Šta je novo?

Epox 8rda+ Vs Epox 8rda3+

• Začetnik teme Začetnik teme SAX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SAX

Čuven
Učlanjen(a)
24.07.2003
Poena
609
Posedujem Epox 8RDA+ maticnu plocu. Razmisljao sam o kupovini 8RDA3+, najvise zbog serial ATA konektora. Procesor je Athlon 1700+ overklokovan na 2300 Mhz (11.5x200, cpu core 1.7v), memoriju 1x512Mb Hyper X 434Mhz (setovanja: 3.2.2.2). Da li cu sa 8RDA3+ izgubiti ove mogucnosti overklokinga zauzvrat serial ATA, odnosno da li vredi menjati staru plocu.
Unapred zahvalan.

SAX je napisao(la):
Posedujem Epox 8RDA+ maticnu plocu. Razmisljao sam o kupovini 8RDA3+, najvise zbog serial ATA konektora. Procesor je Athlon 1700+ overklokovan na 2300 Mhz (11.5x200, cpu core 1.7v), memoriju 1x512Mb Hyper X 434Mhz (setovanja: 3.2.2.2). Da li cu sa 8RDA3+ izgubiti ove mogucnosti overklokinga zauzvrat serial ATA, odnosno da li vredi menjati staru plocu.
Unapred zahvalan.

Ne diraj nista i popij pivo cheers

Sto lepo ne kupis samo PCI SATA kontroler?

PS I onda popijes pivo cheers

Ne znam zasto bi izgubio mogucnosti OC-a? Nisi digao magistralu na 250Mhz, pa da se pitas da li ce ti i 3-ojka gurati toliko. Koliko vidim samo si podigao napon procesora na 1.7V sto danas ima i Matsonic, tako da nema sta da brines.
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Ne znam zasto bi izgubio mogucnosti OC-a? Nisi digao magistralu na 250Mhz, pa da se pitas da li ce ti i 3-ojka gurati toliko. Koliko vidim samo si podigao napon procesora na 1.7V sto danas ima i Matsonic, tako da nema sta da brines.
Pozdrav!

A sta vi mislite da se 8RDA3+ slabije OC-uje od 8RDA+??? 😕
Zasto 😕

POZ cheers

Dreadnought ti je najbolje odgovorio, ja sam nesto citao o razlici izmedju ove dve ploce (ja imam EPOX 8rda+) i tamo pise da je jedina razlika u volatazi! Ma nemenjaj nista kupi karticu PCI SERIAL ATA i zavrsio si posao sa najmanje maltretiranja!!!! :rtfm:

zzile je napisao(la):
Dreadnought ti je najbolje odgovorio, ja sam nesto citao o razlici izmedju ove dve ploce (ja imam EPOX 8rda+) i tamo pise da je jedina razlika u volatazi! Ma nemenjaj nista kupi karticu PCI SERIAL ATA i zavrsio si posao sa najmanje maltretiranja!!!! :rtfm:
Kakvoj voltazi?

casopis digital broj20 evo sta pise:
Glavna prednost nove ploce 8RDA3+ je mogucnost promene napona na northbridgeu u raponu od 1.6 do 2.0v, cime je otvorena mogucnost za vrhunske overkloking domete. Pored toga poseduje Silicon Image SerialATA kontroler koji je tu za svaki slucaj, ako nekom zatreba.
:wave;

E tako valja, mada novije ravizije 8RDA+ imaju to isto!

Nazad
Vrh Dno