Šta je novo?

EPOX 8RDA3I (Mercury) - Max FSB?

shone190

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
619
'ajde koga ne mrzi, a ima doticnu plocu neka napise koliki je maksimalan FSB postigao sa njom, posto vidim da se dosta polemise oko toga na forumu. Ja sam dosao do 240Mhz, medjutim verujem da moze i vise posto je u pitanju napajanje JNC 400W (realno ne verujem da ima i 250W).
Pozdrav!

ja sam do 237, 240 nisam uspeo ni sa jednom kombinacijom. Verujem da me memorija zeza, ili napajanje. Ne vidim za sada (a pokusavao sam da vidim) da nesto fali ovoj ploci (8rda3i), ako je mercury, onda je mercury uradio dobro posao. Ocu ovih dana da uzmem 420W napajanje pa cu da probam, nije da mi treba FSB veci od 230, al me zanima cisto zbog "experience points-a" 🙂

Kako mislis da te memorija zeza? Nisi valjda pokusavao sinhrono da proveris maksimum ploce? Memoriju stavi na 100Mhz ako treba, ali vidi sta moze ploca nezavisno od memorije. Za napajanje OK, a koje od 420W si mislio da uzmes? Da nije ono LC iz KBC-a?
Pozdrav!

Shone, ne mora da znači da će ti sinhroni maximum biti isti kao i asinhroni, pisali su CAR i još neki o tome, pretraži stari forum.

Vojkan je napisao(la):
Shone, ne mora da znači da će ti sinhroni maximum biti isti kao i asinhroni, pisali su CAR i još neki o tome, pretraži stari forum.
Pa upravo zato sam ga i pitao da li je je probavao sinhrono ili asinhrono. Tacnije mene interesuje koliko ploca moze asinhrono.
Pozdrav!

U bre 🙂 Pa pisao sam i ranije da nece sinhrono 🙂 probavao sam asinhrono i to 237 sa 50% na mem, iznad toga nece da postuje. Znaci sve sam spustio, proc na 6x i mem na 50% voltaze CPU 1.7 i 1.6V (probao obe za svaki slucaj) Vdimm 2.5,2.6,2.77 , chipset 1.6 i 1.8. Znaci sve ove kombinacije za 238 (do 237 sam uspeo) jedino chipset nisam probao na 2.0V, nema smisla, ne bi imao struje dovoljno ne bi ni postovao sve i da moze. A mislim da me memorija zeza (ili napajanje) jer nece asinhrono sa FSB 237(npr) i 75% (sto bi bilo nekih 177MHz), a hoce sa 50%...

Napajanje sam kontao ili chief ili onaj (ne znam kako se tacno pise) tangram ?! To je ono sto mogu da nadjem ovde u NS-u.
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Pa upravo zato sam ga i pitao da li je je probavao sinhrono ili asinhrono. Tacnije mene interesuje koliko ploca moze asinhrono.
Pozdrav!
NA EPoX-u (kao uostalom, ni na ostalim AMD plocama) nema smisla bio sta testirati asinhrono. Narocito *NE* maximalni FSB.

To nema veze sa vezom.

Pazi moj primer: 8RDA+, ova Corsair memorija. Probam prvo asinhrono, plocu probudim na 245 MHz, u Win ulecem sa 242, savrseno stabilan rad na 239 MHz.
Posle probam sinhrono - nema sile preko 210 MHz u DC-u, tj. 217 MHz u single channel rezimu.

Tada sam mislio da me mozda memorija zeza, medjutim, ova memorija komotno radi na 240-250 MHz.

pa u cemu je onda fora ? I sto drfedja govori da 8rda3i ima jedno kanalni chipset ?Jel to treba da znaci da nema Dual Ch. ? Jesam ja nesto pobrkao ? Mislim, radi mi dual-channel normalno...

ne znam kako tvoj rda3+ nece sinhrono da ide vise, moj najbolji ortak ima bas tu plocu i 2x256 DDR333 infeneon, ploca, setinzi su mu 10x220 svi naponi default, latencije (najbolji deo) 2.5-2-2-6 🙂)) Bice CAR-e da treba da uzmes neki drugi RAM 🙂) Meni V-Data radi na 8rda3i na 230 na 2.77 - 3-3-3-8 bez problema (sinhrono, dualCh). tacno ne mogu da verujem da taj corsair nece...

gx-x je napisao(la):
ne znam kako tvoj rda3+ nece sinhrono da ide vise, moj najbolji ortak ima bas tu plocu i 2x256 DDR333 infeneon, ploca, setinzi su mu 10x220 svi naponi default, latencije (najbolji deo) 2.5-2-2-6 🙂)) Bice CAR-e da treba da uzmes neki drugi RAM 🙂) Meni V-Data radi na 8rda3i na 230 na 2.77 - 3-3-3-8 bez problema (sinhrono, dualCh). tacno ne mogu da verujem da taj corsair nece...
Prvo, nije 8RDA3+, vec 8RDA+.
Drugo, prve serije koje su stigle kod nas, revizija 1.1, A2 NorthBridge (lako je vama sa C1 sertfifikovanim na 200 MHz :eyebrows: ).
Trece, takve su bile te prve serije... NB vreo, primetne razlike u max FSB-u izmedju single i dual channel rada...

