Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rekao bih da je vreme za reklamaciju EON Boxa (KSTB6020) ali ajde da pitam ovde prvo.

Pre nekih pola godine prvo je zamrzavao YouTube tj ne mozes ni jedan video da pustis, cim pustis on se zamrzne. Restart jedino pomagao.

E onda je poceo sam da se restartuje po par puta nedeljno nebitno da li gledam tv ili YouTube ili nesto trece.

Medjutim zadnjih mesec ipo dana box se sam ugasi i ne moze se vise upaliti, ni jedna lampica ne svetli na njemu. Probam na prekidac sa zadnje strane, nece, iskljucim kabal za napajanje, nista, ukljucim/iskljucim adapter nista potpuno deluje mrtav i tek posle N pokusaja nekako se upali i radi ok jedno vreme pa i par dana dok se opet ne ugasi bez znakova zivota. Evo pre sat vremena sam ga jedva oziveo, dobrih 15 min sam pokusavao i evo sad radi ok.

Dok radi, probam da drndam kablove da nije negde los kontak/prekid ali sve radi ok ali kad se ugasi deluje totalno mrtav, ne radi ni jedna lampica, nije da se pali pa gasi.

Edit: Vidim da sad ima novijih box uredjaja ali da neki od njih ne rade preko kabla a to nam je nekad spasavalo glavu kod ovog naseg modela, jer nekad nestane internet i ne radi premotavanje ali tv i dalje radi (jer je prikljucen preko koaksijalnog kabla) i klinci mogu da gledaju crtic.

Da li neko zna sta davaju sada tj koji je aktuelan uredjaj ako budu menjali ovaj.

Poslednja izmena:
Da koristis i coax i lan i dalje je samo Kaon ( KSTB6020 ) , a za taj tvoj najbolje prijavi pa da ti verovatno zamene ( sta god da mu je )

Poslednja izmena:
Rekao bih da je vreme za reklamaciju EON Boxa (KSTB6020) ali ajde da pitam ovde prvo.

Pre nekih pola godine prvo je zamrzavao YouTube tj ne mozes ni jedan video da pustis, cim pustis on se zamrzne. Restart jedino pomagao.

E onda je poceo sam da se restartuje po par puta nedeljno nebitno da li gledam tv ili YouTube ili nesto trece.

Medjutim zadnjih mesec ipo dana box se sam ugasi i ne moze se vise upaliti, ni jedna lampica ne svetli na njemu. Probam na prekidac sa zadnje strane, nece, iskljucim kabal za napajanje, nista, ukljucim/iskljucim adapter nista potpuno deluje mrtav i tek posle N pokusaja nekako se upali i radi ok jedno vreme pa i par dana dok se opet ne ugasi bez znakova zivota. Evo pre sat vremena sam ga jedva oziveo, dobrih 15 min sam pokusavao i evo sad radi ok.

Dok radi, probam da drndam kablove da nije negde los kontak/prekid ali sve radi ok ali kad se ugasi deluje totalno mrtav, ne radi ni jedna lampica, nije da se pali pa gasi.

Edit: Vidim da sad ima novijih box uredjaja ali da neki od njih ne rade preko kabla a to nam je nekad spasavalo glavu kod ovog naseg modela, jer nekad nestane internet i ne radi premotavanje ali tv i dalje radi (jer je prikljucen preko koaksijalnog kabla) i klinci mogu da gledaju crtic.

Da li neko zna sta davaju sada tj koji je aktuelan uredjaj ako budu menjali ovaj.
Може да буде електролит у извору напајања. Под оптерећењем падне напон. Можда није то, али је то једна могућност.

I ja tipujem na napajanje, najverovatnije elektrolit. Bilo koji elektroservis može za pet minuta da prekontroliše napajanje. Ako je boks dobijen regularno od SBB-a najbolja solucija je zvati njih i oni će zameniti ili napajanje (adapter) ili ceo uređaj.

Nisam siguran da je napajanje jer bi problem bio učestaliji a ovako zna po par dana da radi ok i po 8 sati dnevno (ostalo je u standby modu) a kad umre, ni vadjenje adaptera iz struje nekad ne pomogne, sve mi deluje da kad se ohladi onda proradi. Svakako necu da se bakcem sa servisima, zovem njih pa neka oni vide sta ce.

