Šta je novo?

EON vs TV

TomFord

Zapažen
Učlanjen(a)
28.09.2021
Poena
21
Pozdrav momci i devojke,

Upravo mi je stigao LG C1 OLED pa bih zeleo da maksimalno iskoristim njegove mogucnosti, s time, nesto me zanima..

Da li je bolje gledati SBB kanale preko EON uredjaja ili povezati kablovsku direktno sa TV uredjajem, da li uopste i ima neke razlike?

Taj tvoj TV ima jak procesor i dosta RAM trebalo bi da tera sve kako treba, uz ogradu da ne znam koliko dobro funkcioniše EON na LG OS...

Ako ti pored apk podržanih za LG OS trebaju još neke android apk, onda ti je neki box (ne mora EON ukoliko ga već nemaš), bolje rešenje jer ima android OS, pa samim tim i veći izbor aplikacija.

@Čika_Kure pitanje se odnosi na direktno gledanje TV-a preko kabla (D3cam modul) a ne na EON aplikaciju na TV-u

EON (bilo box, bilo aplikacija) je bolje rešenje zbog mogućnosti premotavanja. TV je bolji za 4K jer EON box zahteva i koaksijalni kabl pored mrežnog.
mislim da će biti bolja slika direktno preko kabla (ja tako gledam, uz ogradu da nemam EON box već D3 box). na kraju krajeva, možeš oba (i EON i kabl) da koristiš na tom TV-u

Poslednja izmena:
Najbolje je gledati preko EON aplikacije

Ja samo preko eon aplikacije gledam. Nisam hteo da imam 2 daljinca.

@Čika_Kure pitanje se odnosi na direktno gledanje TV-a preko kabla (D3cam modul) a ne na EON aplikaciju na TV-u

EON (bilo box, bilo aplikacija) je bolje rešenje zbog mogućnosti premotavanja. TV je bolji za 4K jer EON box zahteva i koaksijalni kabl pored mrežnog.
mislim da će biti bolja slika direktno preko kabla (ja tako gledam, uz ogradu da nemam EON box već D3 box). na kraju krajeva, možeš oba (i EON i kabl) da koristiš na tom TV-u
Kako je postavio pitanje upšte nisam shvatio da je ta varijanta u pitanju...

Slazem se, bas sam lose 'srocio' recenicu :)
Pitanje se odnosilo na direktno povezivanje na TV, na EON TV app ili EON box.

Primetio sam da dosta vas najvise podrzava EON TV aplikaciju, zar je slika na taj nacin bolja/kvalitetnija, s obzirom da to ide preko standardne internet mreze (?) ?

Ne bih se slozio da je isti kvalitet browser,mobilna vs smart tv i box aplikacija.

Takođe, uzmite u obzir i kašnjenje za realnim vremenom kod eona, koje ume da kvari ugođaj u sportskim prenosima

Slika na LG TV je istog kvaliteta preko EON BOXa i EON TV aplikacije, isto važi i za HBO GO, razlike - na EON BOX se može instalirati KODI i druge android aplikacije... LG daljinacem se može upravljati i EON boxom (ne treba 2 daljinca, podesi se da se ukljuci sa TVom i eon box) a i obrnuto sa EON daljincem unese se kod za LG TV.

Slika na LG TV je istog kvaliteta preko EON BOXa i EON TV aplikacije, isto važi i za HBO GO, razlike - na EON BOX se može instalirati KODI i druge android aplikacije... LG daljinacem se može upravljati i EON boxom (ne treba 2 daljinca, podesi se da se ukljuci sa TVom i eon box) a i obrnuto sa EON daljincem unese se kod za LG TV.
To stoji, ali fakat je ovo što @lepi kokan napominje da na aplikaciji slika kasni u odnosu na uređaj...
Provereno više puta, npr. na poslednjem OI, gospodža u dnevnom boravku gleda vaterpolo na TV povezanim na EON uređaj, i proslavlja gol što zadenušemo Vatrenim barakudama u vaterpolu, a kod mene u sobi na TV-u gde je instalirana EON, akcija još traje... Ima sigurno par sekundi razlike...

***, te naelektrisane utakmice volim da gledam sam, a ne da me svaki čas neko zapitkuje neka ****** oko pravila, koliko ko od igrača ima godina i sl... A vala mogu da urliknem i jbm mater sudiji kao čovek... :ROFLMAO:

P.S. kontam da i komšiluku deluje čudno kad čuju da urlam sa par sekundi zakašnjenja... ;)

fakat je ovo što @lepi kokan napominje da na aplikaciji slika kasni u odnosu na uređaj...
po brzini: kabl (D3cam) > box > aplikacija

no, nije to toliko bitno onome ko je otvorio temu. njega zanima kvalitet slike (a i zvuka). mogu da pretpostavim da za kvalitet važi isto kao i za brzinu

^ Ja nisam primetio razlike u kvalitetu zvuka i slike uređaj vs apk... Jedino kašnjenje slike i zvuka na apk u odnosu na uređaj... Dakle, da ne bude zabune slika i zvuk na apk su usklađeni jedno sa drugim, ali i jedno i drugo kasne u odnosu na uređaj...

u prevodu, signal na apk kasni u odnosu na box :)

Pa naravno da ce da kasni kad APK ide preko interneta a box preko coax kabla.

@shamanNS a ni @Gargamel83 nije precizan: na EON box ide preko mrežnog i, po potrebi, koaksijalnog kabla

Cela tema je prežvakana 500 puta od 2017. kako je krenula Eon platforma.

DVB-C mux > interlaced stream na SmartTV aplikacijama > progressive stream na ne-smart aplikacijama i Eon sajtu.

Od svih aplikacija i uređaja na kojima se koristi Eon "platforma" samo KAON box kad radi u Hybrid režimu samo za live sadržaj ima prednosti u kvalitetu slike i zvuka i to da nema kašnjenja. Čim se krene sa premotavanjem i taj model Eon boxa (koji jedini ima sposobnost reprodukcija DVB-C signala) kao i svi drugi SmartTV klijenti gleda isti interlaced stream sa istim kašnjenjem i krš 92-96 kbps zvukom i uživa u konstantnim out-of-sync audio/video problemima na SK.

Poslednja izmena:
Da li je ikako moguće koristiti EON aplikaciju na TV-u ili nekom od box-eva koji koriste Android TV OS tako da aplikacija zauzima jedan od 5 uređaja, a ne slot za EON Smart TV aplikaciju?

nije

Mozes instalirati aplikaciju za mobilnu verziju i prebacis sa apk.Send files to tv i imaces na Android boxu.

Jesi li ti to probao? Covek pita za tv ili box sa Android tv sistemom(Mi box,Mi stik,nvidia )

Tako je.Imam Xiaomi Stick i instalirao mobilnu verziju EONa s tim sto umesto s daljinskim rukujem preko telefona.

Budi onda precizniji u izražavanju: instalirao si modovanu mobilnu aplikaciju ;) I to fosilnu verziju iz 2019. godine.

Nazad
Vrh Dno