Šta je novo?

EOS to Nikon adapter

Pretpostavljam da znaš da ćeš morati full manual da radiš sa Nikon staklima sa ovakvim adapterom? Imaćeš problem sa staklima koja nemaju manuelnu blendu, tj. sva G stakla će ti praviti problem. D stakla će ti raditi, ali potpuno isto kao manuelci od pre više desetina godina.

Bez manuelne blende nece imati problem, vec ce ta stakla biti neupotrebljiva :d

Deuse, kazi iz kog razloga to radish, poshto nema bash smisla osim ako nemash gomilu matorih Nikon objektiva u fioci pa hocesh da se igrash 🙂 A za nedelju dana ima da ti se smuchi 🙂

Pazi, u naslovu za adapter piše da je za 'Autofokus Nikone'. Toliko me je zaintrigiralo da sam morao da pročitam šta piše i sitnim slovima. 😉

Cela reklama je sročena upravo da bi se neko zeznuo. Doduše, ne znam da li je to ovde slučaj, možda je čovek u potpunosti upoznat sa tim šta zapravo kupuje.

Hej 🙂 Znam sve, procitao sam 😉 nista vise od toga mi i ne treba ....
drugar ima fisheye 8mm koji mi se jako dopada, i ceo je manuelan i za Nikon mount, a posto me adapter kosta oko 15 evra a radice isto manuelno kao i kod njega, izgleda mi kao odlicno resenje da bar malo zadovoljim zelju za wide 🙂 nemam pare da se castim ni sigmom 🙁 evo ovi salju za Srbiju ? 🙂

Ja sam samo jednom probao neki Nikon objektiv preko tog adaptera, i ne znam shta se to desilo, ali sam uspeo da ga navrnem pogreshno, skidao sam ga pola sata kao da reshavam rubikovu kocku :d:d

Nisam nishta pokvario, nego je adapter ochigledno toliko kvalitetan da ti dozvoljava da ga zavrnesh i onako kako ne bi trebalo 🙂

Nisam nikad imao Nikona, ali sam oduvek tripovao da je velika prednost Nikonovih DSLR-a sto mogu da koriste i 40 godina stare objektive. Zar je to zaista beskorisan posao?

Dobro si rekao, tripovao si se 🙂 Sve te Nikonove objektive si odavno mogao da nashrafish i na Canona, i chak da na njemu dobijesh bolje merenje na ranijim generacijama tela 🙂 U realnosti to je vrlo ogranichene upotrebe, i ljudi uglavnom probaju i vrlo brzo odustanu 🙂 Najveci problem je fokus jer samo na skupim telima je on MF upotrebljiv, a onda i sva ostala manuelna podeshavanja, dok ih namestish, ode trenutak 🙂

Sa druge strane, ti objektivi danas imaju vrlo lepu upotrebnu vrednost kada se pricha o videu na DSLRu...

Samo što na boljim Nikon telima i najstariji manuelci 'javljaju' telu koja je blenda, tako da se objektiv koristi maltene kao i bilo koji drugi objektiv najnovije generacije kada se isključi autofokus. 🙂 Vrlo šmekerski je to odrađeno, tj. kompatibilnost unazad sa starim objektivima. Ko je sklopio neki kvalitetan sistem u dalekoj prošlosti, nema razloga da se lišava nijednog objektiva na novim telima. Potrebno je samo da gleda u tražilo i okreće fokus prsten u smeru strelice u kojoj mu aparat kaže. 🙂

Ahaa.
Opet mozda banalno pitanje.
Kad kazes bolja, jel to vec D90, ili mislis bas ono high-end?

I kad vec pricamo o konvertoru, ako monita novi Nikon objektiv sa motorom na svog Canona, hoce li imati auto fokus, ili mora manuelno?

Ahaa.
Opet mozda banalno pitanje.
Kad kazes bolja, jel to vec D90, ili mislis bas ono high-end?
ne moze D90 (u stvrai moze, ali nema tih strelica, nego samo jedna tack koja se upali kad je uhvacen fokus. BTW prilicno je neprecizno). tek D7000, D300 i jaci.

I kad vec pricamo o konvertoru, ako monita novi Nikon objektiv sa motorom na svog Canona, hoce li imati auto fokus, ili mora manuelno?
mora manuelno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno