Šta je novo?

Epic fail: Intel Skylake Bendgate

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
Konfa iz potpisa, problema nema. Preteruju oni malo. :)

Nije problem u tezini coolera nego u silini kojom pritiska na procesor. Ocigledno Scythe-ov mehanizam radi boljeg prenosa toplote jace pritiska na procesor.
Moralo se sacuva 0.5$ po procesoru pa eto tanji pcb :D

Jel to primer jednog čoveka na planeti pa se pravi vest??? Gluposti

Pa naslov je "Investigating Reports"...
Znaci da je istrazeno...intel ce u BOX paket ukljuciti i pajser za skidanje kulera.:D

To bi značilo da se istražuje, ne da je istraženo.

Tezinu i validnost ovoj vesti je dao Scythe zvanicim saopstenjem. Za sada.

@danilo
Noctua koristi spring-loaded screws tako oni nisu sigurno u ovoj prici kao sto su i rekli u zvanicnom saopstenju.

@erik
Tezina kulera je problem jer je prijavljeni problem nastao prilikom transporta, drmanja itd gde tezina i jacina prianjanja u kombinaciji sa obicnim sarafima (bez opruga) mogu dovesti do krivljenja pinova na ploci

Naravno, najvise me interesuje sta ce Intel da kaze i da li ce se vremenom pokazati da je ovo masovna pojava ili ne.

Update sa TH:
Based on the information and testing reports we currently have at hand, although CRYORIG’s own products did not show this problem, we have derived the following suggestions and insight into the Skylake PCB damage problem. From our observation the cause of the bent/damaged PCB is caused by the combination of two factors.

A) High mounting pressure from the CPU heatsink mounting system, with no flexibility in the system.
B) Increased directional force created by the weight of the heatsink and movement of the PC chassis.

In the cases that have been reported by media, it holds true that these issues have only been observed in “Pre-Built” systems. These systems have the heatsink installed before shipping, which are subjective to both point A+B. Thus if a heatsink already has high mounting pressure with no system of flexibility, heavy weight and is tossed around during shipping, then the force of the heatsink is possible to bend at the softest point. In this case the softest point is the Skylake PCB.

Meni su se javili iz Scythe EU i rekli da ce u toku nedelje poslati nove 'washere' tj platne za koje ocekujem da ce biti s oprugama.

samo jos jedan razlog zasto preskociti skajlejk. :)

Jedina CPU stvar koja se uopste ne pravi u Kini - Intel CPUs :) (barem koliko znam za sada :D)

iskreno totalno me zabole sta ce da rade,z97 je zadnja mejnstrim intel platforma sa kojom cu imati posla,ili idem na amd ili na 2011v3/v4 ili sta vec bude aktuelno u buducnosti. :) da dajem lovu na cetiri fizicka jezgra u 2016toj ne pada mi na pamet.

Moze im se, zato je bitno da AMD ojaca. Nije da branim AMD, to su i oni radili kada su bili dominantni......lepo bi bilo da imam jos konkurenata na ovom polju(sad ce Kinezi izvuci neku macku iz dzaka :eyebrows:)

Poslednja izmena:
nema nista od azijata,nesto je VIA/Centaur pokusavao,ali sve je to tanko...

Ako me secanje ne vara, imali kinezi 4x efikasniji CPU u doba nehalema, i to je bio izradjen u 65nm. Problem je sto se AMD, intel i nV kriju iza monopolistickih zakona jer posluju unutar zatvorenih standarda i naravno nece da dozvole drugima da ih koriste.

Stigla koverta iz Scythe EU. Unutra kesica sa novom pastom, 4 aluminijumske platne (obicne-nema opruga) i mali papiric sa upustvom gde staviti platne.
Realno, ovo nema sanse da ista pomogne tj promeni trenutno stanje sa pritiskom na procesor i plocu. Bolje da su se i oni pravili blesavi kao i ostali proizvodjaci hladnjaka. Svakako, hvala im na cimanju jer to retko ko hoce da radi.

Ako nekome znaci nesto, sa Noctua NH-D14 nema problem. Skinio sam procesor, nema krivljenja. Socket je takodje OK.

iskreno totalno me zabole sta ce da rade,z97 je zadnja mejnstrim intel platforma sa kojom cu imati posla,ili idem na amd ili na 2011v3/v4 ili sta vec bude aktuelno u buducnosti. :) da dajem lovu na cetiri fizicka jezgra u 2016toj ne pada mi na pamet.

Hoćeš da kažeš da je sada malo 4 jezgra ili je 4 jezgra malo za "budućnost" ?

kako za sta,mada mislim da mi je izjava bila dosta jasna.eventualno bih dao pare na 5775c kad bi bio ispod 300e,sto se nece desiti nikad,tako da ako ne bude sredstava za x99 build idem na socijalni 7xxxk build i cekam zen.

Nije problem u tezini coolera nego u silini kojom pritiska na procesor. Ocigledno Scythe-ov mehanizam radi boljeg prenosa toplote jace pritiska na procesor.
Moralo se sacuva 0.5$ po procesoru pa eto tanji pcb :D

Gresis :) Problem napona je u slucaju kada je ploca polozena horizontalno i kuler na nju/socket deluje svojom tezinom pod pravim uglom. U slucaju vertikalne orijentacije ploce (99% slucajeva) sama tezina kulera jeste problem jer se javlja moment sile koji deluje tako da hoce da izvali socket sa ploce. Posto na ivicu socketa blize tlu deluje tako da je "gura u plocu" a na gornju ivicu deluje tako da je "izvlaci" onda i dolazi do krivljenja. Resenje = dati oslonac kuleru na slobodnoj strani, bilo kao zategu ili stub :)

koliko sam ja rastumacio nije toliki problem kad je sve staticno u bilo kom polozaju,vec tokom transporta,pomeranja,udaranja itd.

Ne misli se na takvo pomeranje, nego da divljanje dostavljaca kompletno sklopljene konfiguracije. Tu kombinacija teskog kulera i drmusanja komplet kucista po rupama na nekom putu moze da dovede do problema. To je ono sto je do sada prijavljeno. Za ostecenja prilikom normalnog pomeranja po stanu/kuci jos nismo culi. Nadam se da ih nece ni biti.
Kada ih bude, javice se dodatni, jako dobar, razlog da se predje na vodeno hladjenje gde ploca trpi minimalne sile u bilo kom polozaju i nosanju.

Bez obzira, ja sam samo rekao sta tacno i na koji nacin utice. A zasto bi neko tukao, bacao i sutirao kuciste je van domena moje pojmljivosti, bio to vlasnik, proizvodjac, dobavljac, transporter ili komsija. Osim u slucaju da si mu je maznuo zenu :D

Vrh Dno