I cetvrto, 'oce taj Corsair i na 250 sa 11-2-2-2 😉

Dakle, ako sam ja jos tada imao memoriju koja je mogla na 250 MHz - zasto nije isla toliko sa tim EPoX-om? Ili bar na tih 239? Lepo i kulturno - sinhrono - pa da vidimo onda.

Na kraju balade, ostaje ono sto sam rekao: zasto bi iko testirao svoju plocu u asinhronom rezimu? Sta kao, "imam losu memoriju, ajd' da probam asinhrono"... "vidi, butujem na 290 MHz, ploca je super, samo jos da pazarim Corsair-a PC4400 i sve ce da bude super" ?!?!
Ma nije nego.

Ne moze tako. Probajte prvo sa tom losijom memorijom - kol'ko moze, moze. Posle pozajmite od nekog bolju memoriju, pa probajte ponovo. Ali uvek sinhrono.

CAR je napisao(la):
Prvo, nije 8RDA3+, vec 8RDA+.
Drugo, prve serije koje su stigle kod nas, revizija 1.1, A2 NorthBridge (lako je vama sa C1 sertfifikovanim na 200 MHz :eyebrows: ).
Trece, takve su bile te prve serije... NB vreo, primetne razlike u max FSB-u izmedju single i dual channel rada...

I cetvrto, 'oce taj Corsair i na 250 sa 11-2-2-2 😉

Dakle, ako sam ja jos tada imao memoriju koja je mogla na 250 MHz - zasto nije isla toliko sa tim EPoX-om? Ili bar na tih 239? Lepo i kulturno - sinhrono - pa da vidimo onda.

Na kraju balade, ostaje ono sto sam rekao: zasto bi iko testirao svoju plocu u asinhronom rezimu? Sta kao, "imam losu memoriju, ajd' da probam asinhrono"... "vidi, butujem na 290 MHz, ploca je super, samo jos da pazarim Corsair-a PC4400 i sve ce da bude super" ?!?!
Ma nije nego.

Ne moze tako. Probajte prvo sa tom losijom memorijom - kol'ko moze, moze. Posle pozajmite od nekog bolju memoriju, pa probajte ponovo. Ali uvek sinhrono.
Tako je! Sinhrono DC, pa kad predju 240 neka se jave 😀

izvini, i mislio sam na rda+ ,a ne na rda3+, izgleda da je stvar u revizijama, tj. sigurno je stvar u tome jer i meni je cudno da corsair nece...Nisam nikakvu prepirku imao na umu, ako je tako ispalo, sorry. elem sa ovom krs V-datom (krs naspram corsaira i mushkina i takvih) sam dosao do 232 sinhrono, 240 me ne interesuje preterano...

Nikakve prepirke nije bilo, slazem se... samo smo iznosili neke cinjenice.

gx-x, u pravu si, jeste do revizija. Stariji EPoX-i su bilo dosta *******iji, sad vidis i sam. Kod ovih novih i nema razlike u FSB-u, nezavisno da li je rec o SC-u ili DC-u.
Mislim, kada su ljudi poceli da prijavljuju kako je sa novijim revizijama 8RDA+ (a i novim 8RDA3+, 3I i sl) NB 'ladan k'o spricer, ja sam ih gledao k'o da su pali sa Marsa! 😀

pa bukvalno, ja sam se do pre 4 dana osecao "napusenim" da mi je ploca losa, medjutim evo danas uzeh tagan napajanje i digoh FSB na 245 na 8rda3i (mercury ili ne) sa 2.0V chipsetom, probacu i vise (nije da probavam stepen po stepen, vec sam samo rokno na 2.0 i 245) sa ovim windows nece da se digne, ako uspem da ga dignem postovacu screen shot, kao ono "my 5 cents" ovo ce biti "my 55 euros" 🙂) sad bas skidam novi bios za 8rda3i, ovo je sve bilo sa 9.2003

Nisam te bas najbolje razumeo. Rece da si digao FSB na 245, a posle da ne ulazi u Win. Na koliko ti radi stabilno?
Pozdrav!