Znaci, velika sansa da necu dobiti ovakav isti box i da se pomirim da kad nestane interneta, nema vise televizije. Da li su ovi novi boxovi bar po necemu bolji sem po wifi opciji i novijem Androidu?

Ne vidim zasto neces dobiti isti pogotovo ako budes insistirao na coax ( DVB-C ) samo je pitanje da li ce biti novi ( probaj da insistiras
) jer toga mozda vise nema ali polovan da ponovim ne vidim sto ti ne bi dali i vrv ce njega i doneti jer tesko da korisnik i moze da bira koji ce box da mu donesu

Ja uzeo novi TV i sve sto dolazi sa Kaon Boxa je drasticno losije nego bilo koji sadrzaj koji dolazi sa TV aplikacija ( HBO, Netflix pa i supernova).
Koristio sam Eon box od kad je izasao i ovaj stari Samsung 55 je nekako peglao sliku na tv kanalima i to je izgledalo pristojno. OLED 65 ga je skroz ogolio , slika deluje bas tuzno...

Hmmm zar sam ja jedini koji nema prituzbi na Kaon i kome je lepsa i prirodnija slika sa Eon boxa nego sa Eon apk na 55 Oledu ( na mom Philipsu malo su prejake boje barem za mene ( pisem o Eon apk jedina od svih drugih app koja ima prejake boje koje su install na Tv-u ) ) a isprobavao i koristio i druge app i na boxu i Tv-u ( Iris , Supernova , Orion ) Stremio , Kodi , HBO MAX , Tivimate , itd itd itd i moje stare oci nemaju zamerki ( a takodje sve to i na SDMC i SDMC Hybrid i po meni nema neke razlike ) jest da ja zbog DVB-C ( jos uvek jedini ) malo u sali al i u zbilji " ne dam " na njega al definitivno nije to jos krs box daleko od toga

Poslednja izmena:
@Pegazbre
Ukoliko je adapter isključivanje ti samo privremeno pomaže, kada počne da brljavi boks treba izmeriti napon na izlazu ispravljača.
SDMC Hybrid je tačnije SDMC Combo tj samo DVB-T/T2 i OTT, nema i neće imati mogućnost DVB-C. Uzmi Kaon ili neki SDMC, dok se ne pojavi novi KAON V3, ako i on bude bio hybrid... Novi SDMC je dosta brži od KAON-a ali je OTT, izbor je na tebi.

Izgleda da je box skroz otisao, sinoc tacno u 12h ugasi se (drugi put u jednom danu) , pokusavao da ga ozivim, nista. Prenocio celu noc iskljucen iz struje, i pokusam jutros, ma kakvi, nema znakova zivota. Boxov adapter sam probao na rutetu (isti napon ia amperaza 12V-1.5A) i ruter radi ok ali nisam mogao adapter od rutera da probam na boxu jer je malo siri. Vratim se na box, nista.

Sad sam skroz zbunjen u vezi boxova koji su dostupni. Da li moze neko da pobroji sve boxove koji mogu da se dobiju tj koji su u opticaju da bude na jednom mestu sve jer je po temi je veoma razbacano i stalno se spominje jedan od njih.

Hmmm zar sam ja jedini koji nema prituzbi na Kaon i kome je lepsa i prirodnija slika sa Eon boxa nego sa Eon apk na 55 Oledu
Ja sam isto prebacio Eon box da preko njega gledam sadržaj na Philips Oled-u (Android TV OS). Prosto Eon app na tom TVu ne radi kako bi ja hteo. Na nekim kanalima je dobro, na drugim loše, i tako u krug. Pokušavao sam i nisam uspeo da namestim. Preko Eon box je konzistentnije.
Sa Eon app na WebOS nemam takvih problema.

Inače, Netflix, Disney, YT i sl. rade odlično.

Izgleda da je box skroz otisao, sinoc tacno u 12h ugasi se (drugi put u jednom danu) , pokusavao da ga ozivim, nista. Prenocio celu noc iskljucen iz struje, i pokusam jutros, ma kakvi, nema znakova zivota. Boxov adapter sam probao na rutetu (isti napon ia amperaza 12V-1.5A) i ruter radi ok ali nisam mogao adapter od rutera da probam na boxu jer je malo siri. Vratim se na box, nista.

