Šta je novo?

epox 8rda3+

meaculpa je napisao(la):
...

aaaauuuu... :eek:
pa ovo "ne lupetaj" odnosi se na coveka koji je magistar, knjizevnik i uredjivac jednog casopisa u Srbiji, koga licno poznajem i koji nesebicno sve svoje slobodno vreme i znanje deli sa drugima na polju hardware-a i OC-a. Pratim postove jos od kad je Peca bio sam, pa do danas i nisam uspeo da nadjem takav odnos moderatora prema nekom user-u sa liste...
Zao mi je sto se na stranicama naseg omiljenog bench-a, gde smo svi jedna velika "porodica" postuju ovakvi komentari i to od strane najiskusnijih i najupucenijih - moderatora. Prihvatajuci dobrovoljno posao moderatora on se obavezuje i da daje najbolji primer za dobrobit Benchmark Foruma. Mislim da se ovakve stvari vise nece ponavljati jer ne dolikuju nama, onakvima kakvi smo uvek bili. Izvini 'moso' u ime svih nas ostalih sa foruma.

Pozdrav Vlada.

P.S. Koristim ujedno priliku da Vam cestitam predstojece Vaskrsnje praznike!
Mir Boziji, Hristos Voskrese!

Magistar,knjizevnik,poljoprivrednik,paor,mehanicar.....Moj odnos prema svima na ovom forumu je isti.To sto se ti primas na titule je tvoja licna stvar.Ovde sam upoznao mnogo ljudi koji nisu ni magistri ni knjizevnici a opet su izuzetni ljudi.
Zamolio bih te da ubuduce postove ovakvog tipa postavljas u drugoj sobi.

Kao prvo benchmark pratim od samog njegovog nastanka iako sam se na forumu prijavio tek nedavno a hardver pratim neprekidno jos od 1986 godine. Zaista bih i sam voleo da vidim nekog Radeona 9700pro kako radi na Abitu ali sve testove na koje sam naisao su sa Titanijum kartama pa je logicno da sam dosao do zakljucka da i sa novijom rev 2.0 nece raditi jer su komsije sa Pcexpert.com testirali upravo ovu reviziju sa Titanijumom (zasto nisu sa Redeonom?). E sada, obzirom da si ti prodavac hardvera (legalan ili ne) mozda si imao prilike da kombinaciju Abit + Radeon9700pro isprobas a mozda samo kao prodavac reklamiras ono sto imas na lageru... No, bez obzira na to, ovo ti je vec drugi put da mi se obracas recima "ne pricaj gluposti" i "ne lupetaj" , pa te molim da se kao moderator pristojnije ponasas ili potrazis neki drugi posao...

simpson H je napisao(la):
...

Magistar,knjizevnik,poljoprivrednik,paor,mehanicar.....Moj odnos prema svima na ovom forumu je isti.To sto se ti primas na titule je tvoja licna stvar.Ovde sam upoznao mnogo ljudi koji nisu ni magistri ni knjizevnici a opet su izuzetni ljudi.
Najiskrenije se izvinjavam, sto sam uzeo previse slobode da komentarisem
opasku jednog od moderatora. Ubuduce se to vise nece ponavljati, a ako treba da budem kaznjen, spreman sam da snosim potpunu odgovornost za ucinjeno delo. Izvinjavam se ucesnicima foruma i user-ima koji su
potrosili svoje vreme citajuci moj post. Izvinjavam se i svima ostalima kojima sam pricinio bilo kakve neprijatnosti, nije bilo namerno.
Poz.

simpson H je napisao(la):
...

Simpson ... ne lupetaj.

Mnogo talasate.
Cinjenica je i da ranije verzije Nf7-s rade sa R300, a evo moja 1.1 je cist primer. Plus da napomenem da je takodje "seriska" ploca, znaci nisam je birao (mozda je neko birao za mene :) ), i ide na 220fsb... tako da mnoge price jednostavno nepiju vodu.
A takodje se setite da su mnogi bugovi vezani za NfOrce2 chipset upravo vezani za Epoxove ploce i kasnije se ispostavilo da je to samo do tih ploca.

Uzmi nf7-s 2.0 i uzivaj.

