Šta je novo?

EPOX 8RDA+Chieftec MX+Front USB

darkoto

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
609
Kada pokusam da povezem front usb kabal (grupisane su zice tj. moze samo na jedan nacin da se ubode) ploca ne daje znake zivota odnosno komp ne zeli da se upali. Kada izvadim kabl sve radi normalno.
Verovatno treba nesto da se secne da bi se osposobio makar jedan front usb.
Da li neko zna resenje?

Poslednja izmena:
Kod mene na EPoX ORDA3I je sve proradilo odmah posle povezivanja sto se tice USB, ali sam imao problem sa povezivanjem izlaza i ulaza za zvucnu karticu na front panel. To jest kada povezem te kablice radi front panel ali onda ne radi prikljucci pozadi, iako sam jumper prebacio kako je naglaseno u knjizici.

darkoto je napisao(la):
Kada pokusam da povezem front usb kabal (grupisane su zice tj. moze samo na jedan nacin da se ubode) ploca ne daje znake zivota odnosno komp ne zeli da se upali. Kada izvadim kabl sve radi normalno.
Da li neko zna resenje?

Ako ti je deveta zica povezana, probaj da je izvuces iz plastike. To je uzemljenje koje oce nekad da pravi problem.

Proveri da li se slaze redosled u uputstvu za plocu sa redosledom zica na konektoru.

radar je napisao(la):
Kod mene na EPoX ORDA3I je sve proradilo odmah posle povezivanja sto se tice USB, ali sam imao problem sa povezivanjem izlaza i ulaza za zvucnu karticu na front panel. To jest kada povezem te kablice radi front panel ali onda ne radi prikljucci pozadi, iako sam jumper prebacio kako je naglaseno u knjizici.

Procitaj ti ponovo sta kaze knizica ;)

Verovatno pise da kad ukljucis front panel automatski si iskljucio zadnje izlaze.

darkoto je napisao(la):
Da li neko zna resenje?
Dare, Chieftec ume da spoji masu na USB-u sa nekim od kontakata. Secni visak, ako ne znas zovi me pa cu da dodjem.
Pozdrav

Stojcha je napisao(la):
Procitaj ti ponovo sta kaze knizica ;)

Verovatno pise da kad ukljucis front panel automatski si iskljucio zadnje izlaze.
Da, kada je uboden dzek u front panel tada ne radi zadnji, ali kada se izvuce dzek iz prednjeg prikljucka trebalo bi da se oslobodi zadnji, ali kod mene ne radi ni tada.

radar je napisao(la):
Da, kada je uboden dzek u front panel tada ne radi zadnji, ali kada se izvuce dzek iz prednjeg prikljucka trebalo bi da se oslobodi zadnji, ali kod mene ne radi ni tada.

Pravo da ti kazem nisam gledao uputstvo od te ploce, ali sve koje su imale jumper za front audio, u zavisnosti od polozaja jumpera, daju ili napred ili nazad izlaze.
Moguce da tebi treba da radi kao sto kazes, a moguce i da su lupili glupost u uputstvu sto se cesto desava.

Vrh Dno