Sad sam skroz zbunjen u vezi boxova koji su dostupni. Da li moze neko da pobroji sve boxove koji mogu da se dobiju tj koji su u opticaju da bude na jednom mestu sve jer je po temi je veoma razbacano i stalno se spominje jedan od njih.
Ako ti treba DVB-C, imaš jednu opciju samo.
A to je kaon.

Zvao sam tehnicku podrsku, poslace ekipu. Rekose mi da skoro 50% box uredjaja koje imaju su sa kabovskim prikljuckom i da im je namera da sto vise njih i radi preko kablovskog prikljucka (sto je i razumljivo da ne bi trosili ogranicen internet kapacitet mreze).

Ekspresno su bili brzi. Doneli su mi novi isti tip boxa samo novija serija (KSTB6020). Na kutiji vidim da ovaj koristi lpddr4 memoriju dok je stari imao lpddr3. Adapter je bio dobar tako da su mi ostavili njega u rezervi kao i hdmi kablove.

Pozdrav. Trenutno imam YettelTV kojim nisam zadovoljan i razmišljam se preći na SBB net plus TV. Na Yettelovom boxu koristim Supernova app i HBO MAX bez problema, kao i KODI. Može li to i kod SBB-a?

Takođe i ja koristim Supernova app preko eon uređaja. Preko aplikacije su čak neki kanali u HD formatu koji nisu u direktnom signalu preko kabla, npr. ID, Bbc Earth, Hrt3, Hrt 4,Rtl 2.

Normalno je da su u hd-u. Ne zauzimaju resurse kao na kablu. Radi ok app na eon sdmc boxu. Doduse i iris smart lepo radi.

Koji je najlakši način da kopiramo tekst sa iOS i da paste-ujemo u nekoj app. na EON boxu?

Imam LG C3 koji se random gasi, zanimljivo nikad kada se gleda sadržaj sa PC, počeo sam da sumnjam da ima veze sa samim EON-om ali nikako ne mogu da pohvatam kada se to dešava. Da li ima veze i sa korišćenjem daljinca za gledanje TV (da li se koristi ili za TV ili za EON).

Da li je ovaj box SDSTB02 izgubio licencu za Netflix? Nakon sto mi se ažurirao više nemam Netflix aplikaciju niti mogućnost da je skinem? Da li postoji neko rešenje?

Ocigledno nije ni imao licencu nego je moglo kratko vreme dok vrv. nije Netflix otkrio i lupio zabranu ( i ocigledno da tehnicki moze samo sbb-a zabole da placa licencu jer za sta dele taj box svojim korisnicima nema u ponudi da moze i Netflix )

Poslednja izmena:
Ocigledno nije ni imao licencu nego je moglo kratko vreme dok vrv. nije Netflix otkrio i lupio zabranu ( i ocigledno da tehnicki moze samo sbb-a zabole da placa licencu jer za sta dele taj box svojim korisnicima nema u ponudi da moze i Netflix )
Potpuno ste u pravu. Izgleda da je tako.
Pa naravno, sbb-u je u interesu da radi samo Eon app i to je to, ostale aplikacije ih ne interesuju, jer to nije njihov servis.

Da li jos neko ima problem sa aplikacijama na eon boksu. Kada hocu npr. u googleplayu u prozoru search ukucam neki pojam, jednostavno se ne pojavljuje virtuelna tastatura sa slovima i brojevima. Isto tako se ne pojavljuje ni u npr. ott navigator app, pa ne mogu da upisem adresu neke liste. Mislim da je to pocelo da se desava posle najnovijeg EON updatea?

Da li Eon box mora da bude nakacen na sbb-ov kabl ili kako to funkcionise? Nisu mi kablovi izvuceni na istom mestu gde mi sada stoji TV, otuda pitanje.

Mora biti nakacen na sbb kabl.

Ne mora, zapravo zavisi koji EON box imaš. Vidi koji je model, pa da ti kažemo.
Ako je model Kaon, onda će morati da bude nakačen na coax.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno