Šta je novo?

EPoX 8RDA+ nForce2 Review : 240Mhz FSB!

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
VR-Zone has posted a review of the EPoX 8RDA+ nForce2 motherboard and since this board overclocks nicely, they were able to push it up to a 240Mhz FSB. Not bad!

Look at the current chipset market, the main challenge for nForce2 is VIA KT400 and SiS746FX. SiS has just launched SiS746FX to support DDR400 and AGP8X and is paired up with SiS963L on MuTIOL 1G technology. As for VIA, there is some plans later this month to launch KT400A to officially support DDR400 with no other features enhancements. On the whole, nForce2 still stands a good chance against VIA and SiS chipsets. EPoX 8RDA+ nForce2 board is one of the most after sought board by the enthusiasts with decent board features such as IEEE1394a Firewire and a good set overclocking options in the BIOS. The 8RDA+ board comes in a nice cool blue package and since this board is made for the overclockers definitely therefore i shall emphasize on the features as well as its overclockability.

http://www.vr-zone.com/reviews/EPoX/8RDA+/

Ploca je cudo a ti Vocko ne budi lenj pa prevedi na srpski:sceptic: :hair:

Kokos je napisao(la):
Ploca je cudo a ti Vocko ne budi lenj pa prevedi na srpski:sceptic: :hair:

:cuss: da li si normalan ?:cuss: :D :D
Sve u svemu dobra ploca, skraceno :)

Vocko je napisao(la):
:cuss: da li si normalan ?:cuss: :D :D
Sve u svemu dobra ploca, skraceno :)

Da ploca nije losa, samo ti nisi bas procitao sve, naime na toj ploci je modifikovan napon cipseta i otuda tolike magistrale. :beat:

Evo aca na primer ništa nije modifikovao i diže se KX7 na 240 ko od šale :)...

Imao sam kx7 do juce al asus nforce je puno bolji... na abitu mi je memorija radila do 185mhz, a ovde ide i do 211mhz, a o drugom i da nepricam....

DADE je napisao(la):
Imao sam kx7 do juce al asus nforce je puno bolji... na abitu mi je memorija radila do 185mhz, a ovde ide i do 211mhz, a o drugom i da nepricam....

a menjao si i memoriju?:p

Bane® je napisao(la):
Evo aca na primer ništa nije modifikovao i diže se KX7 na 240 ko od šale :)...

Ti mali ne *****avaj. ctp; Ja sam modifikovao napon za memoriju i procesor, cipset nisam dirao. Ploca je i pre modifikacije radila na istim magistralama kao i posle modifikacije. Stvar je samo u dobroj memoriji i njenom naponu. ;) Prostije receno, jako dobar primerak ploce. :happy:

Ne nisam menjao memoriju jer nemogu naci bolju od ove - kingston 333 sa winbondovim cipovima 6ns koji se koriste na corsair x3200, ima i kingston sa infinion cipovima, al nista nevaja...

DADE je napisao(la):
Ne nisam menjao memoriju jer nemogu naci bolju od ove - kingston 333 sa winbondovim cipovima 6ns koji se koriste na corsair x3200, ima i kingston sa infinion cipovima, al nista nevaja...

Malo ti je pogresna informacija, na Corsairu 3200 su Winbond cipovi od 5ns i to birani primerci. :beat: :D

DADE je napisao(la):
e Aco crni Aco oped pricas gluposti!
Corsair XMS3500 5ns Winbond chips

Designed for memory bus speed of 2 x 217 MHz

CAS latency: 2 cycles

RAS precharge: 3 cycles

RAS to CAS delay: 3 cycles

RAS active to precharge: 7 cycles

Command rate: 1T (1 cycle

to je 5ns a ne 3200, a evo i link pa citaj...
http://www.overclockercafe.com/Reviews/Corsair_XMS3500/index.html
E Dade postovanje Aco ima mnogo vise godina i iskustva i nemoj da se predomislim da te vise ne branim :boom: Ipak pazi sta pricas i nikada nemoj davredjas nikoga :wave;

Nema potrebe da me branis al zasto nekoga demantovati ako nisi siguran u to u cemu se govori... samo se zbunjuju ljudi, a ja dolazim na ovaj forum da nesto i naucim i da razmenim iskustva, a ne da slusam kako neko iz stomaka prica neke stvari....
Ja se Aco izvinjavam ako sam preostro reagovao.

Dade, ti si tu memoriju video na slikama... A ono sto vidis na slici i sto drzis u ruci su dve razlicite stvari. Nije praksa na forumu napadati druge ljude, vec kulturno skrenuti paznju na cinjenice...

NHF, Ajd'

Alexandar je napisao(la):
Dade, ti si tu memoriju video na slikama... A ono sto vidis na slici i sto drzis u ruci su dve razlicite stvari. Nije praksa na forumu napadati druge ljude, vec kulturno skrenuti paznju na cinjenice...

NHF, Ajd'
Evo nama cinemana :D .
Jel' to "AJD" neka uzrecica kod vas na severu:D

Alexandar je napisao(la):

NHF, Ajd'
Ma neka Alexandre ,mozda DADE ultramegagiga overclocker bolje cita po sajtovima nego mi koji gledamo u njih direktno :hump:

Mada je malo tesko zaviriti ispod Corsair-a, ima hladnjake koje valja skinuti prethodno.

simpson H je napisao(la):
Evo nama cinemana :D .
Jel' to "AJD" neka uzrecica kod vas na severu:D

Ajd' je skraceno od "Ajde, zdravo" uobicajenog pozdrava kod nas u Vojvodini...

