Šta je novo?

EON za Smart TV - aktivacija kodom [za EON browser/mobilnu aplikaciju postoji posebna tema]

U kom smislu izmešani? Na kojoj platformi? Anroid TV, webOS, Tizen...?

ATV Eon smart app, pitao sbb, kazu globalan problem, resavaju

Prilozi

• IMG_20250115_105955.jpg
    IMG_20250115_105955.jpg
    135.2 KB · Pregleda: 46
Na Android TV izmešano tako da mi je na 111 umesto SK1 buđavi pink romance, naježih se kad sam video... Na te ogavne programe ni slučajno mi se ne desi da zalutam.

Na Lg webos sve u redu.

Sve što me interesuje je od 111. do 122. kanala (to već ima kao sportski, ali ni to ne koristim) plus n1 i nova s. I bukvalno ništa više.

Pozdrav svima. Koristim EON u mreži i ControlD na WebOS ( Aplikacija) sa MTS internetom ( Optika) Problem koji imam je da eon često secka, da spusti kvalitet slike na 320p, ili da se zamrzne slika kompletno na par minuta. Nema ni zvuka ni slike.

Znači nema pomoći, sem da naðem nekoga ko ima eon van mreže 😁

Pozdrav forumasi!
2 dana listam i citam sve sto ste pisali i sve muke koje su ljudi imali...vezano za EON box i aktivaciju aplikacije
U mom slucaju imam EON android box KSTB6020
Na njemu sve radi, youtube, kodi...google pla... kompletno sve
Postoji EON app i imam slobodan nalog za njega.
Kada ga pokrenem, izbaci seriski broj uredjaja (na smar tv-u ga ne izbacuje vec samo KOD) i KOD koji kada unesem prijavljuje da je neispravan.
EON app ne mogu da obisem i instaliram novu, vec sam probao par puta da starijom verzijom da je pregazim ali poresle par minuta sama od sebe se updajetuje
Sada koristim NETNET (mts ga skoro kupio)

Da li neko zna ili je to vec radio a ne mogu da provalim po svim postovima na forumu, kako da resim problem i da li uopst moze
Kako da aktiviram nalog na tom boxu
Hvala unapred

I za dva dana nisi stigao do 56 strane a imalo je i ranije cccccc

Izvini onda sto te poslah da ponovo citas ako nema nista konkretno , ja pomislih zanimace te citas mnogo pa na sledecoj i nadjes i zasto i za koga .....

Poslednja izmena:
Zvah malopre SBB da pitam da li mogu da deaktiviram EON box i da dobijem jos jednu EON aplikaciju, posto mi na SBB aplikaciji stoji 1/1 a ne 2/2 za uredjaje (ne prepoznaje EON box kao uredjaj), i objasnise mi da je to nemoguce i da mogu da daju vise box-eva ali ne i vise aplikacija. Da imam na aplikaciji ja bih to svakako probao, al posto mi aplikacija vidi samo EON na TV-u (ne i box) pitam se sta sad da radim? Citao sam ovde i definitivno sam zakljucio da je ovo sto ja zelim moguce i da su ljudi uspeli, ali ne znam koji mi je sledeci korak. :)

Zakljucak ti nije dobar , da neko vrati box i dobije log za Eon smart apk tesko da je tacno , nesto to sto si citao pogresno si razumeo , ljudi su pisali i ko je i kako dobijao 0/2 i u kojim slucajevima a najcesce je da su oni koji nisu uzimali Eon box ( a ne da su ga vracali ) nego su zadrzavali D3 i tako je njima u sbb nalogu stajalo i imali 0/2 Eon smart naloga itd..

Poslednja izmena:
plus kasni dobrih 10ak sekundi u odnosu na aplikaciju,
Nema šanse.
Jedina razlika između "fabričke" Eon app na Eon boxu i SmartTV app sa Play Store-a je što app na boxu jedan manji deo kanala pušta stream koji je enkodovan sa HEVC kodekom a druge aplikacije isti TV kanal imaju u varijanti sa AVC kodekom.

A razlika u kodeku nema teorije da napravi 10s delay.

definitino ima razlike. jedno kasni ali sad nisam siguran da li app kasni ili box... konkretno SK kanali imaju tu razliku od nekoliko sekundi (rekao bih nekih 5s bar)...

i ja sam zvao da probam da oslobodim jedan app slot vracanjem boxa, skontao da su ljudi to radili ovde, ali izgleda da nisam dobro razumeo :)
dobio sam isti odg kao i petaras

definitino ima razlike. jedno kasni ali sad nisam siguran da li app kasni ili box... konkretno SK kanali imaju tu razliku od nekoliko sekundi (rekao bih nekih 5s bar)...
Pišeš za stream ili za DVB-C mux / coax signal?
Pošto je naravno poznato da stream kasni u odnosu na DVB-C.
A steamovi su jedni isti za sve varijante Eon aplikacije, uz navedeni izuzetak za tipa 30-40 kanala koji postoje i u AVC i u HEVC verziji (gde Eon box aplikacija pušta / dobija HEVC).

Poslednja izmena:
Da, vidis, to sam zaboravio da postoji i coax signal za kojim svakako stream kasni.
Ali kako god, ja sam mislio na stream.
Znaci imam eon van mreze, na jednom tv box, na drugom app.
Ono sto sam siguran je da razlika na sk u prenosu evrolige postoji, kao sto sam i rekao u prethodnom postu...
Ono sto nisam siguran, a provericu, je da nije negde bio vracen prenos par sekundi ali mi je prosto nemoguce da se to desilo 5x...
Takodje nisam siguran da li je ta razlika bila izmedju box i tv app ili android app i tv app. Cesto gledam na telefonu (deca okupiraju tv na kome je box) a isti SK stream ide na tv app u drugoj sobi...

Poslednja izmena:
@CarnX Za stream je normalna pojava da kad na 2 uređaja u istoj kući pustiš isti kanal neko tu žuri/kasni sekund-dva-tri u odnosu na onog drugog. Ali to nema veze sa tim koju aplikaciju koristiš ( = dešava se na kad 2x istu verziju aplikacije pustiš na 2 TV-a) nego prosto sa kog CDN servera ko dobije odgovor i koliko isto čeka.

pa dobro, to onda objasnjava sve :)

A znaci u tome je caka. Gledali kosarku Zvezda Partizan, bili na slavi pa gledali na telefonima, ja eon van mreze a drugar eon nalog od Total tv i meni je kasnila slika 3-4 sekunde...

@CarnX Za stream je normalna pojava da kad na 2 uređaja u istoj kući pustiš isti kanal neko tu žuri/kasni sekund-dva-tri u odnosu na onog drugog. Ali to nema veze sa tim koju aplikaciju koristiš ( = dešava se na kad 2x istu verziju aplikacije pustiš na 2 TV-a) nego prosto sa kog CDN servera ko dobije odgovor i koliko isto čeka.
Pogotovo kad se gleda u lokalu na 2 TV-a i onda moras da budes Ana 4 pistolja i da u isto vreme sa daljincima ch +/- jedan kanal da bi isli u isto vreme al to kako na Eon-u tako treba i sa Iris boxom 🤣😂🤣😂 da ne bi pola lokala gledalo kos/go a druga tek sut/sansu

Poslednja izmena:
pa dobro, to onda objasnjava sve :)
Da ali nema šanse da to bude uzrok kašnjenje od celih 5 sekundi ili što neko reče čak 10 sekundi

Nazad
Vrh Dno