Moso je napisao(la):
Kao prvo benchmark pratim od samog njegovog nastanka iako sam se na forumu prijavio tek nedavno a hardver pratim neprekidno jos od 1986 godine. Zaista bih i sam voleo da vidim nekog Radeona 9700pro kako radi na Abitu ali sve testove na koje sam naisao su sa Titanijum kartama pa je logicno da sam dosao do zakljucka da i sa novijom rev 2.0 nece raditi jer su komsije sa Pcexpert.com testirali upravo ovu reviziju sa Titanijumom (zasto nisu sa Redeonom?). E sada, obzirom da si ti prodavac hardvera (legalan ili ne) mozda si imao prilike da kombinaciju Abit + Radeon9700pro isprobas a mozda samo kao prodavac reklamiras ono sto imas na lageru... No, bez obzira na to, ovo ti je vec drugi put da mi se obracas recima "ne pricaj gluposti" i "ne lupetaj" , pa te molim da se kao moderator pristojnije ponasas ili potrazis neki drugi posao...
Zaista nemam pojma o cemu pricas.Mozda je u pitanju po neki primerak ploce koji odbija saradnju sa Radeonom ali ja nikada ne pricam napamet vec komentarisem samo ono u sta sam se licno uverio.Moje informacije se zasnivaju na konkretnim primerima a ne na nekim pricama na inostranim sajtovima i pretpostavkama.Radeon SAVRSENO radi u Abit
plocama!!!Imao sam problem sa jednom plocom ali je ploca bila neispravna.NF7 rev 1.0 radi u Cacku kod coveka besprekorno sa GA9700pro.Vec rev2.0 radi kod svih koji imaju R300.
Sto se reklamiranja Abita tice...trebam li mu ja uopste da bi se reklamirao :D .Zaista bih voleo da mi pokazes gde sam to pricao kako je Epox shit ploca na nacin kako ti i neki sirite dezinformacije o Abitu.Moje reci jesu bile grube i nemam nista protiv da ti se i javno izvinim ali samo ako me uveris u tvrdnje da ABIT+Radeon ne radi.
Ja sam pre svega veliki zaludjenik za HW pa onda prodavac istog.Treba li Simpsonu prodavcu [email protected] ,512MB Corsair-a,Radeon 9500pro,chieftech kuciste,TFT 17"....???Treba li meni pored svega navedenog, u decijoj sobi [email protected] u IWILL barbone sistemu???
Ne to samo pacijenti poput mene zele i vole da sve do zadnje pare utrpam na sto.Pravi prodavac HW bi ispred sebe imao neki P2 na 450 i ostalo stekao u fioku.Mislis da se HW dobro prodaje na benchu,gde je 90% ljudi upuceno u cene bolje nego svi trgovci zajedno.

Ovo je moj poslednji post na ovu temu i ja ti se vise necu obracati.

Pozdrav

meaculpa je napisao(la):
...

opasku jednog od moderatora. Ubuduce se to vise nece ponavljati, a ako treba da budem kaznjen, spreman sam da snosim potpunu odgovornost za ucinjeno delo. Izvinjavam se ucesnicima foruma i user-ima koji su
potrosili svoje vreme citajuci moj post. Izvinjavam se i svima ostalima kojima sam pricinio bilo kakve neprijatnosti, nije bilo namerno.
Poz.
Ne, nemoj me pogresno shvatati.Mozes ti da komentarises svaki moj post bez obzira na "status"ali si ga pisao u pogresnoj sobi.Ako ti nesto smeta imas na pocetku sobu Benchmark za sve sto nije vezano za HW pa pitanje moje "odgovornosti" postavi tamo_Ovde se ipak prica o maticnim plocama i procesorima.

Pozdrav

Ja sam na primer mislio da su najbolje ploce asus imao sam skoro sve,uvek sam ih favorizovao kad su mi drugi govorili da je ispod proseka pogotovo za o/c ja sam to smatrao kao nekom vrstom ljubomore. Jel je asus uvek bio za nijansu skuplji od drugih.Kad sam presao na Abita video sam sta je stvarno najbolja ploca ultra stabilna a na cenu u odnosu na asusa da i nepricam.Tako da ako bi mi neko reko sad da je abit sit reko bi da ne lupeta nego stavi u masinu i proba.Sta ste napali simpsona sa nelupetaj ko da je ubio nekoga ko kod prati forum zna da on sve gleda kao drugare sa kojima moze da prica u drugarskom zargonu a ko ga poznaje zna da nije mislio sigurno nista lose.Aj uzdravlje i svi na Abita bicete :eek:

evo test Epox 8RDA3+ http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=201 pa vidite
stvali su u i promjenu VDD na 2.0 V

meaculpa je napisao(la):
...

Poz.

Naravno da neces biti kaznjen samo zato sto si prokometarisao neciji post...Nije ovo ovde inkvizicija, nemate valjda takav utisak!?

Moso je napisao(la):
Zaista bih i sam voleo da vidim nekog Radeona 9700pro kako radi na Abitu ali sve testove na koje sam naisao su sa Titanijum kartama pa je logicno da sam dosao do zakljucka da i sa novijom rev 2.0 nece raditi jer su komsije sa Pcexpert.com testirali upravo ovu reviziju sa Titanijumom (zasto nisu sa Redeonom?). E sada, obzirom da si ti prodavac hardvera (legalan ili ne) mozda si imao prilike da kombinaciju Abit + Radeon9700pro isprobas a mozda samo kao prodavac reklamiras ono sto imas na lageru...
Evo mozes moj i da svratis na stranicu http://www.vtkom.net/~benchmark videces da kombinacija radeon abit je prva sa najvecim rezultatom i bez ikakog tripa.U testovima 3d mark 2001 2003 a napominjem da imam novije i jace rezultate i to dosta samo cekam da me neko obidje da bi ih postovao.

delimir je napisao(la):
...