Pa ajd' :D :d

DADE je napisao(la):
A evo ko neveruje za corsair xm3200 link pa nek se uveri koji su cipovi i kolko nanosekundi:
http://www.deviantpc.com/reviews/cxms3200/p2.shtml

Evo ja prvi ne verujem. Slucajno mi je ta memorija u masini i znam sta se nalazi ispod hladnjaka. :beat: :beat: Drugi put nemoj da me prozivas za nesto sto ne znas ni kako izgleda nego si video negde na netu. :cuss:

Tu se slazem sa vama, al ima je i moj drug u nemackoj i isto je 6 ns, imas i samsung i xm3200?
I do kolko moze da se potera ta vasa xm3200 na 5ns i gde ima da se kupi ako uopste postoji? Naravno ako postoji ima i negde da se kupi, a mene interesuje adresa ili nesto slicno, a ne neki sto kazu u Segedinu, to je skoro isto kao kad bi mi rekao ima na ovoj planeti...
Pozdrav...

DADE je napisao(la):
Tu se slazem sa vama, al ima je i moj drug u nemackoj i isto je 6 ns, imas i samsung i xm3200?
I do kolko moze da se potera ta vasa xm3200 na 5ns i gde ima da se kupi ako uopste postoji? Naravno ako postoji ima i negde da se kupi, a mene interesuje adresa ili nesto slicno, a ne neki sto kazu u Segedinu, to je skoro isto kao kad bi mi rekao ima na ovoj planeti...
Pozdrav...

Moze da se potera mnogo, evo kod mene vec danima radi na 220MHz-a Cas2 2-5-2-2 2T, moze i preko toga bez problema, a ima da se kupi u Nemackoj, Engleskoj, Holandiji.:mig:

Aca je napisao(la):
Moze da se potera mnogo, evo kod mene vec danima radi na 220MHz-a Cas2 2-5-2-2 2T, moze i preko toga bez problema, a ima da se kupi u Nemackoj, Engleskoj, Holandiji.:mig:

Vi me palite ili stvarno ne znate odakle vam memorija(doneo deda mraz iz finske pa da pitam njega) BTW bio sam u najvecem gradu evrope (Paris) i tehnoloski naj jacem (Minken) i svi su me popreko gledali kad bi im spomenuo nesto jace od samsunga 2700 3-3-3 a obisao sam preko 30 radnji gde je bilo opreme koju niste videli ni na privjuima a nisu nista bolje od toga imali.

Kesa je ta evropa naspram toga sta aca moze da dobije od deda mraza:) :) :)

JFK je napisao(la):
Vi me palite ili stvarno ne znate odakle vam memorija(doneo deda mraz iz finske pa da pitam njega) BTW bio sam u najvecem gradu evrope (Paris) i tehnoloski naj jacem (Minken) i svi su me popreko gledali kad bi im spomenuo nesto jace od samsunga 2700 3-3-3 a obisao sam preko 30 radnji gde je bilo opreme koju niste videli ni na privjuima a nisu nista bolje od toga imali.

Kesa je ta evropa naspram toga sta aca moze da dobije od deda mraza:) :) :)

Ja ne znam gde si ti isao, ali moj cale kada je bio u Minhenu usao je u neku robnu kucu, gde mi je inace kupio neonku i video je neke silne memorije i pricao mi kako su sulude cene tipa 150e za 256mb sa nekim oklopom na sebi. Nije zagledao koja je marka, posto je zurio, ali i da nije Corsair, opet ne moze da bude losa...

Ja ne znam gde si ti isao, ali moj cale kada je bio u Minhenu usao je u neku robnu kucu, gde mi je inace kupio neonku i video je neke silne memorije i pricao mi kako su sulude cene tipa 150e za 256mb sa nekim oklopom na sebi. Nije zagledao koja je marka, posto je zurio, ali i da nije Corsair, opet ne moze da bude losa...

Tvoj cale????? U robnim kucama su cene pc opreme duplo od onih u radjama za to,, a tamo su cene kao i kod nas osim sto imaju lagere da se useres jer tamo sam morao da cekam u koloni da bi kupio nesto pola sata, a cenovnike drze napolju da se zbog toga nebi stvarala guzva. Shta je tvoj cale tamo stvarno video to samo on zna(ako ista zna o tome) ;)

Evo adrese jedne od radnji pa vidi sam [email protected]

a ovo ti je za tatu da ne luta po minhenu: Schwanthalerstr. To je glavna ulica gde su sve radnje pc opreme (preko 30 radnji) a nalazi se levo od glavne zeleznicke stanice(kad spreda ulazis u nju)

JFK je napisao(la):
Tvoj cale????? U robnim kucama su cene pc opreme duplo od onih u radjama za to,, a tamo su cene kao i kod nas osim sto imaju lagere da se useres jer tamo sam morao da cekam u koloni da bi kupio nesto pola sata, a cenovnike drze napolju da se zbog toga nebi stvarala guzva. Shta je tvoj cale tamo stvarno video to samo on zna(ako ista zna o tome) ;)

Evo adrese jedne od radnji pa vidi sam [email protected]

a ovo ti je za tatu da ne luta po minhenu: Schwanthalerstr. To je glavna ulica gde su sve radnje pc opreme (preko 30 radnji) a nalazi se levo od glavne zeleznicke stanice(kad spreda ulazis u nju)

Trebalo bi sada opet da ide u Minhen, pocetkom Februara, pa cu mu reci da pogleda ako bude imao vremena...

Aca je napisao(la):

Ima Corsair i u BGD-u.. Jedan dechko to uvozi zajedno sa jednim mojim ortakom. Ja sam bash skoro uzeo 1x512MB, 3200. Radi sasvim pristojno za 512-icu ;) . Mislim da je maloprodajna cena oko 215e, a imao je i druge modele..

SNEJK!
imas neki kontakt br ili adresu toga tipa treba i meni dobra memorija????cheers ;) ;)

Nazad
Vrh Dno