Šta je novo?

EPOX 8KHAL+ i XP 1700+ mendocino temp ?

krisbgd

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
601
Stvar je u sledecem, znaci imam plocu EPOX 8KHAL+, Xp 1700+ mendocino, cooler Speeze(golem), Eagle GeForce 2ti, Hard 7.5 GB UDMA 66, CD, kuciste JNC 235W, 256 MB DDR NCP 2700, modem, flopi.
Temperatura procesora nakon podizanja Xp-a je vec oko 50-55 C, dok posle 3D Mark-a je oko 62 C. Znam da je napajenje lose za XP, ako neko zna koje je najbolje (a jeftino) resenje neka pise. Procesor sam nosio kod ortaka i kog njega na ASUS-ovoj ploci 133 sa mojim kulerom daje oko 45 C, znaci da nije do proc i kulera. Da li je moguce da je ovakva temp do napajanja ili ploca laze. Odmah posle bootovanja( u bios-u) daje visu temp od ploce za oko 5-10 C. I jel' smem uopste da ga furam na ovoj temp i dokle da idem? Ako neko ima iskusktva sa doticnom plocom nek odgovori kako je kod njega.
Unapred hvala, Kris

Athlon XP1700+ Mendocino ne postoji. Postoje Palomino i Thoroughbred jezgra.

Sorry, od silnog citanja se zaglupeh. U pitanju je Palomino.

Moguce je da te merac temp. laze ali mozda i ne tj. sta ako je temperatura prouzrokovana prevelikom voltazom tj. mozda je taj regulator na ploci neispravan.
Probaj postepeno da smanjujes voltazu i posmatras sta se desava sa temperaturom, ujedno ustanovi do koje mere mozes da smanjis voltazu na CPU a da isti ostane stabilan.
Ako ti slucajno omoguci stabilan rad i na voltazi ispod 1.65V to bi moglo vec da ukaze na tu vrstu problema a moglo bi i da resi problem sa temperaturom, jednostavno radis na "toj smanjenoj" voltazi.
Probaj pa javi.

U bios-u ne mogu da smanjim voltazu, samo da dignem preko 1.76. A na ploci nema dzampera za to. Smanjivao sam magistralu i onda se manje greje ali to je i normalno.
U Bios-u mi pokazuje da je voltaza tu oko 1.76 za procesor. Ajde probacu nesto kad stignem kuci pa cu javiti. U svakom slucaju hvala.

Vrh Dno