Šta je novo?

Epox 8RDA3G

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Probano sa Bartonom 2800+
Ati 9800 Pro
Corsair XMS3200LL Twinx
Bez podizanja VDD-a bootuje na 245 Mhz, ali nazalost Corsair ne moze da izvuce vise od 235 Mhz na 2.9v. Sa OCZ-om Gold DDR500 ocekujem da ce raditi na 250 Mhz FSB-u, verovatno uz malo podizanje VDD-a.
U svakom slucaju ploca je vrlo brza i slicna Epox-u 8RDA+
nema SStorma, nazalost, mada novi CMEDIA 9739 nije tako los. Podrzava EAX efekte, ali nema 3D voica kao Audugy 2 ili SStorm.
FireWire 1394 ima cak 3 porta kontrolisana od strane Agere chipa.
Super stvar je Dual LAN kome treba. Jedna mrezna je nVidia, a drugi je stari dobri Realtek. Ploca inace ima jedan PCI slot manje od 8RDA, dakle 5 komada. Bez problema su radile Skystar2 karta, PCTV, Audigy 2, Lucent modem, i pored toga jos i CMEDIA integrisan zvuk !!!
Najveci rezultat koji je izvucen u 3D Marku 2001 SE je cak 19750 i to na 11x221 Mhz na najostrijim setovanjima i o.c. Radeona na 450/720 Mhz.
Kao 3200+ izvlači oko 18250 markova.

Imam i ja tu plocu kuci i stvarno je stabilna na visokim fsb-ovima a napon na cipsetu moze da se podigne do 1.8V sto je fino.

Napon na chipsetu se moze podici do 2.0 v.

A evo i nekih rezultata iz 3D Marka 2001se, ali bez Vapochilla

Evo jos malo rezultata.

cekaj bre kako to do 2.0V? jesam li se ja to nesto istripovao? Koji ti je bios? Nego mozes li da postujes sa kojim setovanjima si napravio taj skor? Cisto radi poredjenja?

Revizija ploce je 2.1, a BIOS je od 27 08.
Setovanja u BIOS-u su 11x220 Mhz za procesor i magistralu, a tajminzi su CAS2 2-2-6. Memorija je Corsair XMS3200 LL , Twinx.
Drajveri su Catalyst 3.7

drfedja je napisao(la):
Setovanja u BIOS-u su 11x220 Mhz za procesor i magistralu
Zasto nisi stavio FSB na 235 MHz, kad to ploca vec moze kao od sale, a i ti Cors-i se slazu?

Zato sto ne moze corsair da radi kako treba na 235, a na budjavim setovanjima radi losije nego na ostrim na 220.
Nije sigurno do ploce problem jer podizao/ne podizao VDD radi potpuno isto - nestabilno. A sto se tice Corsaira, mozda on moze i vise od 225, ali mu treba 3.0 ili vise voltaze. Da modujem plocu, koja uzgred nije moja, ne pada mi napamet, a narocito ne da bi se ovde nesto dokazivao.

drfedja je napisao(la):
Zato sto ne moze corsair da radi kako treba na 235, a na budjavim setovanjima radi losije nego na ostrim na 220.
Nije sigurno do ploce problem jer podizao/ne podizao VDD radi potpuno isto - nestabilno. A sto se tice Corsaira, mozda on moze i vise od 225, ali mu treba 3.0 ili vise voltaze. Da modujem plocu, koja uzgred nije moja, ne pada mi napamet, a narocito ne da bi se ovde nesto dokazivao.
OK bre, samo sam te pitao sto nisi stavio taj FSB, jer sam mislio da i Cors-i mogu da ga izguraju.
BTW, moj XMS3200 C2 (dakle, ne LL), radi bez problema na 235 MHz, sa 3-2-2-2 setovanjem, na NF7-S. Probano kod ortaka. Doduse, Vdimm je malo jaci, isto kao i kod mene, ploca s 2.9V overvoltuje na nekih 3.05V.

Verovatno moze i tvoj LL, samo mu treba tih magicnih 3V.

P.S. Nesto me bas zanima, da li kojim slucajem LL moze da se probudi sa CAS3 setovanjem?

Lepo ja rekao, EPoX-a moras mngo vise da przis sa naponima od Abita da bi radile na istim frekvencijama.

CAR je napisao(la):
...

OK bre, samo sam te pitao sto nisi stavio taj FSB, jer sam mislio da i Cors-i mogu da ga izguraju.
BTW, moj XMS3200 C2 (dakle, ne LL), radi bez problema na 235 MHz, sa 3-2-2-2 setovanjem, na NF7-S. Probano kod ortaka. Doduse, Vdimm je malo jaci, isto kao i kod mene, ploca s 2.9V overvoltuje na nekih 3.05V.

Verovatno moze i tvoj LL, samo mu treba tih magicnih 3V.

P.S. Nesto me bas zanima, da li kojim slucajem LL moze da se probudi sa CAS3 setovanjem?
Nema nista od CL3 setovanja. Ploca pisti i izbaci C1 gresku u inicijalizaciji memorijskih modula. Definitivno je do memorijskih modula, traze 3v pa to ti je. Inace bi radile na CAS2.5 3-3-7, mozda i na ostrijim setovanjima. Ali za takve poduhvate cu pre da stavim Corsair XMS3500, ili nedaj boze OCZ gold DDR500 .
Uzgred, NF7-S daje nesto veci napon na memorijama. Nije slucaj samo sa tvojom plocom, nego sa svim NF7-S 2.0. Samo steta je za NF7-S sto nisu sve ploce overklokabilne i stabilne na tim frekvencijama CPU-a, i brzinama magistrala.

Nazad
Vrh Dno