Veeeelika je razlika izmedju butovanja, potom dizanja Win-a i na kraju *stabilnog* rada... 😉

sa starim napajanjem sam usao u win na 237, sa ovim novim sam na frku probao sinoc, stavio na 245 ali nije ucito win, posto mi je CPU verovatno ostao na 1.7V (za seting od 10x220). Probacu kasnije pa cu javiti ponovo.

jeste CARe, ali ovde je poenta samo da vidimo kolko ploca moze da istera, kolko sam svatio stabilan rad nije bitan shonetu. Pozdrav!

U principu bitno mi je da vidim do koliko mogu druge ploce stabilno, al' ako te mrzi da testiras onda moze i ovako!
Pozdrav!

ne znam kako sam uspeo onih 245 (bio sam pijan, ko zna sta sam radio 🙂 ) ali evo testirao sam, 240 bez problema, stabilno, ali asinhrono, a i glupo je ocekivati od V-Date za 35E da radi na 480MHz zar ne ?! Eto toliko, na 241 nece da se upali ploca i da postuje sta god da mu radim. Bice da je to to.

Evo uzeo sam dva modula V-data 256Mb DDR 400 i maksimum mi je isti kao sto je bio u asinhronom radu, znaci 240Mhz. Druga stvar je u dual channel-u. Tu nece ni na 225!
Pozdrav!

pa nemam pojma kako nece ! Meni oce na 230 DC sinhrono, Vdimm 2.77 , Vdd 1.6V latencije 3-4-4-8 , na vdimm 2.9 laetncije 3-3-3-8 ...sto se FSB-a tice, ne znam zasto nece na makar 241...nema sheme da ga naguram na 241 ma sta god mu radio. Sto se V-data memorije tice, kako ti se svidja shone ? jeste da su latencije u BIOSu vece, ali cini mi se da su njene interne latencije manje, po rezultatima koje daje, ne zaostaje uopste za 2-2-2-8(11,7,5,3 bilo kojom) latencijama nekih drugih modula...ovo se odnosi na nForce2 chipset.

Evo upravo uzimam na probu 2 TWISTER-a CAS2, pa cu da vidim da li je do neslaganja memorije sa plocom ili ne. Ako jeste ostavljam sebi twistere, a sto se tice V-date meni skroz OK, a ova dva primerka sam probrao i rade na 225 CAS2, sto i nije lose. Javicu ti sta bi sa ovim memorijama.
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Evo upravo uzimam na probu 2 TWISTER-a CAS2, pa cu da vidim da li je do neslaganja memorije sa plocom ili ne. Ako jeste ostavljam sebi twistere, a sto se tice V-date meni skroz OK, a ova dva primerka sam probrao i rade na 225 CAS2, sto i nije lose. Javicu ti sta bi sa ovim memorijama.
Pozdrav!
Pusti tu boraniju... :d

Dacu ti je pravu memoriju da istestiras plocu... sertifikovana za DC sa 250 MHz na 11-2-2-2 😀
Ja joj licno dao sertifikat!!! :d

Poslednja izmena:
Odustao sam od smaranja sa dva modula, pa cu da uzmem jedan od 512Mb, a i dobitak od DC-a je mizeran da bih se zezao i trazio odgovarajucu memoriju.

ne znam u cemu je problem, meni V-date rade ok. 225 na cas 2.5 synhrono, 230 3.0 nestabilno, ali sa 3-4-4-11 stabilno, a gubitak nikakav, efficency padne sa 96% na 94%... I to sam skontao da imam dve razlicite V-date, jednu od 2.5CAS i jednu (isto istatski izgleda) od 3.0CAS...drzim ih na 2.77V, ladne ko spricer....

gx-x je napisao(la):
ne znam u cemu je problem, meni V-date rade ok. 225 na cas 2.5 synhrono, 230 3.0 nestabilno, ali sa 3-4-4-11 stabilno, a gubitak nikakav, efficency padne sa 96% na 94%... I to sam skontao da imam dve razlicite V-date, jednu od 2.5CAS i jednu (isto istatski izgleda) od 3.0CAS...drzim ih na 2.77V, ladne ko spricer....

Zar ne bi trebalo da je na svakoj V-Data memoriji nalepnica na kojoj pishe 200 Mhz CL2.5 ??

i da i ne, evo na mojoj jednoj pise CL 3.0 ! I ja sam se iznenadio.Znaci svi spec, i nalepnica, su isti, sa razlikom sto umest CL2.5 pise CL3.0 ...al radi normalno...

Nazad
Vrh Dno