Šta je novo?

Epox 8rda - 240 Mhz FSB

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Zapao mi je slucajno primerak koji se budi na 240 Mhz, sa Corsair XMS3200 LL, ali izgleda da memorija ne moze da istrpi ostre tajminge, digne sistem i skuca se posle minut. Na 238 radi prilicno stabilno.
Naime, ocekuje se sledece nedelje EpoX 8RDA+ rev 2.1 koja ima promenu VDD-a (konacno), pa ce nForceri moci da teraju magistrale i do 250 Mhz, s' obzirom na to da najnovije serije nForce2 cipsetova su se pokazale kao veoma overklokabilna resenja uz dodatno podizanje napona ocekuju se neverovatni dometi, naravno uz koriscenje OCZ DDR500 Gold memorije :boom:

Ja burazerovu plocu sam terao na 240Mhz stabilno, nista novo.

Fedja svrati jednom u dve nedelje pa prespava nastavu. :d

Ovde se ne radi o ekstra primerku vec o seriji ploca koje uglavnom hoce da rade na velikim magistralama. Znam ja dobro da je iz 8RDA jos pre 8-9 meseci izvucen 240 FSB, ali pod ekstremnim uslovima.

Sale_Fanatic je napisao(la):
Ja burazerovu plocu sam terao na 240Mhz stabilno, nista novo.
To si rekao kao dobar dan - 240 FSB.
Stabilnost se ne meri tako sto si podigao windows, i to ti je to....
Govorim o P95 stabilnoj ploci i memoriji !!
Kao prvo, vidi se da ti nije proslo vise od 1 eventualno dve Epox ploce kroz ruke. Za 240 FSB ti treba jako brza memorija tipa OCZ DDR500 Gold ili nesto slicno ako hoces tajminge ispod CAS3 4-4-8.
Vecina nF2 ploca ne zeli ni da se probudi ni na 235 FSB-u, Abiti nisu hteli da se bude ni na 220, osim mozda retkih primeraka.
Sto se EpoX-a tice vecina ploca koje sam imao prilike da probam radile su na min 225 FSB-u 100% stabilno, a ove zadnje serije idu i do 240.

Za koji dan stize EpoX 8RDA3 rev 2.1 sa promenom VDD-a pa cemo da vidimo koliko moze.

drfedja je napisao(la):
...
Za koji dan stize EpoX 8RDA3 rev 2.1 sa promenom VDD-a pa cemo da vidimo koliko moze.

Hteo si da kazes 8RDA+ rev 2.1 ili si mislio 8RDA3+ novije revizije?
Posto pominjes da si probao dosta ploca, dal si mozda istestirao 8RGA+ do koje frekvencije magistrale radi stabilno?

Pozdrav :wave;

Sa starim 88RDA+ sam uspeo da dignem fsb do maksimalno 232mhz(vdd 1.8v), pa sam motivisan s ovom raspravom malopre probao dokle ide ovaj C1 8RDA+ na default naponu chipseta. Svojim ocima ni sam nemogu da verujem 243mhz!!! default vdd!!! i to prime do 241mhz radi stabilno.
S tim da je chipset skoro hladan. Nisam siguran dal je krivac za greske iznad 241fsb memorija ili nizak napon na chipsetu... Kad modujem znacu... 8)

E sad ga malo pretera drfedja. To podizanje masine, slikanje pocetnog ekrana i postovanje da je to stabilna frekv. tim sportom se ja ne bavim mozda neko drugi ali ja ne. Moj se Abit NF7-S BUDIO na 255MHz, ploca je stabilno radila na 243MHz single a 233MHz dual sto je daleko iznad onog sto si ti rekao, cak ima i shot na 236MHz dual. Ako pogledas moje postove moci ces i da se uveris. Takodje pogledaj Acin review ploce, on je "njegovu" terao i na 228MHz dual stabilno bez modovanja. Na EPoX-a je uradjen vdd mod zato radi na tako velikoj frekv, u kojoj PROLAZI PRIME95 I OSTALE TEST PROGRAME. Trebalo bi malo da citas postove pre nego sto nekog bez potpore napadnes.

DADE je napisao(la):
Sa starim 88RDA+ sam uspeo da dignem fsb do maksimalno 232mhz(vdd 1.8v), pa sam motivisan s ovom raspravom malopre probao dokle ide ovaj C1 8RDA+ na default naponu chipseta. Svojim ocima ni sam nemogu da verujem 243mhz!!! default vdd!!! i to prime do 241mhz radi stabilno.
S tim da je chipset skoro hladan. Nisam siguran dal je krivac za greske iznad 241fsb memorija ili nizak napon na chipsetu... Kad modujem znacu... 8)

To mogu i ja da potvrdim(doduse samo ono za temp.)kod mene na 200 mhz cipset ladan ali ladan,dok kod ortaka na abitu nf7-s 1.2 i pored kulera mozes jaja da przis.

Sale_Fanatic je napisao(la):
E sad ga malo pretera drfedja. To podizanje masine, slikanje pocetnog ekrana i postovanje da je to stabilna frekv. tim sportom se ja ne bavim mozda neko drugi ali ja ne. Moj se Abit NF7-S BUDIO na 255MHz, ploca je stabilno radila na 243MHz single a 233MHz dual sto je daleko iznad onog sto si ti rekao, cak ima i shot na 236MHz dual. Ako pogledas moje postove moci ces i da se uveris. Takodje pogledaj Acin review ploce, on je "njegovu" terao i na 228MHz dual stabilno bez modovanja. Na EPoX-a je uradjen vdd mod zato radi na tako velikoj frekv, u kojoj PROLAZI PRIME95 I OSTALE TEST PROGRAME. Trebalo bi malo da citas postove pre nego sto nekog bez potpore napadnes.
Nisi dzabe Sale Fanatic.
Lepo sam rekao da se novije 8RDA i 8RDA3(G) odlicno klokuju bez podizanja VDD-a. 8RDA3G rev 2.1 koja ima VDD do 2.0v moze bez problema da radi na 24x FSB-u na 1.6v.
Najveci je problem memorija koja ne zeli da radi stabilno. Corsair XMS3200 LL radi super do 220-225 Mhz, i to na najostrijim setovanjima. Nedostatak voltaze na 230 i jacim FSB-ovima ne dozvoljava stabilan rad na bilo kojoj ploci.
Moram da dodam jos nesto. Kod svih NF2 400 Ultra ploca nema nikakve veze da li je ukljucen Dual DDR mod ili nije. Potpuno je isti limit koji dosezu ploce i u Single i u Dual DDR modu. Naime moja 8RDA+ nece ni da se budi na 237 Mhz, dok na 226 radi stabilno, bez obzira, da li je twin bank ili nije. Kod stare 8RDA sa A2 chipsetom 200 Mhz FSB je stvarao puno problema u dual DDR modu, dok je kao single DDR sve radilo najnormalnije.

cholak je napisao(la):
...

To mogu i ja da potvrdim(doduse samo ono za temp.)kod mene na 200 mhz cipset ladan ali ladan,dok kod ortaka na abitu nf7-s 1.2 i pored kulera mozes jaja da przis.
Na NF7-S 2.0 takodje mozes jaja da przis, procesor se mnogo zagreva na Abitu. Noviji BIOS laze za 10 stepeni u odnosu na stari. Pre flashovanja temperatura 58 stepeni sa TT7+, a pola minuta posle flesovanja biosa temperatura 47 stepeni. Ko koga ovde laze? Mnoge NF7-S nece da prodju Prime95 ni na standardnim magistralama od 166-200 Mhz, a problemi tek nastaju kada se podigne frekvencija procesora.

Nazad
Vrh Dno