog!) izvlacio 250+ MHz, ne vidim zasto ti ne bi bar 240 sa 1.8V Vdd-a...

Vojkan je napisao(la):
...
A uticaj L2 cache-a? :beat:

Vojkan je napisao(la):
...

poz
Kakve veze ima to sto je procesor otkljucan za FSB-om koji moze da izgura? Koliko ja znam to je povezano sa multiplikatorom, a po tebi bih mogao da u plocu utaknem Durona 650, fabricki takodje otkljucanog (kojeg sam imao) i stavim ga da radi na magistrali 215Mhz recimo!

CAR je napisao(la):
...

Mislim, ako sam ja sa 1.7V (po unimeru 1.74V) Vdd-a na NF7-S sa onim bangavim "aktivnim" hladnjakom (koji, zivota mi, nije nista bolji od tvog pasivnog!) izvlacio 250+ MHz, ne vidim zasto ti ne bi bar 240 sa 1.8V Vdd-a...
Ja ne kazem da ne bih izvlacio 240, ali ipak ne znam koliko da se igram bez aktivnog hladjenja. Da imam garanciju na spaljeni chipset digao bih ga na 2V ali ovako...
Memoriju teram asinhrono, posto imam DDR266 tako da mi ni 5V ne bi pomoglo, ali naravno planiram da uzmem nesto mnogo jace.
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Kakve veze ima to sto je procesor otkljucan za FSB-om koji moze da izgura? Koliko ja znam to je povezano sa multiplikatorom, a po tebi bih mogao da u plocu utaknem Durona 650, fabricki takodje otkljucanog (kojeg sam imao) i stavim ga da radi na magistrali 215Mhz recimo!
Kad moram da crtam... :d
Imaš 2200+? Stavi ga na 7.5*240 i eto opet radi na 1800MHz. Valjda se podrazumeva da staviš neki sitan množilac kad isprobavaš max FSB?

shone190 je napisao(la):
...

Vojkane, pustam tebe 😉

Dobar ti tajming CARe 🙂

BTW, dodatak za shoneta:
sad vidim da teraš asinhrono, ne mora da znači da ćeš toliko izvlačiti sinhrono i u dual channelu, batali to i sačekaj da uzmeš neku dobru memoriju, onda testiraj max FSB, naravno sinhrono.

shone190 je napisao(la):
...
Ja ne kazem da ne bih izvlacio 240, ali ipak ne znam koliko da se igram bez aktivnog hladjenja. Da imam garanciju na spaljeni chipset digao bih ga na 2V ali ovako...
Pa i da ga spalis, odneses na reklamaciju i pravis se lud! 😉
- "Aha... pa ovo bre sprzen NorthBridge!"
- "Jel?" 😛
- "Da nisi ti ovde overklokovao, pa preterao sa naponom?"
- "Ma jooook... ne znam ti ja ni sta je to!" :d:d:d

Salu na stranu, mislim da mozes bez problema 1.8V sa pasivnim hladjenjem.

Vojkan je napisao(la):
...

Kad moram da crtam... :d
Imaš 2200+? Stavi ga na 7.5*240 i eto opet radi na 1800MHz. Valjda se podrazumeva da staviš neki sitan množilac kad isprobavaš max FSB?
A kako onda mogu da promenim FSB procesoru koji je zakljucan?

Nazad
Vrh Dno