...
Sto se tice ABit-a, on je za mene bio i ostao broj jedan. Masina mi je oduvek bila rock stable i oduvek na Abit-u. Jedina moja zamerka odnosi se na siromasne opcije, opremu itd...Sa druge strane neko ce postojanje raznih opcija (Dual BIOS, razni boot meniji, startup logoi itd...) navesti kao zamerku jer onda ispada da proizvodjac pokusava da opcijama "zabasuri" losiji rad ploce.

Ajde, lepo priznaj:
nedostaje nalepnica za kuciste, a i kutije (za razlicite modele) su im iste :)

Jako interesantna diskusija nema sta :)
Postoje mnogo lepsi i jednostavniji nacini da nekom dokazes da nije u pravu od "ne lupetaj" i sl. No, to je vec problem druge prirode.
Ono sto je bitnije je da svako prica pricu iz svog ugla gledanja. Pa, da podelim sa vama i ja moje vidjenje :)
Trenutno radim u jednoj od vecih komp. firmi u Sloveniji. Prica je slicna kao i kod nas u Srbiji ... uglavnom.
Najprodavanije jeftine AMD konfiguracije su uglavnom sa Elite plocama (K7S5A - kako je mrzim, ufff ... :) ), dok kod ovih skupljih preovladjuje EPoX i ABIT (naravno nForce2).
Procentualno, u odnosu na prodaju, na servis najvise dolaze 8rda+ i 8rga+ (govorim o nForce2 plocama), odmah za njima je ABIT NF7S. E, sad bi vecina rekla znaci ABIT je pouzdaniji i bolji ...
Problem je u tome sto je u 99% problem kod EPoX-a losha (neodgovarajuca) memorija, koja cas radi, cas ne. Zamenish memoriju sa kvalitetnijom (to ne znaci i skupljom) i problem je resen. Odlicna je za overclocking, mozda ne kao ABIT, ali je za prosecnog i iznadprosecnog korisnika ta ploca sasvim cool. Ako joj zamenish hladnjak na NorthBridge-u (ocaj, kao i pasta na njemu) i dodash cooler, postaje josh bolja za extremne sportove. Kad na to dodash i razliku u ceni, izbor je ocigledan.
Sa druge strane ABIT, koliko god mi bio drag, ima realno mnogo vishe problema. Pocevsi od kolicine ploca koje idu na RMA, pa preko cudnih problema koje neki primerci imaju sa nekim primercima ATI-ja, narocito modela 9500pro, 9700pro i 9700pro AIW i sve do problema koje takva kombinacija ima sa pojedinim napajanjima (sto kvalitetnija-to veci problemi?!).
Elem, ABIT NF7S kad radi radi savrseno(nema joj premca), a kad ne: "i kuku i lele". Tesko je objasniti kupcu zasto je platio pun dzak para za sistem koji se ujutru pali iz druge. I sve to zbog kombinacije MB+Mem+GK+ATX, pri cemu sve te komponente savrseno rade u drugim racunarima, ali sa tim JOK!!! Cak i ta ploca sa drugim komponentama radi ko sat. Pravilo je da nema pravila i to najvise *ebe (s' oprostenjem).
Sa pojavom rev. 2.0 stvari su se osetno popravile, ali sacekajmo josh malo.
Interesantna su mi i vasa iskustva, naravno, makar bila totalno suprotna od mojih! Moguce je da i neka sitna podesavanja u BIOS-u mogu da rese ili ublaze problem. Zato i sluze ovakvi i slicni forumi!

Poz,

BRocko

Black Rocko je napisao(la):
Jako interesantna diskusija nema sta :)
Postoje mnogo lepsi i jednostavniji nacini da nekom dokazes da nije u pravu od "ne lupetaj" i sl. No, to je vec problem druge prirode.
Ono sto je bitnije je da svako prica pricu iz svog ugla gledanja. Pa, da podelim sa vama i ja moje vidjenje :)
Trenutno radim u jednoj od vecih komp. firmi u Sloveniji. Prica je slicna kao i kod nas u Srbiji ... uglavnom. | ....... | Interesantna su mi i vasa iskustva, naravno, makar bila totalno suprotna od mojih! Moguce je da i neka sitna podesavanja u BIOS-u mogu da rese ili ublaze problem. Zato i sluze ovakvi i slicni forumi!

Poz,

BRocko

Znalachka kritika, nema sta! U ostalom, dovoljno je videti potpis....

Kritika?!
Ako se to odnosi na ono "ne lupetaj" i sl., zagovornik sam toga da prvo moramo da popijemo koje pivo zajedno da bi dosli u fazu "cascavanja" takvim recima, koliko god da nisam u pravu.

BRocko

Kokos je napisao(la):
...

Evo mozes moj i da svratis na stranicu http://www.vtkom.net/~benchmark videces da kombinacija radeon abit je prva sa najvecim rezultatom i bez ikakog tripa.U testovima 3d mark 2001 2003 a napominjem da imam novije i jace rezultate i to dosta samo cekam da me neko obidje da bi ih postovao.

Svaka cast ali mi ovde pricamo o N-force2 Abitu i njegovim tripovima a ti imas intela...

Nazad
Vrh Dno