Šta je novo?

Entry level polu konfa za 150-200 evra?

• Začetnik teme Začetnik teme ivica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Znachi interesuju me 2 predloga za mashinu. Jedna koja je dno za ~12000 din i jedna koja ce koshtati ~15000 din. Samo case (bele boje), bez monitora, tastature, misha i zvuchnika. Rachunar mora da ima DVD rezachem i naravno bez flopy-ja a moze i integrisana grafika al' naravno da ima PCI-E 16x za jachu grafiku. Da li je moguce u ovu skuplju varijantu ubaciti neki dual core?

Poslednja izmena:
Hm...

Evo ovako:

CPU: AMD Athlon X2 4000+ ~ 25-30e
MoBo: Biostar MCP6P-M2 (jeste integrusha al vrlo solidna) ~ 30-35e
Ram: 2x1gb DDR800 Kingston ~ 25e
GFX: GeForce 6150SE
HDD: WD3200AAKS ~ 45e
OPT: Pioneer DVR-215D ~ ~18e
Case: Codegen Brizza ili Linkworld ~ 45e / 30e

Sve komplet sa skupljim kucishtem 198e, sa jeftinijim 183e 😉

Evo i par rezultata integrisane kartice:

14xml9g.jpg

2dsi6oz.jpg

oiuk53.jpg

Eto ga 🙂

Samo kucishta promeni za neka bela, i optiku isto za neku belu. Mislim da ima bela brizza 😉

I da mozesh josh neshto da ustedish, ako npr stavis Excelstor 250Gb HDD koji je oko 2500din, i stavish samo 1gb rama.

Poslednja izmena:
Znachi interesuju me 2 predloga za mashinu. Jedna koja je dno za ~12000 din i jedna koja ce koshtati ~15000 din. Samo case (bele boje), bez monitora, tastature, misha i zvuchnika. Rachunar mora da ima DVD rezachem i naravno bez flopy-ja a moze i integrisana grafika al' naravno da ima PCI-E 16x za jachu grafiku. Da li je moguce u ovu skuplju varijantu ubaciti neki dual core?

Sa ovim cenama dual core mora da je moguce ubaciti jedan. Ako bi jos malo snizili cene oni bi tebi platili da uzmes dual core, toliko je jeftin 🙂

Kuciste sa napajanjem: Codegen 400W (35 evra) .
Maticna: AM2 nForce 520 Biostar NF520-A2 SE (40 evra)
Procesor: AMD Athlon X2 Dual core 4600+ (45 evra)
Graficka:ATI radeon 3650 GDDR3 256mb (55 evra)
Ram memorija: 1gb 800mhz (15 evra)
DVD rezac: pioneer bilo koji (20 evra)

Sve zajedno 210 evra.

Posto ovo definitivno nije gaming konfiguracija, stavio sam 1gb memorije samo, jer to uvek mozes naknadno da nadogradis kad skupis pare. Ram memorija je jeftina i najlakse ju je nadograditi.

Graficka je jako diskutabilna. Prvo da li ti planiras da nadogradis kasnije posebno graficku? Jer stvarno, za 80 evra vec imas BRUKA (ali bukvalno bruka) graficku kartu da uzmes, koja ne moze ni da se poredi sa ovom 3650, a kosta samo 25 evra skuplje. Tako da ako volis igrice da igras, gledaj da skupis tih extra 25 - 30 evra i kupi graficku kako valja.

Ako te igrice uopste ne zanimaju, mozes i ovu da uzmes, sasvim dobro ce ti raditi, cak i igre neke ce solidno raditi sasvim pa cak i na max detaljima (half life 2 recimo). Dakle nema potrebe bespotrebno da trosis pare.

Ako planiras kasnije da uzmes bolju graficku, a sada mozes bilo sta, onda cak mozes i da uzmes umesto ove 3650tice, da uzmes ATI 3450 DDR2 256mb. Ona kosta svega 30 evra, ali sluzi bukvalno samo za gledanje filmova i surfovanje internetom. Ta grafika nije uopste za igranje igrica. Ali ako kasnije planiras da nadogradis grafiku i tako i tako, onda ne treba trosiit sada previse para, vec cisto da ti posluzi dok ne skupis pare za vecu.

Ti sad vidi u kakvoj si kombinaciji, i onda izaberi u skladu sa time jedan od ova 3 odgovora vezano za graficku pa odluci, mada prvu opciju definitivno preporucujem.

@activated

X2 procesor 4000+ gotovo da neces naci nigde. Za 30 evra dual core nema nigde da se nadje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno