Šta je novo?

EPoX 8KRA2+ Zestoki overkloker

Bozza Bench

Moderator
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
620
Obzirom da se radi o VIA chipsetu, ploca je zaista fenomenalna. Prosli su mi kroz ruke MSI i Gigabyte ali ovo je zaista ubedljivo najbolje. Performanse su ubedljive i po prvi put se osnovano postavlja pitanje NF2 ili KT-600. Pri tome treba imati u vidu da ploca kosta nekih 78 evrica (RAID, SATA, 1394) sto je vrlo blisko "osakacenom" A7N8X-X.

Bez ikakvog modinga FSB=236!!!

CPU XP 2000+ 9.5*236 (default core voltage)
XMS3500 256 2-6-2 CL2 (3.2V podrzana vrednost iz BIOS-a)
Alpha PAL65 + PAPST 7200rpm

A na koliko stabilno radi?
Viđao sam na netu kako je isto išla na 230+...
A KV7 samo ~210.

Kakaroth je napisao(la):
Prosli su mi kroz ruke MSI i Gigabyte...
Sve ti neki suv kvalitet prolazio krz ruke... :beat: :mrgreen:

Bilo je toga i ranije, jos uvek cuvam slicice 8KHA+ na neverovatnih 243 MHz (to je KT266A ploca!!!), pa 8KDA+ (tako bese oznaka, KT400?) sa 248 MHz...

EPoX.

P.S. Dobro, bilo je i raznih ABIT-a, ali ove nekako pamtim... :D

Care, malko si promasio temu. Necu da zapocinjem diskusiju na racun kvaliteta ploca jer to nije bila poenta ovog thread-a. Poenta je da je 8KRA2+ odlicna ploca i da je to prvi model koji ozbiljno "udara" na NF2 tron. Ne znam cemu opterecenost pripadnoscu i naklonom pojedinim proizvodjacima pogotvu od strane ljudi koji na ovom forumu egzistiraju kao izgradjeni autoriteti.

Generalno gledano o ASUS-u, MSI-u, Gigabyte-u, ABIT-u, EPoX-u, Soltek-u i svim ostalim proizvodjacima moze mnogo toga lepog i ruznog da se kaze ali ovde je poenta na pojedinacnim modelima i njihovim karakterstikama.

Poziv, Paradigmi da uradi update overkloking baze cheers

Dobar, u stvari odlican rezultat, nema sta. Ostaje samo problem PCI i AGP-a posto VIA to nije resila fiksiranjem magistrale kao nVidia.

Nije ali je uveden delilac 6, tako da je na 230MHz PCI 38 MHz, što i nije puno.

Za Kakaroth-a:

A i ti se naso pametan pa poredis o/c kod Epox-a, MSI-a i Gigabyte-a. :mrgreen: (hint Abit)
Video sam rezultate na netu, 8kra2+ i abit/epox nf2
su na 2-3% razlike, doduse u vecini testova nf2 je bolji.

Jel se to SSandra tripuje pa kao model ploce pise KT400
na tvom screenshootu???

78€, samo reci gde? Jel ima ove ploce kod nas uopste?

Pozdrav,
Sasha

Hehe, od svih kt600 ploca ja sam izgleda dobio najbolju :)

Au pazi Cara meri ne modovane, nego birane primerke + mododvane + ladjene ko zna cime + sve ostalo najbolje moguce, sa ovom out of box, ili Aca kao nije los rezultat, kao odlican je, ne da je rezultat, nego je bruka od rezultata.

Kakaroth je napisao(la):
Care, malko si promasio temu. Necu da zapocinjem diskusiju na racun kvaliteta ploca jer to nije bila poenta ovog thread-a. Poenta je da je 8KRA2+ odlicna ploca i da je to prvi model koji ozbiljno "udara" na NF2 tron. Ne znam cemu opterecenost pripadnoscu i naklonom pojedinim proizvodjacima pogotvu od strane ljudi koji na ovom forumu egzistiraju kao izgradjeni autoriteti.
Ma jok, nisam ni ja to hteo da kazem... izvinjavam se ako sam se tako izrazio, tj. ti si to na taj nacin protumacio. Samo sam hteo da naglasim da je bilo tako nekih fenomenalnih primeraka i ranije (narocito sam fasciniran onom 8KHA+, jer, kako rekoh, to je KT266A ploca).

8KRA2+ je odlicna ploca, nego sta... samo ne bih voleo da to bude *jedina odlicna* 8KRA2+. Nego da, od 30 komada, nekih 20 ide na tu frekvenciju.

P.S. Sto se mene tice, iako nosim ABIT-ovog avatara, izuzetno cenim i rad EPoX-a i mislim da ove dve firme prave najbolje ploce za AMD platformu (imao sam 8RDA+ pre ovog NF7-S... pitaj Acu i ostale, hteli su da mi skinu avatara zbog toga :mrgreen: )

WoyKhan je napisao(la):
Nije ali je uveden delilac 6, tako da je na 230MHz PCI 38 MHz, što i nije puno.
Nije, ali je dovoljno da moj PCTV pocne da stuca (ponekada izgubi zvuk na 38 MHz PCI-ja, i tu nema pomoci sem restarta).

Ipak, ostali hardver u kucistu bi se snasao...

CAR je napisao(la):
...
8KRA2+ je odlicna ploca, nego sta... samo ne bih voleo da to bude *jedina odlicna* 8KRA2+. Nego da, od 30 komada, nekih 20 ide na tu frekvenciju.

pa nije to neki Abit.

Sasha je napisao(la):
78€, samo reci gde? Jel ima ove ploce kod nas uopste?

pogledaj u neccline. oni uvek prvi dobijaju najnovije epoxove modele (ipak su prvi poceli da furaju epox).

genijalcin@23 je napisao(la):
...
pogledaj u neccline. oni uvek prvi dobijaju najnovije epoxove modele (ipak su prvi poceli da furaju epox).

Bojim se da je Necline malo zaostao sa Epox plocama, klime su im izgleda zanimljivije postale...

Peca je napisao(la):
...

Bojim se da je Necline malo zaostao sa Epox plocama, klime su im izgleda zanimljivije postale...

pa dobro, to je sigurno bolje od usisivaca i fenova za kosu, koji su zanimljivi nekim drugim "velikim" firmama. U svakom slucaju, ne mogu da verujem da ljudi ne kapiraju da na tome (EPOX-u), mogu mnooogo vece pare da se obrnu nego na nekim klima uredjajima?!?! Pogotovo sada, kada je cak i kod nas EPOX postao "brand".

12x194, 11x194 ili 10.5x199 sta je bolje???

sta je bolje od ovog gore navedenog???
athlon xp 1700+ thoroughbread def volt 1,5
12x194 radi stabilno na 1,75volt.
11x194 radi stabilno na 1,75volt.
11x191 radi stabilno na 1,65volt.
10.5x199 radi stabilno na 1,65volt.

sta je najbolje i zasto???

Re: 12x194, 11x194 ili 10.5x199 sta je bolje???

zendra73 je napisao(la):

12x194 jer je najbrze.

zendra73 je napisao(la):

a zasto ne bi stavio 11.5X199? to bi ti bilo jos brze...

genijalcin@23 je napisao(la):
...

a zasto ne bi stavio 11.5X199? to bi ti bilo jos brze...

Matematika ti bas nije jaca strana, ako govorimo o brzini procesora. Inace najbrze bi bilo kada bi mogao nekako da prebaci 200hz-a bus uz najvisi moguci (stabilan) mnozilac.

Peca je napisao(la):
...

Ne znam sta ce sada zimi da prodaju...smederevce :)

Vrh Dno