Šta je novo?

Epox 8rda+_+dobar problem

Mana

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
619
U pitanju je Epox 8rda+ ver 1.1 (sa plavim kondenzatorima od 3300 mF) i XP+sp1.
Nakon instalacije windowsa, a pri pokusaju instalacije drajvera za plocu (ver. 2.03) ceo komp mi se uspori do ocaja.Probao sam naravno i sa drajverima koji su dosli uz plocu i ista situacija. Desi se i da se vise puta restartuje dok se na jedvite muke ne podigne a kada se na kraju nekako i ucita sledi poruka o gresci pri ucitavanju "lslla.exe" potpisan od microsofta. Nakon upozorenja o gresci svaki dalji rad je nemoguc a XP mi ostavlja 30 sec fore da snimim svoje podatke pre nego se ugasi. Pored graficke kartice, tast. i misa sve sam izbacio iz kompjutera i ne pomaze.
OK. Jos nesto bitno nisam prijavio. Odmah po kupovini XP 1800 T-bread B pokusao sam da ga nateram na 11.5 X 166 i radi (radio je). Posto ga u nijednom trenutku nisam pustio da radi na njegovim vrednostima ne znam ni da li je bio ispravan. Da li je moguce da CPU crkne ali da i dalje funkcionise sa dosta gresaka te da se problemi ispoljavaju tek nakon instalacije windowsa, npr. odjavi cashe? Temp na procesoru ni ujednom trenutku nije prelazila 40 C (Raptor cool 1). Ima li sanse da sam spalio i plocu? Kada promenim CPU, windows se instalira ali se redovno pojavljuje problem sa jednim "motherboard resource" u sistemu. Sve u svemu i sa novim procesorom koji dokazano radi, kada se ubode u moju plocu nesto nije kako treba, tj. sada se instalira windows bez one fatalne poruke posle instalacije drajvera za plocu, ali i dalje instalacija drajvera ne prolazi bez greske. Moram ih rucno instalirati - GART, SMbus i nesecam se vise koje sve. U ovom slucaju sve proradi ali i dalje ostaje problem zvani "motherboard resource"
I da li je normalno, posto do sada nisam imao AMD-ov cpu da se po inicijalizaciji procesora koji radi na 11.5 X 133 MHZ on prvi put prijavi kao 11 X 100Mhz??? Kasnije kada se podesi u biosu prijavljuje se po namestenim vrednostima ali ovo na pocetku...
Dosta pitanja nema sta. Sad se trazi iskustvo.
Napominjem da mi se winXP bez problema instalira., problem se desava pri instalaciji drajvera. Sve radi na nominalnim vrednostima.

Chiftec 340w
Geil 400Mhz cas 2 2X256MB
USB logitech tast. i mis (ponekad mi tastatura ne funkcionise pa onda najednom proradi)
VGA BBA ATI 9700pro

S.O.S.

Mana je napisao(la):
Nakon instalacije windowsa, a pri pokusaju instalacije drajvera za plocu (ver. 2.03) ceo komp mi se uspori do ocaja.Probao sam naravno i sa drajverima koji su dosli uz plocu i ista situacija. Desi se i da se vise puta restartuje dok se na jedvite muke ne podigne a kada se na kraju nekako i ucita sledi poruka o gresci pri ucitavanju "lslla.exe" potpisan od microsofta. Nakon upozorenja o gresci svaki dalji rad je nemoguc a XP mi ostavlja 30 sec fore da snimim svoje podatke pre nego se ugasi.

Sličan problem sam imao sa HPT366 kontrolerom dok nisam pribavio XP drajvere. Pre toga sam probao sa Win2k drajverima i padalo je bukvalno svakih 20-30s, verovatno kad god priupita kontroler.

Shodno tome, da nisi greškom instalirao Win2k drajvere?

Mana je napisao(la):
I da li je normalno, posto do sada nisam imao AMD-ov cpu da se po inicijalizaciji procesora koji radi na 11.5 X 133 MHZ on prvi put prijavi kao 11 X 100Mhz??? Kasnije kada se podesi u biosu prijavljuje se po namestenim vrednostima ali ovo na pocetku...

Ovo je normalno, da se tako prijavi, ako ne uspe da se podigne pre toga na onome što si stavio.

Ma pazi svemi se desava pod XP-om. Ostale operativne sisteme nisam ni probao. Hdd mi je zakacen na prvi IDE kontroler, nikakv hpt, raid nista. Usput problemi su stvarno nastajali ponajvise kada se instalira onaj nvidin drajver za ide podsistem... mada zasto se to i kod drugih ne desaav. HDD je maxtor 9-ka sa 8MB cache-a.

A za procesor je nesto drugo u pitanju. Budio se on svaki put na koju god vrednost da ga postavim (nisam probao preko 166mhz X 11.5) nego mi je malo cudno kako ga ploca u startu nije prepoznala. Sumnjam da nisam mozda vec i kupio "blago" defektan procesor koji mi je povukao i plocu u crno. Znaci sve mi radi a ne radi?!

Probaj drugi sistem...ako ne pomogne menjaj proc a posle i plocu...

Mana je napisao(la):
Ma pazi svemi se desava pod XP-om. Ostale operativne sisteme nisam ni probao. Hdd mi je zakacen na prvi IDE kontroler, nikakv hpt, raid nista. Usput problemi su stvarno nastajali ponajvise kada se instalira onaj nvidin drajver za ide podsistem...

Kada završiš sa instalacijom 2.03, onda idi u Device manager, klikni na nVidiin IDE kontroler, Properties, Update driver, sam izaberi drajver, pa onda Standard Dual Channel PCI controler u listi.

Time instaliraš originalni MS IDE driver. To je preporuka nVidie.

Vrh Dno